ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Τα τρακτέρ πάνε πλατεία

* Στις Εφορίες την Παρασκευή, στην Agrotica την 1η Φεβρουαρίου και ανοιχτή η προοπτική για εθνική οδό * Πανελλαδική σύσκεψη μπλόκων χθες στη Λάρισα

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2014 1:29 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:48
Νέος κύκλος αγροτικών κινητοποιήσεων αρχίζει από αύριο με τα τρακτέρ να κατασκηνώνουν στις πλατείες των χωριών και των κωμοπόλεων. Την Παρασκευή οι αγρότες θα πολιορκήσουν τις Εφορίες σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλο συλλαλητήριο στο χώρο της Agrotica στη Θεσσαλονίκη. Ανοιχτή παραμένει η προοπτική για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων, όπως αποφασίστηκε σε ευρεία, πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων Συντονιστικών Επιτροπών και μπλόκων που πραγματοποιήθηκε χθες σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.
Στη σύσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία του «Μπλόκου Νίκαιας», πήραν μέρος δεκάδες αγρότες απ’ όλη τη χώρα, οι οποίοι μετέφεραν την εμπειρία από τους αγώνες στην περιοχή τους και την προβληματισμό τους για τον νέο κύκλο κινητοποιήσεων, στον οποίον -όπως όλα δείχνουν- για μια ακόμη φορά, η Λάρισα και η Θεσσαλία, θα πρωταγωνιστήσουν.
Ο τρόπος και οι μορφές των κινητοποιήσεων-όπως έλεγε στην «ΕτΔ» ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας Ρ. Μαρούδας- θα εξαρτηθεί από το συνολικό αγωνιστικό κλίμα που θα διαμορφωθεί στον αγροτικό κόσμο και κυρίως από την ενεργή συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο. Εάν ο κόσμος -που όλο και περισσότερο συνειδητοποιεί τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής και της αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής- συμμετάσχει ανάλογα και στις κινητοποιήσεις, τότε, όλα είναι ανοιχτά, ακόμη και τα μπλόκα στην εθνική οδό.
Μεταξύ των βασικών αιτημάτων των αγροτών είναι η κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τους μικρομεσαίους αγρότες, η θεσμοθέτηση αφορολόγητου εισοδήματος 40.000 ευρώ για κάθε αγροτική οικογένεια, συν 5.000 χιλιάδες ευρώ για κάθε παιδί, καθώς και η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων. Σε αυτά τα αιτήματα, προστίθενται επι μέρους τοπικά ζητήματα κάθε περιοχής.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass