Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του Δήμου Καρδίτσας

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2015 18:39

 

Από το Δήμο Καρδίτσας ανακοινώθηκε ότι από την 1/9/2015 και έως 31/12/2015 βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και των προβλεπόμενων δικαιολογητικών για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών .

Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων κρατών – μελών της Ε.Ε. των οποίων τα μέλη κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Στην κατηγορία των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, όσον αφορά το Δήμο Καρδίτσας ανήκουν οι Τοπικές Κοινότητες:

Δημοτική Ενότητα Καλλιφωνίου: Δαφνοσπηλιά, Απιδιά, Μολόχα

Δημοτική Ενότητα Μητρόπολης: Άγιος Γεώργιος, Πορτίτσα

Δημοτική Ενότητα Ιτάμου: Αμάραντος, Αμπελικό, Καροπλέσι, Καστανιά, Καταφύγι, Νεράϊδα, Ραχούλα

Για την εξυπηρέτηση των δικαιούχων δημοτών μας οι σχετικές αιτήσεις με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στα ΚΕΠ του Δήμου και θα αποστέλλονται συγκεντρωτικά στο τμήμα Δ/κου Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που μεριμνά για την πληρωμή κάθε δικαιούχου.

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται σε :

-Εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) ετησίως και

-Τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00€).

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογουμένου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων από κάθε πηγή.

Η παραπάνω κατά περίπτωση εισοδηματική ενίσχυση δεν λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος με βάση το οποίο χορηγείται αυτή.

Βασικό στοιχείο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι η «οικογένεια» και όχι η στέγη, η οποία μπορεί να είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή και κοινή. Ως «οικογένεια» θεωρούνται οι σύζυγοι μόνο ή και με τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο- αρχηγό της οικογένειας. Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται και οι μονογονεϊκές οικογένειες. Τα μεμονωμένα άτομα δεν αποτελούν «οικογένεια» (για να αποτελούν οικογένεια απαιτούνται πάνω από δύο μέλη).