ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 100 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Επιδοτείται η επιστροφή στη γεωργία

* Μάξιμος: Θέμα χρόνου η έγκρισή του

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2013 2:39 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:36
Πρόγραμμα 100 εκατομμυρίων ευρώ για νέους αγρότες προωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως δηλώνει με συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», ο αναπληρωτής Υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι θέμα χρόνου η έγκρισή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα «επιδοτήσει» την επιστροφή νέων στη γεωργία. Σχετικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στην αλλαγή του νόμου περί συνεταιρισμών με αποτέλεσμα να «παγώνει» η δέσμευση του πρωθυπουργού για κατάργηση της χρηματοδότησης στις αγροτικές οργανώσεις προκειμένου τα χρήματα αυτά να χορηγηθούν σε πολύτεκνες οικογένειες αγροτών και κτηνοτρόφων, ο κ. Χαρακόπουλος απαντά με νόημα: «Δε θέλω να πιστεύω ότι κρύβεται σκοπιμότητα…».
Αναφερόμενος στη νέα ΚΑΠ και τις πρόνοιές της, ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε: «Η νέα ΚΑΠ κινείται στη λογική της ενίσχυσης των παραγωγών χωρίς εκπτώσεις στην προστασία του περιβάλλοντος. Επί της ουσίας, η Ελλάδα δεν χάνει από τη νέα ΚΑΠ. Εξασφαλίσαμε πόρους για να στηρίξουμε την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, εξασφάλισε άνω των 2 δις ευρώ ετησίως για άμεσες ενισχύσεις. Επιπροσθέτως, η Ελλάδα διατηρεί πλήρως τους χρηματοδοτικούς πόρους της προηγούμενης Προγραμματικής Περιόδου για την αγροτική ανάπτυξη και για την επταετία 2014-2020, δηλαδή περίπου 3,9 δις ευρώ».
Τέλος επαναλαμβάνει την κατηγορηματική του αντίθεση στο αίτημα συναδέλφων του βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ζητούν να μην ισχύσει η εντολή του πρωθυπουργού και να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΑΣΕ.
«Θεωρώ, σημειώνει, αδιανόητη τη χρηματοδότηση του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού. Ιδιαίτερα σήμερα που η ελληνική κοινωνία «ματώνει» δεν έχουμε την πολυτέλεια να σκορπίζουμε χρήματα δεξιά και αριστερά και μάλιστα χωρίς κανένα έλεγχο! Εκείνο που εγώ ξέρω είναι ότι ο πρωθυπουργός αυτά που λέει τα εννοεί. Και το έχει αποδείξει. Δεν κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις, πόσο δε μάλλον σε ζητήματα διαφάνειας και σεβασμού του δημοσίου χρήματος».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass