Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 100 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Επιδοτείται η επιστροφή στη γεωργία

* Μάξιμος: Θέμα χρόνου η έγκρισή του

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2013 2:39 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:36
Πρόγραμμα 100 εκατομμυρίων ευρώ για νέους αγρότες προωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως δηλώνει με συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», ο αναπληρωτής Υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι θέμα χρόνου η έγκρισή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα «επιδοτήσει» την επιστροφή νέων στη γεωργία. Σχετικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στην αλλαγή του νόμου περί συνεταιρισμών με αποτέλεσμα να «παγώνει» η δέσμευση του πρωθυπουργού για κατάργηση της χρηματοδότησης στις αγροτικές οργανώσεις προκειμένου τα χρήματα αυτά να χορηγηθούν σε πολύτεκνες οικογένειες αγροτών και κτηνοτρόφων, ο κ. Χαρακόπουλος απαντά με νόημα: «Δε θέλω να πιστεύω ότι κρύβεται σκοπιμότητα…».
Αναφερόμενος στη νέα ΚΑΠ και τις πρόνοιές της, ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε: «Η νέα ΚΑΠ κινείται στη λογική της ενίσχυσης των παραγωγών χωρίς εκπτώσεις στην προστασία του περιβάλλοντος. Επί της ουσίας, η Ελλάδα δεν χάνει από τη νέα ΚΑΠ. Εξασφαλίσαμε πόρους για να στηρίξουμε την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, εξασφάλισε άνω των 2 δις ευρώ ετησίως για άμεσες ενισχύσεις. Επιπροσθέτως, η Ελλάδα διατηρεί πλήρως τους χρηματοδοτικούς πόρους της προηγούμενης Προγραμματικής Περιόδου για την αγροτική ανάπτυξη και για την επταετία 2014-2020, δηλαδή περίπου 3,9 δις ευρώ».
Τέλος επαναλαμβάνει την κατηγορηματική του αντίθεση στο αίτημα συναδέλφων του βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ζητούν να μην ισχύσει η εντολή του πρωθυπουργού και να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΑΣΕ.
«Θεωρώ, σημειώνει, αδιανόητη τη χρηματοδότηση του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού. Ιδιαίτερα σήμερα που η ελληνική κοινωνία «ματώνει» δεν έχουμε την πολυτέλεια να σκορπίζουμε χρήματα δεξιά και αριστερά και μάλιστα χωρίς κανένα έλεγχο! Εκείνο που εγώ ξέρω είναι ότι ο πρωθυπουργός αυτά που λέει τα εννοεί. Και το έχει αποδείξει. Δεν κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις, πόσο δε μάλλον σε ζητήματα διαφάνειας και σεβασμού του δημοσίου χρήματος».