ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΔΥΟ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠ

Πρωτοβουλία Μάξιμου για τα θέματα των κτηνοτρόφων

*Σε σύσκεψη στους Φιλιππαίους Γρεβενών ο Μάξ. Χαρακόπουλος προέτρεψε τους κτηνοτρόφους να συνενώσουν τις δυνάμεις τους

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2013 2:39 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:07
 
Δύο συσκέψεις για τα επιμέρους θέματα των κτηνοτρόφων πρόκειται να συγκληθούν τις επόμενες ημέρες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μάξ. Χαρακόπουλος σε σύσκεψη με αυτοδιοικητικούς και κτηνοτρόφους στους Φιλιππαίους Γρεβενών, η μία σύσκεψη θα γίνει με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρηγόρη Αποστολάκο για το ζήτημα των βοσκοτόπων, τη βιολογική κτηνοτροφία και άλλα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Οργανισμού και η δεύτερη με τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρη Μελά για ζητήματα που αφορούν στη νέα ΚΑΠ.
Μιλώντας στη σύσκεψη στους Φιλιππαίους, ο κ. Μάξ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση Σαμαρά, ανταποκρινόμενη σε πάγια αιτήματα των κτηνοτρόφων, έδωσε λύσεις ουσίας σε χρόνιες παθογένειες του κλάδου». Ο Θεσσαλός πολιτικός παρουσίασε στους κτηνοτρόφους τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στην κτηνοτροφία μετά τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ), καθώς πλέον:
-Νομιμοποιούνται οριστικά αυθαίρετες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις χωρίς κανένα πρόστιμο.
-Απαλλάσσονται από την έκδοση περιβαλλοντικής άδειας οι νέες σταυλικές εγκαταστάσεις.
-Θεσπίζεται για πρώτη φορά πλαίσιο για την ίδρυση Οργανώσεων Παραγωγών γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.
Ταυτόχρονα προέτρεψε τους παραγωγούς να συνενώσουν τις δυνάμεις τους, ιδιαίτερα στο γαλακτοκομικό τομέα αξιοποιώντας τις ρυθμίσεις της ΚΥΑ για τις Οργανώσεις Παραγωγών, όπου με πρακτικές συμβολαιακής γεωργίας και ουσιαστική σύνδεση της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής, θα επιτευχθεί η μείωση του κόστους παραγωγής, η σταθεροποίηση των τιμών παραγωγών και η εύρυθμη λειτουργία όλης της αγροδιατροφικής αλυσίδας.
Ο κ. Χαρακόπουλος υπενθύμισε, άλλωστε, ότι η νέα ΚΑΠ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας αλλά και τη στήριξη του αγροτικού συνεργατισμού. Ενώ τόνισε πως κάθε κράτος μέλος μπορεί να παρέχει στοχευμένα συνδεδεμένες ενισχύσεις με την παραγωγή. Σε αυτό το νέο πλαίσιο, σημείωσε ότι η συνδεδεμένη ενίσχυση θα πρέπει να υπηρετεί μια συγκεκριμένη στρατηγική στήριξης τομέων εθνικής σημασίας, όπως είναι η αιγοπροβατοτροφία καθώς θα συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής φέτας ΠΟΠ.
Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στην πρόταση αναθεώρησης του τρέχοντος Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται πρόγραμμα 100 εκατομμυρίων ευρώ για την πρώτη εγκατάσταση νέων γεωργών, καθώς και 30 εκατομμύρια ευρώ για στοχευμένα μικρά σχέδια βελτίωσης, κυρίως για την κτηνοτροφία.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο βουλευτής Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλης, οι περιφερειάρχες, Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής, ο δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο πρόεδρος κ. Νίκος Παλάσκας και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας καθώς και πρόεδροι κτηνοτροφικών συλλόγων από τη Μακεδονία και την Ήπειρο.
Σημειώνεται ότι στις τοποθετήσεις τους οι περιφερειάρχες κ. Αγοραστός και Δακής, ο βουλευτής κ. Κοψαχείλης και ο δήμαρχος κ. Κουπτσίδης εξήραν το έργο που επιτελεί ο κ. Χαρακόπουλος στο ΥπΑΑΤ και αναφέρθηκαν στη στενή συνεργασία που έχουν για την επίλυση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα.
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass