ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ

Απεργία-κατάληψη από τους εργαζόμενους στο ΕΘΙΑΓΕ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2013 2:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:30
Του Γιώργου Ρούστα
Σε 48ωρη απεργία χθες Δευτέρα και σήμερα Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου με καταλήψεις των δομών προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΕΛΓΟ Δήμητρα, αντιδρώντας στην ένταξη τους στις ΔΕΚΟ και «στην υπερβολική απαίτηση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών ο Οργανισμός μέχρι τέλους του 2013 να εμφανίσει πλεόνασμα 5,5 εκατ ευρώ».
Έτσι στη Λάρισα ο Σύλλογος Εργαζομένων στον ΕΛΓΟ Δήμητρα προχώρησε σε κατάληψη του κτιρίου του ΕΘΙΑΓΕ στην οδό Θεοφράστου, ενώ σήμερα το απόγευμα σε νέα συνέλευση θα εκτιμήσουν την κατάσταση και θα λάβουν αποφάσεις για περαιτέρω κινητοποιήσεις.
Το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων είναι υψηλό, καθώς η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας κρίθηκε «εξαιρετικά επιτυχημένη, καθώς η συμμετοχή ήταν μαζική και έγινε συζήτηση ουσιαστική μέσα σε άριστο κλίμα».
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Το διεκδικητικό πλαίσιο των εργαζομένων στον ΕΛΓΟ «Δήμητρα» αναφέρει τα εξής: Καμία απόλυση εργαζόμενου στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, πλήρη επιχορήγηση του οργανισμού από τον κρατικό προϋπολογισμό, καμία παραχώρηση αρμοδιοτήτων, αντικειμένων του Οργανισμού, καμία διαθεσιμότητα στον τομέα του ΥΠΑΑΤ, όχι στη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και μόνιμη, σταθερή εργασία για όλους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με πλήρη δικαιώματα.
 Η διοίκηση του τοπικού συλλόγου απευθύνει μαζικό κάλεσμα σε όλους τους υπαλλήλους και για την σημερινή κινητοποίηση, τονίζοντας τα εξής: «Η συνεπής και σταθερή συμμετοχή στις Συνελεύσεις είναι το πρώτο και με τη μεγαλύτερη αξία βήμα, για όποιον προσδοκά οποιαδήποτε αντιστροφή της εφιαλτικής πραγματικότητας που ζούμε όλοι μας. Η συμμετοχή αυτή δίνει δύναμη στο ΔΣ και στο Σύλλογο να συνεχίσουν τον αγώνα που όλοι αναγνωρίζουν ότι πρέπει να δώσουμε».
Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Στο μεταξύ η διοίκηση του ΕΛΓΟ Δήμητρα, στην προσπάθεια της να διασκεδάσει τις εντυπώσεις απέστειλε έγγραφο στους τοπικούς συλλόγους, με το οποία αναφέρει τις ενέργειες της που έχουν στόχο την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού.
Έτσι σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Καθηγητή Σέρκο Χαρουτουνιάν «το ΥΠΟΙΚ προτείνει την αναθεώρησή του τρέχοντος προϋπολογισμού, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, μετά από σχετικό αίτημά μας, που θα αιτιολογείται με τη «μη ολοκλήρωση της συγχώνευσης» των αποτελούντων τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ τεσσάρων φορέων. Η λύση αυτή είναι απόλυτα επιθυμητή αφού επαναφέρει σε τροχιά τον προϋπολογισμό του Οργανισμού για το έτος 2013, απαλείφοντας την υποχρέωση να εμφανίσει «πλεόνασμα», ενώ παράλληλα επιτρέπει στον Οργανισμό να τροποποιεί τον προϋπολογισμό του οποτεδήποτε εξασφαλίζει ένα νέο έργο.
Επιπλέον, εγκρίθηκε και από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (οι σχετικές εγκρίσεις από το ΥΠΑΑΤ και το Υπουργείο Οικονομικών είχαν προηγηθεί), η πρόσληψη 100 νέων Ερευνητών με εντολή να επισπευστεί η διαδικασία προκήρυξης των θέσεων, ολοκληρώθηκε και κατατέθηκε το τεχνικό δελτίο και ο οδηγός εφαρμογής για την απασχόληση στον Οργανισμό 150 διδακτόρων για εκτέλεση μεταδιδακτορικής έρευνας, ενώ μετά από σημαντικές προσπάθειες της διοίκησης του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, υπογράφηκε και κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση η τροπολογία που κατοχυρώνει το ανταποδοτικό τέλος που εισπράττει ο Οργανισμός για τους ελέγχους στο ΓΑΛΑ. Η νέα αυτή διάταξη είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις της Ε.Ε. και επιλύει ένα επίσης σημαντικό πρόβλημα λειτουργίας του Οργανισμού.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass