Καταρτίστηκαν οι τελικοί πίνακες δικαιούχων για τη νιτρορύπανση

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2013 17:22 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:40

 

Άμεσα και χωρίς χρονοτριβές  - με το που έλαβε το «πράσινο φως» από το ΥΠΑΑΤ-  κινήθηκε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, προχωρώντας στην κατάρτιση των τελικών πινάκων των δικαιούχων αλλά και των απορριπτέων για τη Δράση 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών», ένα ζήτημα μείζονος σημασίας για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας.

Αισθανόμενη την αγωνία των αγροτών  που περίμεναν την ένταξή τους στο πρόγραμμα  της νιτρορύπανσης, αλλά και το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει πολλοί εξ αυτών,  η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου ζήτησε από τη  ΔΑΟΚ να «τρέξει» κατά προτεραιότητα-στο κομμάτι που της αναλογεί ως φορέα υλοποίησης- τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να προχωρήσει η όλη διαδικασία διαχείρισης και υπογραφής των συμβάσεων, τόσο για τη διετία 2012-2013, όσο και για την πενταετία 2012-2016.

Ήδη οι τελικές καταστάσεις των 1791 δικαιούχων (αλλά και των απορριπτέων) για τη Νιτρορύπανση, έχουν αναρτηθεί στη ΔΑΟΚ, ενώ ταυτόχρονα έχουν αποσταλεί και στους οικείους δήμους, προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας θα διαβιβάσει τις τελικές καταστάσεις και στο ΥΠΑΑΤ και τη Διαχειριστική Αρχή με τα απαραίτητα δικαιολογητικά ανά πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και αναμένεται η έκδοση της υπουργικής απόφασης έγκρισης δικαιούχων για να προχωρήσει στην διαδικασία διαχείρισης και υπογραφής συμβάσεων.

Οι 598 δικαιούχοι της διετούς παράτασης  θα εισπράξουν συνολικά  5.003.493 εκ. ευρώ και αντίστοιχα οι 1193 δικαιούχοι της πενταετίας θα λάβουν 27.757.316 εκ. ευρώ.

Την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι οι διαδικασίες για τα προγράμματα νιτρορύπανσης προχωρούν και πάλι,  εξέφρασε η αντιπεριφερειάρχης, η οποία ήδη σχεδόν ένα χρόνο πριν είχε  επισημάνει το  πρόβλημα και αφουγκραζόμενη την έντονη ανησυχία των αγροτών της περιοχής μας,  είχε πραγματοποιήσει συνεχείς παρεμβάσεις  προς την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ , ενώ είχε αποστείλει και σχετική επιστολή, ζητώντας σε κάθε περίπτωση την επίσπευση των διαδικασιών. Συγκεκριμένα, η κ. Καραλαριώτου τόνισε: «Το πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης  συμβάλλει αποφασιστικά στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην παραγωγή ποιοτικότερων και ασφαλέστερων προϊόντων  για τον καταναλωτή. Σύμφωνα και με την ενημέρωση που έχουμε από το ΥΠΑΑΤ, αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα,   να υπογραφούν οι συμβάσεις  και κατόπιν θα πρέπει οι δικαιούχοι να καταθέσουν αίτηση πληρωμής για το πρώτο έτος εφαρμογής του προγράμματος. Η διαδικασία έχει ήδη αργήσει πολύ και πρέπει να προχωρήσει με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς ώστε να φτάσουν τα χρήματα στα χέρια των αγροτών μας που τα έχουν απόλυτη ανάγκη, προκειμένου να στηρίξουν τις οικογένειές τους, να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους και φυσικά να στηρίξουν την τοπική μας οικονομία».

 

                                                                       

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass