Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου και Τυποποίησης Βάμβακος στην Καρδίτσα

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2013 23:41 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:54

Η δημιουργία Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος στην Καρδίτσα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος  με το δήμαρχο Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνο Παπαλό. Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα του πρωτογενούς τομέα, όπως η  καλή ποιότητα της φετινής συγκομιδής βαμβακιού στη Θεσσαλία, λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών. 

«Το ελληνικό βαμβάκι έχει ποιότητα και μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις διεθνείς αγορές», υποστήριξε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Μαξ. Χαρακόπουλος και πρόσθεσε: «Καθήκον της Πολιτείας είναι να σφραγίσουμε αυτή την ποιότητα με μια ισχυρή ταυτότητα. Αυτό θα είναι το έργο του Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος. Το ταξινομημένο και τυποποιημένο βαμβάκι, θα είναι πιο ανταγωνιστικό στις διεθνείς αγορές και θα έχει προστιθέμενη αξία, την οποία θα καρπώνονται οι παραγωγοί. Επενδύουμε στην ποιότητα των αγροτικών μας προϊόντων καθώς είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα αλλά και απαρέγκλιτη προϋπόθεση για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα».

Από την πλευρά του ο κ. Κ. Παπαλός τόνισε στις δηλώσεις του:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνουμε την αποφασιστικότητα του υπουργού κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου για την ίδρυση και λειτουργία στην πόλη μας του Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος. Η ίδρυση του Κέντρου θα ανοίξει νέες προοπτικές στην βαμβακοκαλλιέργεια, προσθέτοντας αξία στο παραγόμενο προϊόν, διευρύνοντας την εμπορική του ζήτηση. Ταυτόχρονα, δημιουργούνται οι βασικές προϋποθέσεις για την παραγωγή ποιοτικού προϊόντος με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass