Σύσκεψη με Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας στο Λιβάδι Ελασσόνας

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2013 16:32 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:58

Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου με κτηνοτρόφους πραγματοποιήθηκε στο Λιβάδι Ελασσόνας. Στη σύσκεψη, από πλευράς ΥπΑΑΤ, μετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρης Μελάς, ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρης Ιατρίδης και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΠΕΚΕ κ. Κυριάκος Μπαμπασίδης. Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λάρισας κ. Μαρία Μαμάρα, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος και εκπρόσωποι οργανώσεων κτηνοτρόφων: ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Νίκος Παλάσκας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων κ. Δημήτρης Καμπούρης και ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού «Βοσκός» κ. Τάσος Αντωνίου.

 Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους, τόσο σε επίπεδο εθνικής πολιτικής όσο και σε επίπεδο Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε τους παραγωγούς για τις μεταρρυθμιστικές τομές που υλοποίησε το ΥπΑΑΤ σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να τεθεί τέρμα στην ταλαιπωρία των κτηνοτρόφων. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, την οριστική τακτοποίηση αυθαίρετων σταυλικών εγκαταστάσεων χωρίς πρόστιμο και τη θέσπιση πλαισίου για την ίδρυση Οργανώσεων Παραγωγών στο γαλακτοκομικό τομέα.

 Ο κ. Μελάς τόνισε πως η κτηνοτροφία θα είναι ευνοημένη στη νέα ΚΑΠ και ότι, ανεξαρτήτως των ιστορικών δικαιωμάτων, που είχαν κατανεμηθεί σε περιόδους αναφοράς μέχρι και είκοσι χρόνια πριν, τα νέα δικαιώματα θα κατευθυνθούν σε αυτούς που πραγματικά παράγουν. Πρόσθεσε ότι η κατανομή των δικαιωμάτων θα είναι δίκαιη, ισόρροπη και διαφανής. Επιπροσθέτως, καθησύχασε τους κτηνοτρόφους, πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο εισόδου λευκού τυριού από αγελαδινό γάλα, από τον Καναδά ή άλλη τρίτη χώρα, με την ονομασία «φέτα» στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς αυτή προφυλάσσει τα ποιοτικά της προϊόντα με Ονομασία Προέλευσης. Ξεκαθάρισε πως στην ΕΕ, μόνο η Ελλάδα έχει δικαίωμα να παράγει και να εμπορεύεται τυρί φέτα και ότι καταβάλλονται προσπάθειες να επιτευχθεί με νομικά επιχειρήματα, η ευρεία διείσδυση του προϊόντος στην αγορά του Καναδά, που δεν ήταν δυνατή εμπορικά.

 Ο κ. Μπαμπασίδης ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους  ότι, όσον αφορά τα βοσκοτόπια, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προετοιμάζεται εντατικά, ενόψει του Κοινοτικού ελέγχου, προκειμένου να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξει απώλεια σε κανένα από τα δικαιώματα που έχει η χώρα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της βιολογικής κτηνοτροφίας, όπου στις επόμενες εβδομάδες, ολοκληρώνεται η διαδικασία ανάδειξης των τελικών κατατάξεων. Τέλος, όσον αφορά στην εξισωτική αποζημίωση, ολοκληρώνεται ο έλεγχος των ενστάσεων και στις επόμενες μέρες θα αρχίσει η πληρωμή των δικαιούχων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass