Ο ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

«Να νομιμοποιήσετε τις σταυλικές εγκαταστάσεις»

Εκδόθηκε διευκρινιστική εγκύκλιος από το υπουργείο Περιβάλλοντος

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2013 23:04 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:01

«Καλούμε τους κτηνοτρόφους να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους. Να δηλώσουν, άμεσα και χωρίς ενδοιασμούς, τις αυθαίρετες σταυλικές τους εγκαταστάσεις και να τις νομιμοποιήσουν».

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την έκδοση της εγκυκλίου του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ κ. Σωκράτη Αλεξιάδη, που διασαφηνίζει, μεταξύ άλλων, τη διαδικασία νομιμοποίησης αυθαιρέτων σταυλικών εγκαταστάσεων και η οποία απεστάλη στις Υπηρεσίες Δόμησης της χώρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Η εγκύκλιος αυτή – επισήμανε ο κ. Μαξ. Χαρακόπουλος - ενημερώνει για τα νέα δεδομένα και αποτρέπει τυχόν παρερμηνείες του νόμου. Η κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στο πάγιο αίτημα των κτηνοτρόφων, έδωσε οριστική λύση στο πρόβλημα των αυθαίρετων σταυλικών εγκαταστάσεων. Ο βραχνάς αυτός των παραγωγών πλέον έλαβε τέλος. Μετά τη ψήφιση του νόμου περί αυθαιρέτων, οι κτηνοτρόφοι μπορούν να νομιμοποιήσουν τις σταυλικές τους εγκαταστάσεις ανεξαρτήτως μεγέθους και τα συνοδά κτίσματα προσωρινής διαμονής έως 35 τ.μ. χωρίς κανένα πρόστιμο και μόνο με παράβολο 300 ευρώ.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Στην εγκύκλιο του κ. Αλεξιάδη αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

-« Στα κτίσματα προσωρινής διαμονής δεν περιλαμβάνονται οι σταυλικές εγκαταστάσεις. Η επιφάνεια των 35 τ.μ. είναι περιορισμός της συνολικής επιφάνειας περισσοτέρων κτισμάτων προσωρινής διαμονής.

Υπάγονται στις διατάξεις του ν. 4178/13 οι περιπτώσεις κτισμάτων προσωρινής διαμονής συνολικής επιφάνειας μεγαλύτερης των 35 τ.μ.. Στις περιπτώσει αυτές η επιφάνεια των 35 τ.μ. καλύπτεται με το παράβολο των 300 ευρώ και η επιπλέον επιφάνεια καταχωρείται σε άλλο φύλλο καταγραφής υπολογιζομένου του ενιαίου ειδικού προστίμου κατά τις γενικές διατάξεις».


 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass