ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΕΣ

Κ. Παπούλιας: «Πιστεύω στη δύναμη της γης»

* «Έπρεπε να έρθει η κρίση για να ξανασκεφθούμε τι μπορούμε να κάνουμε;», διερωτήθη ο κ. Κ. Παπούλιας

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2013 2:32 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:18
Του Γιώργου Μακρή
«Πιστεύω στη δύναμη της γης» διακήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας απευθυνόμενος σε επιστήμονες, επιχειρηματίες, συνεταιριστές και αγρότες που έχουν διακριθεί για την επιτυχή καινοτόμο επιχειρηματική τους δράση στον αγροδιατροφικό τομέα και με τους οποίους συναντήθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθ. Τσαυτάρη.
«Έπρεπε να έρθει η κρίση για να ξανασκεφθούμε τι μπορούμε να κάνουμε;», διερωτήθη ο κ. Κ. Παπούλιας και πρόσθεσε: «Μακάρι να είναι η θετική πλευρά της κρίσης. Αλλά εσείς ξεκινήσατε πριν από την κρίση και ξεπερνάτε τις δυσκολίες.
Πολλά γίνονται και πολλά μπορούμε να κάνουμε», είπε κι εξομολογήθηκε ότι οι βραβευθέντες του έδωσαν μεγάλη χαρά. «Είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν στη γη μας. Πιστεύω σ’ αυτό που κάνετε εσείς - και το κάνετε και με επιστημονικό και με παραδοσιακό τρόπο – συνεχίζετε κάτι που η Ελλάδα απ’ αυτό έζησε. Και γι’ αυτό πιστεύω στη δύναμη της γης. Με καταπλήξατε μ’ αυτά που κάνατε. Μακάρι να το γνώριζε όλη η Ελλάδα. Θα ήσασταν το πιο φωτεινό και δυναμικό παράδειγμα γι’ αυτόν που λέγει «δεν γίνεται τίποτα».
Και κάτι άλλο – συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - που είναι πολύ σημαντικό: ότι αυτό που κάνετε είναι ελληνικό προϊόν. Το βλέπει η ξένη αγορά και λέγει «για κοίταξε τι κάνει η Ελλάδα». Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Μέχρι τώρα είχαμε σκεπαστεί από προϊόντα άλλων χωρών, σαν εμείς να είμαστε ανίκανοι να εκμεταλλευθούμε την πατρίδα που έχει τόσες δυνατότητες, τόσα μυαλά αλλά και τόσες κλιματολογικές δυνατότητες. Βέβαια υπάρχει ένας υπουργός που έχει την ίδια ευαισθησία που έχετε εσείς και που έχω και εγώ», τόνισε αναφερόμενος στον κ. Αθ. Τσαυτάρη.
«Θέλω να σας συγχαρώ και να σας πω ότι όταν μιλάω με ανθρώπους σαν και εσάς είμαι πολύ αισιόδοξος. Όχι ότι θα βγούμε από την κρίση μόνοι μας, αλλά ότι θα κάνουμε πράγματα που θα γυρίσουν και θα λένε: «Αυτοί είναι οι Έλληνες, αυτή είναι η Ελλάδα». Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Και θα πρέπει να κάνουμε και ένα βήμα παρακάτω και να σας επισκεφθούμε εκεί που δουλεύετε», προανήγγειλε ο κ. Κ. Παπούλιας.
ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε χθες:
-Την κ. Δέσποινα Ιωαννίδου από τον Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραδοσιακών προϊόντων «Άγιος Αντώνιος».
-Την κ. Μαριάννα Καζάκη από την οικογενειακή επιχείρηση «Τα Αμπελόφυλλα της Μαριάννας» (παραδοσιακά προϊόντα από βιολογικά αμπέλια με διεθνείς διακρίσεις).
-Τον κ. Αναστάσιο Γιακμογλίδη, πρόεδρο Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγής, Επεξεργασίας, Εμπορίας Σκόρδου Βύσσας.
-Τον κ. Γιώργο Καρακόλη, Διευθύνοντα Σύμβουλο AGRIS A.E. (παραγωγή προϊόντων λαχανοκομίας και σποροφύτων).
-Τον κ. Παναγιώτη Μαδέση, Ερευνητή ΕΚΕΤΑ, στους τομείς γεωργίας, ακριβείας και γονιδιωματικής τεχνολογίας.
- Τον κ. Θανάση Γκέρτση, καθηγητή Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Perriotis College.
-Τον κ. Γρηγόρη Αργυρίου, (ΑΣΟΠ Δράμας) (πιστοποιημένη καλλιέργεια ροδιάς-μεταποίηση και εξαγωγή πιστοποιημένου φυσικού χυμού ροδιού).
-Την κ. Ντόρα Κατσικούδη από την εταιρία ΒΕΡΓΙΝΑ που μαζί με την μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ, η ίδια επιχείρηση τώρα κάνει 5 είδη τσαγιού κατεψυγμένα, αρχίζοντας από το τσάϊ του βουνού.
-Τον κ. Κωνσταντίνο Ζαχαράκη, Θεσμός «Αστο-αγρότης». «Είναι ένας στρατηγός που του αρέσει να καταπιάνεται με τη γεωργία, χωρίς όμως να σκάβει... Έτσι λοιπόν, βρήκε έναν τρόπο να γίνει αστός αγρότης. Δηλαδή βρήκε έναν αγρότη και του είπε να επενδύσουν μαζί, από 100 ζώα που είχε ο αγρότης του έδωσε λεφτά να πάρει 150 ζώα. Τα φροντίζει ο αγρότης, ο ίδιος περνάει χρόνο στο χωριό, και σαν αντάλλαγμα παίρνει κάποια αρνιά το χρόνο και γάλα», ανέφερε ο κ. Αθ. Τσαυτάρης.
-Τον κ. Θανάση Σωτηρόπουλο, πρόεδρο Παναιγιάλειου Ένωσης Συνεταιρισμών (παραγωγή, επεξεργασία και τυποποίηση με σύγχρονες μεθόδους κορινθιακής σταφίδας).
-Τον κ. Νίκο Καλαμποκά, εκπρόσωπο οικογενειακής επιχείρησης «Eirini Plomariou Olive Oil» (ποιοτική παραγωγή ελαιολάδου).
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΕΒΟΛ
Με τον πρόεδρο της γαλακτοβιομηχανίας του Βόλου κ. Νικήτα Πρίντζο έγινε ο εξής διάλογος:
-Ν. Πρίντζος: «Εγώ κ. Πρόεδρε, είμαι από τον Βόλο, πρόεδρος της ΕΒΟΛ. Είμαστε μια γαλακτοβιομηχανία, μια υγιής συνεταιριστική οργάνωση, που προσφέρουμε πολύ καλές τιμές στους κτηνοτρόφους και στους αγρότες. Δεν χρωστάμε, δεν έχουμε δανειακά κεφάλαια, με 130 άτομα προσωπικό που δεν τους έχουμε μειώσει τον μισθό. Είναι μεγάλη η τιμή που μας κάνετε και μας καλείτε και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό».
-Κ. Παπούλιας: «Γιατί δεν ενδιαφερθήκατε και για τη ΔΩΔΩΝΗ;»
-Ν. Πρίντζος: «Είναι εποχές που πρέπει να είμαστε λίγο συγκρατημένοι».
-Αθ. Τσαυτάρης: «Ο κ. Πρίντζος ήταν ο πρώτος που έβαλε καθαρό κατσικίσιο γάλα στην αγορά. Πιστεύει ότι το κατσικίσιο γάλα έχει ιδιαιτερότητες, πολύτιμα χαρακτηριστικά και γι’ αυτό το έβγαλε έτσι στην αγορά. Ταυτόχρονα όμως έκανε συμβόλαια με τους ντόπιους ανθρώπους της φυτικής παραγωγής και εξασφάλισε ζωοτροφές. Και τώρα έχει προχωρήσει με ένα νέο εργοστάσιο και στην παραγωγή γιαουρτιού από κατσικίσιο γάλα και στο γίδινο βιολογικό γάλα.
-Ν. Πρίντζος: «Το γίδινο γάλα πιστεύω ότι είναι το καλύτερο γάλα γιατί μοιάζει με το μητρικό, έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες».
-Κ. Παπούλιας: «Συγχαρητήρια».
-Αθ. Τσαυτάρης: «Και επειδή ακούγονται πολλά για τους συνεταιρισμούς, αυτό δείχνει ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, υπάρχουν και πρωτοπόροι άνθρωποι που δίνουν την ψυχή τους και τα καταφέρνουν υγιώς.
Κ. Παπούλιας: «Είναι η άλλη Ελλάδα».
ΔΗΛΩΣΗ
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Νικήτας Πρίντζος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή να σε βραβεύει ο πρώτος πολίτης της χώρας διότι υπηρετείς αποτελεσματικά το συμφέρον του τόπου και ιδιαίτερα του αγροτικού κόσμου. Σήμερα παρά ποτέ άλλοτε η πατρίδα μας έχει ανάγκη από μια ισχυρή, δημιουργική προσπάθεια για να φτιάξουμε μια Ελλάδα αξιόπιστη, σεβαστή, δυναμική και ευρηματική που θα εξασφαλίσει στους πολίτες της ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής.
Στην προσπάθεια αυτή η προσφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι και μεγάλη και ιδιαίτερα σημαντική».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass