Διευκρινήσεις για την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2012

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2013 22:58 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:19

Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα για το θέμα της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2012, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενημέρωση των δικαιούχων που στην πλειοψηφία τους αποτελούνται από κτηνοτρόφους, ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Με απόφαση της κυβέρνησης, μετά την εξασφάλιση ισοδύναμου αποτελέσματος, εξευρέθηκαν οι επιπλέον πόροι και έγιναν οι πληρωμές της περιόδου 2011 (μέσα στο 2012) ενώ οι πληρωμές για την περίοδο 2012 (μέσα στο 2013) ανήλθαν σε περίπου 123,7εκ. ευρώ με ποσό ένταξης δικαιούχων 130 εκ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός για την εξισωτική αποζημίωση, με την έγκριση του ΠΑΑ 2007-2013, ήταν 445 εκ. ευρώ και τα προβλήματα προϋπολογισμού αντιμετωπίζονται κάθε χρονιά από το 2008, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο προϋπολογισμός 845 εκ. € περιλαμβάνοντας και την τελευταία προκήρυξη (130 εκ. € 2012). Για την υπέρβαση αυτού του ορίου ώστε να πληρωθούν οι δικαιούχοι του 2012 είχε υποβληθεί εγκαίρως αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις ελληνικές αρχές. Ως εκ τούτου, η επιλογή να καταβληθούν άμεσα τα εγκεκριμένα 130 εκ. ευρώ που ήταν διαθέσιμα ήταν η ενδεδειγμένη γιατί διευκολύνθηκαν με την προκαταβολή και την εξόφληση να αποκτήσουν τις αναγκαίες ζωοτροφές οι κτηνοτρόφοι.

Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ειδοποίησαν χθες προφορικά ότι στο μέτρο της εξισωτικής αποζημίωσης για την περίοδο 2007-2013 θα διατεθούν επιπλέον ποσά. Εν αναμονή και της έγγραφης έγκρισης από τις υπηρεσίες της Επιτροπής, ο ΟΠΕΚΕΠΕ και το ΥπΑΑΤ προετοιμάζονται για την πληρωμή των υπολοίπων διαφορών σε δικαιούχους και επιλαχόντων δικαιούχων. Με την αποστολή της έγγραφης ειδοποίησης από την Επιτροπή, θα τροποποιηθεί η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα ειδοποιηθούν και οι δικαιούχοι για το χρονικό διάστημα της πληρωμής εξόφλησης, το οποίο θα είναι εύλογο μετά τη λήψη της έγκρισης από την Ε.Ε. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass