ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

«Καμία σκέψη για μαζική εξόντωση των αδέσποτων ζώων»

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2013 0:01 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:19

 

«Θέλω να διαψεύσω κατηγορηματικά ότι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπάρχει σκέψη, πόσο δε μάλλον σχέδιο ή εντολή για ευθανασία ή μαζική εξόντωση των αδέσποτων ζώων», ξεκαθάρισε μιλώντας χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Ωστόσο – πρόσθεσε - υπάρχει ένα υπαρκτό πρόβλημα με κρούσματα λύσσας στη χώρα μετά από πολλά χρόνια. Η νόσος είναι θανατηφόρος και για τα ζώα και για τον άνθρωπο. Οφείλουμε, λοιπόν, να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα για την ενημέρωση του κοινού, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της νόσου».

Ο αν. υπουργός εξήγησε ότι «μετά την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την υλοποίηση του προγράμματος αντιμετώπισης της λύσσας, οι δήμοι υποχρεούνται να αποστέλλουν στη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του ΥπΑΑΤ τον αριθμό των εμβολιασμών που έχουν πραγματοποιηθεί σε αδέσποτα ζώα.

Δυστυχώς, δεν ανταποκρίνονται όλοι οι δήμοι με την αμεσότητα που θα θέλαμε. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι σήμερα ο Σύνδεσμος Δήμων Ανατολικής Θεσσαλονίκης έχει εμβολιάσει 1183 σκύλους και 110 γάτες, ο Δήμος Δράμας 489 σκύλους και 20 γάτες, ο Δήμος Σερρών 220 σκύλους, ενώ στο Δήμο Νεστορίου έχει εμβολιαστεί το 90% με 95% του συνόλου των αδέσποτων».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass