Ιπποφαές: Πολλά υποσχόμενη πολυδύμανη καλλιέργεια

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2013 22:46 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:28
Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου, στη χθεσινή εκδήλωση ενημέρωσης για το ιπποφαές, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου « Διόνυσος», από τον νεοσύστατο Αγροτικό Συνεταιρισμό Λάρισας, με την επωνυμία «ΕΥΕΞΙΑ».

Αγρότες και όχι μόνο, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι αυτό το νέο τόλμημα στο Θεσσαλικό κάμπο, που φιλοδοξεί να κατακτήσει έδαφος θέτοντας υψηλούς στόχους.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Νίκος Μακρής, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, σε σύντομο χαιρετισμό του, παρουσίασε την ταυτότητα του Συνεταιρισμού και υ τόνισε μεταξύ άλλων ότι: « Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι η αγροτική οικονομία θα μπορέσει να λειτουργήσει σωστά μέσα από τους συνεταιρισμούς, που θα έχουν πετύχει ολοκληρωμένη διαχείριση της καλλιέργειας του προϊόντος που παράγουν τα μέλη του.

Ο συνεταιρισμός «ΕΥΕΞΙΑ», είναι ένα τόλμημα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα τα καταφέρουμε να είναι βιώσιμος και να μας προσφέρει σημαντικά οφέλη».

Επεσήμανε δε ότι απαιτούνται σωστές κινήσεις οργάνωσης και ότι ο νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς δεν αφήνει περιθώρια λάθους, ενώ είναι πολύ αυστηρός και συγκεκριμένα τόνισε πως: « Μετά τις ατασθαλίες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, σε συνεταιρισμούς της παλαιάς ΚΑΠ, ο νόμος έγινε αρκετά αυστηρός για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς -επιχειρήσεις,  έχοντας ακόμη και τον έλεγχο του Διοικητικού συμβουλίου και του ίδιου του Συνεταιρισμού από δύο ορκωτούς λογιστές».

Αναλυτικότερα για την καλλιέργεια του ιπποφαούς και την οργάνωσή της, μίλησαν ο Δρ. Γεώργιος Μπάρδας, γεωπόνος φυτοπαθολόγος (Bsc, Msc, PhD, Post Doc) και ο κ. Λεωνίδας Ρεμούνδος γεωπόνος, επιστήμων τροφίμων (Bsc, Msc).

Ο κ. Μπάρδας, αναφέρθηκε στην ανάγκη στροφής στην αποδοτική γεωργία, άμεσα συνδεδεμένης με δράσεις μεταποίησης. «Η επιτυχία εξαρτάται από την οργάνωση της καλλιέργειας και από την ποιότητα του προϊόντος της,» υποστήριξε, ενημερώνοντας για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε ένα εγχείρημα μιας νέας καλλιέργειας, όπως το ιπποφαές, να είναι επιτυχές.

Ο κ. Ρεμούνδος, ενημέρωσε για τη σύνδεση των συστατικών των καρπών του ιπποαφούς, τα οφέλη τους για τον ανθρώπινο οργανισμό και παρουσίασε τρόπους μεταποίησής τους.

Να σημειωθεί ότι το διοικητικό συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού παραγωγών ιπποφαούς Λάρισας  «ΕΥΕΞΙΑ»,   αποτελείται από τους εξής κ.κ.: Ν. Μακρής (αγρότης) πρόεδρος,  Θεοδώρα Κακάτσιου (αγρότισσα) γραμματέας, Παναγιώτης Κανέψιος (τεχνικός αρδεύσεων) ταμίας και μέλη Χριστίνα Παρασκευοπούλου (οικονομολόγος) και Νίκος Μπακαρτζής (γεωτεχνικός).

 ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass