ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΔΕ

ΕΛΓΑ και ΟΓΑ θα πληρώνουν τους Δήμους για τις υπηρεσίες που τους παρέχουν

* Συναντήσεις με τις διοικήσεις ΕΛΓΑ και ΟΓΑ είχε ο Ρ. Κομήτσας μετέχοντας στο κλιμάκιο της ΚΕΔΕ

Δημοσίευση: 01 Νοε 2013 1:43 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:36
Νέα φόρμουλα συνεργασίας με τον ΟΓΑ και τον ΕΛΓΑ αναζητούν οι Δήμοι που σήμερα διαθέτουν μεγάλο μέρος των υπαλλήλων τους για να καλύπτονται οι ανάγκες των δύο οργανισμών και μάλιστα χωρίς να υπάρχει ανταπόδοση για τις υπηρεσίες αυτές.
Στο πλαίσιο αυτό αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) αποτελούμενη από τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας, δήμαρχο Κιλελέρ κ. Ρίζο Κομήτσα και τον πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, δήμαρχο Λοκρών κ. Νίκο Λιόλιο είχε διαδοχικές συναντήσεις με τις διοικήσεις ΟΓΑ και ΕΛΓΑ.
Ο κ. Ρ. Κομήτσας εξήγησε στον πρόεδρο του ΟΓΑ κ. Ξεν. Βεργίνη ότι η εξυπηρέτηση των υπηρεσιών του Ταμείου από το προσωπικό των Δήμων εγείρει σειρά προβλημάτων και συνιστά αιτία αποδιοργάνωσης του υπηρεσιακού τους μηχανισμού.
Οι αιρετοί πρότειναν να δρομολογηθεί η απασχόληση ανταποκριτών – υπαλλήλων του ΟΓΑ ανά δημοτική ενότητα (να φιλοξενούνται σε δημοτικές εγκαταστάσεις) ή να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση ΟΓΑ – Δήμων με την οποία οι Δήμοι θα ορίζουν υπαλλήλους ως ανταποκριτές και το κόστος θα καλύπτεται από τον ΟΓΑ. Επίσης, εξετάστηκε το ενδεχόμενο εξυπηρέτησης του ΟΓΑ μέσω των ΚΕΠ με το Ταμείο να καλύπτει και πάλι το διοικητικό κόστος. Από πλευράς του ΟΓΑ προτάθηκε να συσταθεί κλιμάκιο, που θα εξετάσει λεπτομερώς τις όποιες προτάσεις και θα προκρίνει την πλέον ενδεδειγμένη για την επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων.
Με την πολυετή εμπειρία του σε θέσεις ευθύνης ο κ. Ξεν. Βεργίνης αντιλήφθηκε, αμέσως, και ένα ακόμη ζήτημα που του έβαλε ο δήμαρχος Κιλελέρ, αυτό της μεγάλης καθυστέρησης στην έκδοση Αριθμού Μητρώου και Βιβλιαρίου Υγείας από τον ΟΓΑ για τους νέους καλλιεργητές κηπευτικών, γεγονός που δεν τους επιτρέπει να διαθέτουν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές. Ο κ. Ρ. Κομήτσας πρότεινε με τη χρήση της δήλωσης ΟΣΔΕ να γίνεται η διασταύρωση των αναγκαίων στοιχείων για να μπουν οι παραγωγοί στο Μητρώο του ΟΓΑ. Ο κ. Βεργίνης δεσμεύθηκε ότι θα επιταχυνθεί η διαδικασία για να εξυπηρετούνται ταχύτερα οι εν λόγω παραγωγοί.
Απόλυτη σύμπτωση απόψεων υπήρξε, εξάλλου, στη συνάντηση των δύο δημάρχων με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο και Αργύρη Μποτό αντίστοιχα. Συμφωνήθηκε η δρομολόγηση ενός νέου πλαισίου συνεργασίας ΟΤΑ – ΕΛΓΑ στην κατεύθυνση να καλύπτει ο ΕΛΓΑ το διοικητικό κόστος των Δήμων για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιών του από τον υπηρεσιακό τους μηχανισμό.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass