ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ρ. ΚΟΜΗΤΣΑΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Κινδυνεύει η κτηνοτροφία

Δημοσίευση: 08 Νοε 2013 1:52 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:45
Για αυθαίρετη και απροειδοποίητη μείωση των επιλέξιμων εκτάσεων βοσκοτόπων, που έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες κτηνοτρόφοι να μην μπορούν να ενεργοποιήσουν εκτατικά δικαιώματα και να κινδυνεύουν να χάσουν εκατομμύρια ευρώ από την Ενιαία Ενίσχυση, κάνει λόγο σε επιστολή του προς την ηγεσία των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, ζητώντας την άμεση άρση της αδικίας σε βάρος των κτηνοτρόφων.
Στην επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε σε όλους τους βουλευτές του Ν. Λάρισας και τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο δήμαρχος Κιλελέρ τονίζει: «Μεγάλη αναστάτωση και έντονες διαμαρτυρίες στους κόλπους των κτηνοτρόφων του Δήμου Κιλελέρ, όπως και ολόκληρης της Θεσσαλίας, έχει προκαλέσει η μη οριοθέτηση ως βοσκοτόπων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ εκτάσεων εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων των Δήμων αλλά και ιδιωτών, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός παραγωγών – κτηνοτρόφων να αδυνατούν να ενεργοποιήσουν δικαιώματα της Ενιαίας Ενίσχυσης και να κινδυνεύουν να χάσουν μέρος ή και το σύνολο της Ενιαίας Ενίσχυσης, η προκαταβολή της οποίας δόθηκε πρόσφατα.
Όπως καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι, τεράστιες εκτάσεις βοσκοτόπων, που ενεργοποιούσαν εκτατικά δικαιώματα, χαρακτηρίστηκαν, φέτος ως μη επιλέξιμες, εντελώς αυθαίρετα και απροειδοποίητα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς να προηγηθεί καμία ενημέρωση προς τους Δήμους και τους ίδιους τους κτηνοτρόφους.
Μάλιστα, εκπρόσωποί τους μιλούν για μείωση των διαθέσιμων επιλέξιμων εκτάσεων βοσκοτόπων κατά τουλάχιστον 50% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που έχει οδηγήσει και σε αντίστοιχη μείωση των ποσών προκαταβολής της Ενιαίας Ενίσχυσης για τους δικαιούχους.
Μόνο για τον Δήμο Κιλελέρ η μείωση των επιλέξιμων εκτάσεων βοσκοτόπων με ευθύνη του ΟΠΕΚΕΠΕ, μέσω των οποίων οι κτηνοτρόφοι μπορούν να ενεργοποιήσουν εκτατικά δικαιώματα, ανέρχεται σε 30.000 στρέμματα ενώ σε ολόκληρη τη Θεσσαλία φέρεται να αγγίζει τα 3.000.000 στρέμματα.
Όπως αντιλαμβάνεστε, εάν δεν δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει, ελλοχεύει ο κίνδυνος χιλιάδες κτηνοτρόφοι να μην μπορέσουν να ενεργοποιήσουν εκτατικά δικαιώματα και να χαθούν εκατομμύρια ευρώ από τους κοινοτικούς πόρους της Ενιαίας Ενίσχυσης, χρήματα που δικαιούνται και πρέπει να εισπράξουν οι άνθρωποι αυτοί.
Σας ζητούμε να παρέμβετε άμεσα προκειμένου να αποκατασταθούν, πλήρως, οι αδικίες που έχουν ανακύψει για τους κτηνοτρόφους, να μπορέσουν όλοι οι παραγωγοί να ενεργοποιήσουν τα εκτατικά τους δικαιώματα και φυσικά να πληρωθούν το σύνολο των χρημάτων που δικαιούνται από την Ενιαία Ενίσχυση. Σε διαφορετική περίπτωση, η ζημιά για χιλιάδες κτηνοτρόφους θα είναι τεράστια και θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο το μέλλον των εκμεταλλεύσεών τους και της ίδιας της ελληνικής κτηνοτροφίας».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass