ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:

Δίνουμε κίνητρα στους νέους αγρότες

* «Η βελόνα του ΣΥΡΙΖΑ κολλημένη στο “όχι σε όλα”»

Δημοσίευση: 09 Νοε 2013 21:04 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:48
  
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας σήμερα των χειρότερων παραδόσεων λαϊκίστικης αντιπολίτευσης, παραμένει εγκλωβισμένος στις αναχρονιστικές εμμονές του και τις ξεπερασμένες ιδεοληψίες του. Πολλά στελέχη του δεν σταματούν να μοιράζουν υποσχέσεις σε όλους και για όλα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε, ωστόσο, ότι «οι πολίτες δεν δείχνουν να πείθονται από τη δημαγωγία και τον άκρατο λαϊκισμό. Κι αυτό που είναι ακόμη χειρότερο για την αξιωματική αντιπολίτευση, είναι ότι οι θέσεις του αρχηγού της δεν πείθουν ούτε καν διακεκριμένα στελέχη της. Αναγνωρίζουν δημοσίως ότι οι υποσχέσεις για τις μαγικές λύσεις που θα καταργήσουν μονομερώς μνημόνια, χρέη, δάνεια, κρίσεις δεν έχουν κανένα αντίκρισμα».
Ενώ αναφερόμενος στο λόγο της συζήτησης, ο κ. Χαρακόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «επιτρέψτε μου και εμένα να υποθέσω ότι οι αντιφάσεις, οι οποίες προκαλούν σοβαρές εσωτερικές αντιθέσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, συνιστούν και την πραγματική αιτία της πρότασης δυσπιστίας που σήμερα συζητούμε. Επιχειρείται μάλλον μια απόπειρα συσπείρωσης πριν οι αμφιβολίες και οι αμφισβητήσεις μοιραία πολλαπλασιαστούν».
Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε πως «με εργώδη προσπάθεια, πρωτίστως του ίδιου του πρωθυπουργού, αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό. Ενώ στο μέτωπο της οικονομίας τα βήματα που έχουν γίνει κυρίως χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, είναι τεράστια. Και σύντομα προσβλέπουμε στην έξοδο από το τούνελ της κρίσης». Αντιθέτως επεσήμανε ότι «η βελόνα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κολλημένη στο «όχι σε όλα», ακόμη και για αποφάσεις που έρχονται να αποκαταστήσουν την νομιμότητα, να επιβάλλουν το αυτονόητο, να επιτρέψουν την ορθή λειτουργία των θεσμών».
Επιπροσθέτως, ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στις ενέσεις ρευστότητας στον πρωτογενή τομέα:
1. Καταβλήθηκε η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, περίπου 1 δισ. ευρώ, σε σχεδόν 700 χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά, διαψεύδοντας τις αντιπολιτευτικές Κασσάνδρες, που υποστήριζαν ότι λόγω της επανοριοθέτησης των επιλέξιμων βοσκοτόπων που αξιώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα ήταν δυνατή η πληρωμή.
2. Με παρέμβαση του πρωθυπουργού αποκαθίσταται τις επόμενες μέρες στα περσινά επίπεδα τόσο η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου στους αγρότες, όσο και η εξισωτική αποζημίωση σε όλους τους δικαιούχους κτηνοτρόφους. Χθες υπογράφηκε η δέσμευση πίστωσης για επιπλέον 28,5 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση της εξισωτικής, μετά την επίσημη έγκριση του σχετικού αιτήματός μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
3. Για την ενίσχυση της ρευστότητας των αγροτών που προχωρούν σε σχέδια βελτίωσης των εκμεταλλεύσεων τους ή δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων τέθηκε σε λειτουργία το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας με ένα κουμπαρά 253 εκατομμυρίων ευρώ και με επιτόκιο κάτω του 4%.
4. Εντός του έτους θα υπάρξει καινούργια προκήρυξη του προγράμματος νέων αγροτών, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο να μπει νέο αίμα στην πρωτογενή παραγωγή, συμβάλλοντας έτσι στην ανανέωση του αγροτικού δυναμικού.
5. Στον τομέα της αγροτικής ασφάλισης πέραν των μειώσεων στα τέλη εκτίμησης σε βασικές καλλιέργειες, στο πλαίσιο της βελτίωσης του κανονισμού λειτουργίας του ΕΛΓΑ εξετάζουμε θετικά την επιδότηση του ασφαλίστρου από το επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΥπΑΑΤ κατά την νέα προγραμματική περίοδο.
Ενώ υπενθύμισε ότι «την επόμενη επταετία, μέσω της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής αναμένεται να εισρεύσουν στην Ελλάδα σχεδόν 20 δισεκατομμύρια ευρώ ως άμεσες ενισχύσεις στους παραγωγούς, αλλά και με τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων για την αγροτική ανάπτυξη». Και κάλεσε τον αγροτικό κόσμο να αναλογιστεί «τι θα συνέβαινε στην περίπτωση που θα επικρατούσαν οι τυχοδιωκτικές και ανεδαφικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Τι θα συνέβαινε αν έμπαινε σε κίνδυνο η θέση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Τι θα συνέβαινε εάν σταματούσαν οι χρηματοδοτικές ροές προς την αγροτική μας παραγωγή;».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα βγουν πιο ενισχυμένοι, από την πρόταση δυσπιστίας, έτσι ώστε να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass