ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αγωνιστική πρόσκληση στους κατοίκους της υπαίθρου

* ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΟΠΕΚΕΠΕ-ΕΛΓΑ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2013 1:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:58
 
«Αυτή τη στιγμή με αιχμή του δόρατος τα κόκκινα δάνεια της πρώην ΑΤΕ και τον φόρο στα αγροτεμάχια υπάρχει κίνδυνος να βγουν σε πλειστηριασμό πολλά ακίνητα και χωράφια. Υπάρχει συσσωρευμένη οργή που πρέπει να μετατραπεί σε δυναμική αντίδραση. Φτάνει πια με την ασκούμενη πολιτική. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών μπορούν να αποτελέσουν το αντίπαλο δέος. Θέλουμε στο πλευρό μας όλους τους κατοίκους της υπαίθρου που πλήττονται από την πολιτική των μνημονίων».
Αυτά υποστήριξαν χθες στελέχη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν χθες στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ» στη Λάρισα, με αφορμή τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί αυτή την εβδομάδα, ως προθέρμανση για τα μπλόκα του Ιανουαρίου.
Ταυτόχρονα οι αγροτοσυνδικαλιστές αναφέρθηκαν και στη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον τους για τις περσινές κινητοποιήσεις, τονίζοντας πως «δεν πρόκειται να τους πτοήσουν».
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Σύμφωνα με τον Ρίζο Μαρούδα «η έναρξη των κινητοποιήσεων θα γίνει αύριο Πέμπτη με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί στον ΟΠΕΚΕΠΕ και εν συνεχεία στον ΕΛΓΑ, ενώ το κρίσιμο κρας τεστ, στο οποίο θα γίνει βολιδοσκόπηση των προθέσεων των αγροτών θα είναι η 10η Δεκεμβρίου, οπότε θα γίνει η μεγάλη πανθεσσαλική συγκέντρωση στη Λάρισα. Το μέλλον των κινητοποιήσεων θα κριθεί και φέτος από τη διάθεση των αγροτών και από τις απαντήσεις που θα λάβουμε από την κυβέρνηση στα αιτήματά μας».
Από την πλευρά του ο Χαρίλαος Αρχοντής ανέφερε πως «οι επικείμενες κινητοποιήσεις δεν είναι υπόθεση μόνο των αγροτών, αλλά όλων των κατοίκων της υπαίθρου, που κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους. Επιδιώκουμε τη συμμαχία και τη συμπόρευση με την κοινωνία, προκειμένου να ανατραπεί η ασκούμενη πολιτική».
ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΑ
Στο μεταξύ με υπομνήματα απολογήθηκαν στην Α’ Πταισματοδίκη Λάρισας οι αγρότες που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στις περσινές κινητοποιήσεις στον κόμβο της Νίκαιας, για κατηγορίες που στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου τις χαρακτήρισαν «αναβαθμισμένες».
Σύμφωνα με όσα ανέφεραν χθες τα 4 στελέχη της ΕΟΣΝΛ «οι επικεφαλής των περσινών κινητοποιήσεων βρίσκονται αντιμέτωποι με 4 δικογραφίες. Η πρώτη αφορά την κατάληψη των Σταθμών Διοδίων της ιδιωτικής εταιρίας στις 29 Ιανουαρίου, για την οποία το κατηγορητήριο διαμορφώθηκε με βάση τους αριθμούς κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, η δεύτερη δικογραφία αφορά την καταστροφή της περίφραξης στην ΠΑΘΕ, η τρίτη για την κατάληψη του οδοστρώματος, στις 16 Φεβρουαρίου (4 κατηγορούμενοι) και για κατοχή όπλων (5 κατηγορούμενοι) και η τέταρτη για παρακώλυση συγκοινωνιών στις 20/2, όταν με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην εθνική οδό. Και αν στα προηγούμενα «αγροτοδικεία» μάρτυρας κατηγορίας ήταν συνήθως η Τροχαία, στις φετινές διώξεις εμπλέκεται η Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), ενώ εντύπωση προκαλεί η νέα κατηγορία που τους αποδίδεται (σε σχέση με τις παλιότερες) για οπλοχρησία, οπλοκατοχή. Κατηγορία που μπορεί να τους φέρει αντιμέτωπους με βαριές ποινές, αφού από πλημμέλημα οι κατηγορίες μετατρέπονται σε κακούργημα».
Οι κατηγορούμενοι, στο υπόμνημά τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Συμμετείχαμε ως αγρότες στις κινητοποιήσεις του κλάδου μας, ασκώντας το συνταγματικά προστατευόμενο δικαίωμά μας να εκφράσουμε την άποψή μας, αλλά ουδέποτε παρέβημεν οποιονδήποτε νόμο του κράτους, δεν πετάξαμε πέτρες ή οικοδομικά υλικά, δεν κόψαμε φράχτες, ούτε ασφαλώς, εισήλθαμε στον αυτοκινητόδρομο. Στο αγροτικό κίνημα δεν υπάρχουν αρχηγοί, τουλάχιστον με την έννοια που γίνεται από όλους αντιληπτό. Κανείς δεν δίνει εντολές για οποιαδήποτε ενέργεια. Διενεργούνται ανοιχτές γενικές συνελεύσεις, κατά τις οποίες, οι κάθε φορά παριστάμενοι λαμβάνουν απόφαση για το τι πρέπει να γίνει. Οι αποφάσεις των συνελεύσεων αυτών δεν είναι υποχρεωτικές, αλλά δίνουν κατευθυντήριες γραμμές. Αν κάποιος, δηλαδή, δεν ακολουθήσει την απόφαση της συνέλευσης ή πράξει κάτι εντελώς διαφορετικό δεν έχει καμιά απολύτως συνέπεια. Δεν προβλέπεται, δηλαδή, κανενός είδους κυρωτικός μηχανισμός επιβολής των αποφάσεων αυτών των ανοιχτών συνελεύσεων. Αλλά και αν ακόμη υπήρχαν «αρχηγοί» των κινητοποιήσεων, κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν συμβαίνει, πώς εξηγείτε, το γεγονός ότι μόνο τα ονόματα δύο ατόμων επαναλαμβάνονται ως φερόμενοι αρχηγοί και στις δύο καταθέσεις κατηγορίας, ενώ τα υπόλοιπα ονόματα είναι διαφορετικά; Αλλάζαμε «ηγεσία» κάθε ημέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα; Και τι είδους «ηγεσία» ήταν αυτή;».
Παρόντες στην συνέντευξη Τύπου ήταν και οι Γιάννης Κουκούτσης από τον Συνεταιρισμό Πλατυκάμπου και Στ. Τσικριτσής από τον ΑΣ Τυρνάβου.
Γ. Ρούστας
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass