ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

«Στόχος μας η καταχώριση του γιαουρτιού ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ»

* Ζήτησε από τη Διεύθυνση Βιολογικής Γεωργίας σχετική εισήγηση

Δημοσίευση: 27 Νοε 2013 2:55 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:06
 Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος συγκάλεσε σύσκεψη με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα κ. Μόσχου Κορασίδη και εκπροσώπων των Διευθύνσεων Βιολογικής Γεωργίας και Ζωικής Παραγωγής, καθώς και του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα υποβολής αίτησης για την καταχώριση ελληνικού γιαουρτιού ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) ή Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) καλύπτοντας την παραγωγή σε επίπεδο επικράτειας.
Ο αναπληρωτής υπουργός ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία να ετοιμάσει σχετική εισήγηση με σκοπό την ενημέρωση ενδιαφερόμενων για την κατάθεση εκ μέρους τους αίτησης - φακέλου στη Διεύθυνση Βιολογικής Γεωργίας, η οποία εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις θα διαβιβάσει σχετικό φάκελο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έτσι ώστε το ελληνικό γιαούρτι να αποκτήσει στο μέλλον πιστοποίηση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και να προστατευθεί η ονομασία από σφετερισμούς-απομιμήσεις.
Ο κ. Χαρακόπουλος σε δήλωσή του τόνισε τα εξής:
«Η φήμη του ελληνικού γιαουρτιού, ενός παραδοσιακού προϊόντος με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, έχει προ πολλού ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα. Όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν τη συμβολή του σε μια ισορροπημένη διατροφή. Χρέος μας, λοιπόν, είναι να διερευνήσουμε όλες τις δυνατότητες έτσι ώστε η προστιθέμενη αξία αυτού του προϊόντος, που πρέπει να παράγεται σύμφωνα με την ελληνική παράδοση και αποκλειστικά από ελληνικό γάλα, να μένει στον τόπο μας. Να την καρπώνονται οι παραγωγοί αλλά και όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση και την προώθηση του προϊόντος. Εν τέλει η ελληνική οικονομία.
Γι’ αυτό και ζήτησα από την αρμόδια υπηρεσία να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Όπως διαπίστωσα κατά την επικοινωνία μου με αγροτικούς συνεταιρισμούς, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από πολλούς παραγωγούς. Αυτό το ενδιαφέρον για την παραγωγή ενός ποιοτικού ελληνικού προϊόντος με πιστοποίηση ΠΟΠ ή ΠΓΕ, με προστιθέμενη αξία και εξαγωγική δυναμική, θα το στηρίξουμε στο ΥπΑΑΤ. Στόχος μας είναι να προβάλουμε και να προωθήσουμε στην τεράστια αγορά της Ε.Ε. το ελληνικό γιαούρτι».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass