Στους δρόμους ξανά οι αγρότες

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2013 14:59 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:38

«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ τους οι αγρότες προκειμένου στα τέλη του ερχόμενου Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουαρίου , να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις «χωρίς ακόμη να έχει αποφασισθεί η μορφή» όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΟΑΣΝ Καρδίτσας  Βαγγέλης Μπούτας.

Σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας έγινε σύσκεψη με τη συμμετοχή αγροτών που συμμετείχαν στα μπλόκα του περασμένου Φεβρουαρίου, με σκοπό το συντονισμό της δράσης τους  καθώς, όπως τόνισε ο κ. Μπούτας «τα προβλήματα των αγροτών αντί να επιλυθούν όπως μας είχαν υποσχεθεί, οξύνθηκαν». Στη σύσκεψη συμμετέχουν αγρότες από τα μπλόκα της Δράμας, των Σερρών, της Νάουσας, της Πέλλας, του Αμυνταίου, της Κοζάνης, της Πρέβεζας, της Αιτωλοακαρνανίας, του Κάστρου, της Λαμίας, της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Θεσσαλίας.

ΑΠΟΦΑΣΗ

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εκπρόσωποι των αγροτών πριν λίγη ώρα  «πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στην Λάρισα η πανελλαδική σύσκεψη των συντονιστικών επιτροπών των μπλόκων με συμμετοχή από όλες τις περιοχές της χώρας.

Στην σύσκεψη τονίστηκαν τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες από την πολιτική της Ε.Ε και της  συγκυβέρνησης. Τα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν οι αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα, το μεγάλο κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές, η άγρια φορολόγηση θα εντείνουν τα αδιέξοδα και οδηγούν στην φτώχεια την εξαθλίωση και το ξεκλήρισμα τους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους. Ήδη πραγματοποιούνται δίκες αγροτών για χρέη προς τις τράπεζες και θα αρχίσουν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί το επόμενο διάστημα. Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά πολιτική θέληση να δώσει λύσεις και παρά το γεγονός ότι πριν ένα μήνα ζητήσαμε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να του θέσουμε τα οξυμμένα προβλήματα αυτή η συνάντηση ακόμη δεν έχει οριστεί με ευθύνη του Υπουργείου.

 Εκτιμήθηκε ότι έχουν γίνει πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας οι οποίες έχουν αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι. Κινητοποιήσεις σε ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ, Τραπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΟΓΑ, ΕΦΟΡΙΕΣ και μεγάλη πανθεσσαλική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ενάντια στις διώξεις των αγροτών. Την Παρασκευή πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια στην Καρδίτσα για δίκες αγροτών που χρωστάνε σε τράπεζες και συγκέντρωση κτηνοτρόφων στην Αιτωλοακαρνανία. Οι κινητοποιήσεις που έγιναν δείχνουν τις αγωνιστικές διαθέσεις που υπάρχουν για αντίσταση στην σημερινή βαρβαρότητα και διεκδικήσεις που θα επιτρέψουν στους αγρότες να συνεχίσουν να καλλιεργούν και να παράγουν φθηνά και ποιοτικά προϊόντα για τον λαό.

 

Η σύσκεψη αποφάσισε ένα πλατύ άνοιγμα των Ομοσπονδιών, Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα σε κάθε περιοχή με στόχο την ενημέρωση των αγροτών με συσκέψεις, περιοδείες, ομιλίες ώστε να υπάρξει μαζική και μαχητική αγωνιστική αντίσταση στις πολιτικές που ξεκληρίζουν αγρότες και κτηνοτρόφους. Να συνειδητοποιήσουν οι αγρότες πως δεν αρκεί η οργή και αγανάκτηση αλλά πρέπει να μετατραπεί σε συμμετοχή σε μαζικούς συλλογικούς αγώνες μαζί με τα ταξικά εργατικά σωματεία, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία που έχουν τα ίδια συμφέροντα και κοινό αντίπαλο. Να κλείσουν τα αυτιά τους στους καλοθελητές και τους εκπροσώπους κομμάτων που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές και επιχειρούν να σπείρουν την απογοήτευση και την μοιρολατρία, είτε να ξεστρατίσουν το κίνημα και να σταματήσουν τις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις υπάρχουν.

Με άξονα πάλης τα 18 αιτήματα διεκδίκησης καλούνται οι αγρότες να συμμετέχουν στις συσκέψεις και την ενημέρωση που θα γίνει σε όλη την χώρα με αγωνιστική διάθεση. Μόνο με τον οργανωμένο μαζικό και συλλογικό αγώνα μπορούν να υπάρχουν κατακτήσεις και λύσεις προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Αφού θα έχει προηγηθεί όλη αυτή η μεγάλη δραστηριότητα το επόμενο διάστημα ξεκινώντας από αύριο, αποφασίστηκε η διοργάνωση νέας ανοιχτής πανελλαδικής συνάντησης των Ομοσπονδιών, Αγροτικών Συλλόγων, Επιτροπών Αγώνα και Συντονιστικών Επιτροπών των Μπλόκων την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 στην Λάρισα με στόχο την μεγαλύτερη επιτυχία των κινητοποιήσεων σε όλη την χώρα στο τέλος Γενάρη και την τελική κατάληξη του συντονισμού, του σχεδιασμού και της μορφής του αγώνα» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass