Πράσινο φως στην εκκαθάριση της ΕΑΣ

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2013 9:03 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:56

Απορρίφθηκαν τελικά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν στο δικαστήριο της Λάρισας οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ και 3 συνεταιρισμοί για την απόφαση της γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων να οδηγηθεί η δευτεροβάθμια συνεταιριστική οργάνωση σε εκκαθάριση. Ανάλογη ήταν  η απόφαση του δικαστηρίου και για την αγωγή που κατέθεσε ο Σύνδεσμος.

Η παραπάνω απόφαση ανοίγει τον δρόμο στον εκκαθαριστή να τρέξει τις σχετικές διαδικασίες, οι οποίες λόγω της δικαστικής εμπλοκής είχαν «παγώσει». Ουσιαστικά το μόνο που πρόλαβε να εκτελέσει ο εκκαθαριστής πριν τον δικαστικό μαραθώνιο είναι η παύση του ΑΦΜ της οργάνωσης τον Ιανουαρίου, ενώ όλο αυτό το διάστημα καταγράφονταν, έστω και άτυπα η περιουσιακή κατάσταση της Ένωσης και οι υποχρεώσεις της προς τρίτους. Έτσι ο πίνακας υποχρεώσεων είναι σχετικά έτοιμος και οι προβλεπόμενες διαδικασίες θα τρέξουν πιο γρήγορα. Να σημειωθεί ότι η απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων του Συνδέσμου Εργαζομένων δεν επηρεάζει τις μισθολογικές-ασφαλιστικές υποχρεώσεις της οργάνωσης προς τους απλήρωτους υπαλλήλους της. Σύμφωνα με πληροφορίες τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ενταθούν οι διαπραγματεύσεις για την πώληση των αστικών ακινήτων της Ένωσης, με αιχμή του δόρατος το εμπορικό κέντρο Gaea, το οποίο αν πουληθεί θα απαλλάξει σε μεγάλο βαθμό (80-90%) την «νέα Ένωση» από τις υποχρεώσεις τ

Αύριο η νέα διοίκηση του πρωτοβάθμιου συνεταιρισμού θα συνεδριάσει για να συζητήσει την εκμίσθωση των εργοστασίων της Ένωσης, ενώ τις επόμενες μέρες οι διοικούντες του νέου συνεταιρισμού θα ξεκινήσουν περιοδείες στα χωριά για να ενημερώσουν τους παραγωγούς σιτηρών για την συγκέντρωση (και όχι την πώληση) της φετινής σοδειάς, ώστε να πετύχουν καλύτερες τιμές.

Ο ρόλος του Εποπτικού

Στο μεταξύ στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της «νέας Ένωσης» θα παραστεί και το τριμελές εποπτικό συμβούλιο, ο ρόλος του οποίου είναι σαφώς αναβαθμισμένος σε σχέση με το παρελθόν. Ο πρόεδρος του Εποπτικού Δημήτρης Αλατάς και τα μέλη κ.κ. Ν. Κίτσιος, Γ. Κοταρέλας εμφανίζονται αποφασισμένοι να ασκήσουν σωστά τον έλεγχο των αποφάσεων της διοίκησης, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον νόμο 4015 «το εποπτικό συμβούλιο ελέγχει τις πράξεις του διοικητικού συμβουλίου και υποβάλει σχετική ετήσια έκθεση προς τη γενική συνέλευση, την οποία κοινοποιεί προς την Εποπτική Αρχή».

                                                         
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass