Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση Μ. Χαρακόπουλου για παράνομες ελληνοποιήσεις αυγών

Δημοσίευση: 02 Απρ 2013 19:39 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:17

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλους είχε σύσκεψη με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Πτηνοτρόφων Παραγωγών (ΠΕΟΠΠ) με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και Αγροτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Μελά, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου.

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός επικοινώνησε με τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής και τον ΕΦΕΤ προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για παράνομες ελληνοποιήσεις στα εισαγόμενα από τρίτες χώρες και διακινούμενα από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυγά στην ελληνική επικράτεια ενόψει της πασχαλινής περιόδου. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι εξελίξεις ως προς την εναρμόνιση με την Κοινοτική Οδηγία για την ευζωία και την εκτροφή πουλερικών σε κλωβούς.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ζήτημα των δανείων που χορηγήθηκαν στην πτηνοτροφία, με την εγγύηση του δημοσίου, για την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών και την κρίση της αγοράς. Οι πτηνοτρόφοι ζητούν να δοθεί παράταση στην εξόφληση της πρώτης δόσης του δανείου κατά ένα έτος.

 

Ο κ. Χαρακόπουλος επικοινώνησε με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ώστε να εξετασθεί η δυνατότητα ανάλογης ευνοϊκής ρύθμισης με εκείνη για τα δάνεια των οινοποιητικών συνεταιρισμών.

 

Στη σύσκεψη μετείχαν από την πλευρά της ΠΕΟΠΠ, ο πρόεδρος κ. Αποστόλης Ζιώγας και τα μέλη κκ: Αντώνης Τουρκοχολίτης, Γιάννης Ζούρας και Τριαντάφυλλος Ζούρας.