Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Και ιδιώτες κτηνίατροι στη μάχη κατά του μελιταίου πυρετού

Δημοσίευση: 04 Απρ 2013 21:18 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:20

Και ιδιώτες κτηνίατροι θα χρησιμοποιηθούν φέτος στη μάχη κατά του μελιταίου πυρετού καθώς λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας δεν είναι εφικτή η πρόσληψη ικανού αριθμού μόνιμου προσωπικού.

Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ κ. Νίκου Μωραΐτη για την καταπολέμηση του μελιταίου πυρετού στα αιγοπρόβατα.

«Δεν ιδιωτικοποιείται το πρόγραμμα», ξεκαθάρισε ο κ. Μαξ. Χαρακόπουλος και εξήγησε: «Δεν υπάρχει καμία ανάθεση σε εταιρείες. Δεν υποχρεούνται οι κτηνοτρόφοι να προσλαμβάνουν ιδιώτη κτηνίατρο, τους δίνεται, όμως, η επιπλέον αυτή επιλογή εάν το επιθυμούν. Όσοι παραγωγοί δεν επιθυμούν ή αδυνατούν να πάρουν ιδιώτη κτηνίατρο, θα χρησιμοποιούν το τακτικό και το εποχικό προσωπικό που θα προσληφθεί».

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε ακόμη ότι «στους ιδιώτες κτηνιάτρους θα παρέχονται δωρεάν τα εμβόλια. Η αποστολή και η εξέταση των δειγμάτων αίματος γίνεται επίσης δωρεάν από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες και τα δημόσια κτηνιατρικά εργαστήρια βρουκέλλωσης».

Παράλληλα, ο κ. Μαξ. Χαρακόπουλος ανέφερε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ζητήσει την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη κτηνιάτρων στο δημόσιο και τις περιφέρειες, ενώ προανήγγειλε ότι «πριν το Πάσχα αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρόσληψη 125 συμβασιούχων, αρκεί βεβαίως και οι περιφέρειες να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Πρόκειται για κτηνιάτρους, αποφοίτους ΤΕΙ Ζωικής Παραγωγής και εργάτες. Οι προσλήψεις είναι με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Παράλληλα, ξεκινούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη άλλων 125 συμβασιούχων μέχρι το φθινόπωρο».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass