Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος για τις ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων

Δημοσίευση: 18 Απρ 2013 23:25 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:41

«Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και στενή συνεργασία με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων. Δουλεύουμε μαζί για να ξεπεράσουμε τα χρόνια προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, για μια ποιοτική και ασφαλή αγροδιατροφική παραγωγή. Ιδιαίτερα, ενόψει του Πάσχα, εντείνονται οι έλεγχοι για παράνομες ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων. Έτσι, ώστε να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία, να προφυλάξουμε τον καταναλωτή από τυχόν εξαπάτηση και να στηρίξουμε τους Έλληνες κτηνοτρόφους και την ποιοτική παραγωγή τους».

Αυτά δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά το πέρας της σύσκεψης που είχε με τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Καμπούρη και μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ).

Ο αναπληρωτής υπουργός τους διαβεβαίωσε πως τα μέτρα για την πάταξη των ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων, που είχαν αποφασισθεί σε πρόσφατη διευρυμένη σύσκεψη με όλους τους αρμόδιους φορείς και άμεσα ενδιαφερόμενους, έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή.

Οι εκπρόσωποι της ΠΕΚ ενημερώθηκαν για τις επικείμενες πληρωμές, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, του άρθρου 68 (ποιοτικό παρακράτημα), των κρατικών ενισχύσεων de minimis και της εξισωτικής αποζημίωσης. Επίσης συζητήθηκαν οι εξελίξεις της νέας ΚΑΠ και οι προοπτικές της καθώς και οι δυσλειτουργίες στην εφαρμογή του προγράμματος βιολογικής κτηνοτροφίας.

Επιπροσθέτως, ο κ. Χαρακόπουλος τους ενημέρωσε για τις επικείμενες νομοθετικές ρυθμίσεις για την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και τη διευθέτηση του ζητήματος των προσωρινών σταυλικών εγκαταστάσεων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Γενικός Γραμματέας του ΥπΑΑΤ κ. Μόσχος Κορασίδης και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρης Μελάς.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass