Πονοκέφαλος για το Συνεταιρισμό Λαρισαίων αγροτών η έλλειψη ρευστότητας

Δημοσίευση: 19 Απρ 2013 14:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:42

Ενημερωτική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου και ώρα 7:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο της πρώην ΕΑΣ Λάρισας από τον πρωτοβάθμιο Συνεταιρισμό λαρισαίων αγροτών με θέμα την δημιουργία ομάδων παραγωγών και την εξέλιξη του νόμου 4015/2011 για τις ομάδες παραγωγών. Η διοίκηση του νέου Συνεταιρισμού καλεί τους αγρότες-κτηνοτρόφους να παραβρεθούν στην ημερίδα, για να συζητήσουν και να καταθέσουν προτάσεις και λύσεις που θα προσδιορίσουν τα επόμενα βήματα του νέου συνεταιρισμού. Στην ημερίδα θα παραβρίσκεται και θα αναλύσει τα νέα δεδομένα ο τεχνικός σύμβουλος Καραστέργιος Ιωάννης.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του νέου συνεταιρισμού το θέμα της επιστροφής ΦΠΑ αγροτών για το 2013 απασχόλησε έντονα την συζήτηση. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνεταιρισμού «για τους λόγους της ρευστότητας που προβληματίζει πολύ τόσο τον αγροτικό, όσο και τον κτηνοτροφικό κόσμο, καλούμε την πολιτεία και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να ενεργήσουν άμεσα για την ταχύτερη απόδοση της επιστροφής του ΦΠΑ. Συμφωνούμε απόλυτα με την διασταύρωση και τον σωστό έλεγχο των δικαιούχων, έτσι ώστε ούτε ένα ευρώ να πάει σε μη δικαιούχο.

Σχετικά με την απαίτηση των ΔΟΥ να καταθέσουμε και το αποδεικτικό συλλογής για το έτος 2012, αυτό δεν είναι εφικτό για φέτος, μπορεί όμως να εφαρμοστεί από το τρέχον έτος για να μην θεωρηθεί από τον αγροτικό κόσμο ότι είναι κι αυτό άλλο ένα εμπόδιο για την καταβολή του ΦΠΑ».

Ακόμη ο αγροτικός συνεταιρισμός Λαρισαίων αγροτών καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους και εν γένει όσοι ασχολούνται με την γεωργία, να εγγραφούν στον νέο συνεταιρισμό στα γραφεία του, στην Χατζημιχάλη 81 (1ος όροφος). Σύμφωνα με την διοίκηση του συνεταιρισμού «αυτή την κρίσιμη περίοδο που περνά ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος οι συνεταιρισμοί μπορούν να είναι ξανά το στήριγμα και την προστασία του αγρότη και του κτηνοτρόφου για να προωθήσουμε την ανάπτυξη και την παραγωγή, δημιουργώντας αυτόνομες και ευέλικτες ομάδες παραγωγών».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass