Κλειστά σήμερα τα καταστήματα πώλησης γεωργικών φαρμάκων

Δημοσίευση: 26 Απρ 2013 22:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:52

Να κλείσουν τα καταστήματα πώλησης Γεωργικών Φαρμάκων σήμερα Σάββατο αποφάσισαν η διοικούσα επιτροπή του παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, σε συντονισμό με το Σύλλογο Επαγγελματιών Γεωπόνων Ν. Λάρισας, το Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Λάρισας και το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεντρικής Ελλάδας, διαμαρτυρόμενοι για την κατάθεση προς ψήφιση στη Βουλή, του πολυνομοσχέδιου για την απασχόληση ως ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ στην εμπορία γεωργικών φαρμάκων, λιπασμάτων και πολλαπλασιαστικού υλικού προσωπικού, χωρίς κανένα σχετικό πτυχίο Εκπαιδευτικού Ιδρύματος καθώς και τη μερική απασχόληση του υπεύθυνου επιστήμονα(;).

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι κ.κ. Ιωάννης Γεωργιάδης (πρόεδρος ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Κ.Ε.), Θεόδωρος Κατσής (πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματιών Γεωπόνων Ν. Λάρισας), Δημήτριος  Σοφολόγης (πρόεδρος Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας), Κωνσταντίνος Γιαννακός (πρόεδρος Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεντρικής Ελλάδας) και αφού διευκρινίζουν πως το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και οι 53 επιστημονικοί φορείς που υπέγραψαν την ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, εκφράζουν την αντίθεση τους με:

1. Την απασχόληση ως υπεύθυνου επιστήμονα (;), σε ότι αφορά στην εμπορία γεωργικών φαρμάκων, λιπασμάτων, παραγωγή και εμπορία πολλαπλασιαστικού υλικού, προσωπικού χωρίς κανένα σχετικό πτυχίο εκπαιδευτικού ιδρύματος.

2. Τη μερική απασχόληση του υπεύθυνου επιστήμονα (;) στις ανωτέρω αρμοδιότητες.

3. Την εμπορευματοποίηση της υγείας με την πρόβλεψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη λειτουργία των κτηνιατρείων από φυσικά πρόσωπα που δεν είναι κτηνίατροι.

4. Την κατάργηση της έκδοσης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του γεωτεχνικού από το ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Όλα τα παραπάνω δεν έχουν σχέση με το άνοιγμα του ήδη ανοιχτού και χωρίς περιορισμούς επαγγέλματος του γεωτεχνικού, αλλά με την κατάργησή του και την υποκατάστασή του από άσχετους, επικίνδυνους και ανεύθυνους ανθρώπους που θα ζημιώσουν ανεπανόρθωτα την αγροτική οικονομία, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Tέλος οι παραπάνω γεωτεχνικοί εκφράζουν ακόμη την θλίψη τους «για το γεγονός ότι ο καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Τσαυτάρης εισηγήθηκε και προσυπέγραψε το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, του οποίου πολλοί από εμάς υπήρξαμε μαθητές του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass