Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα αγροτικά φωτοβολταικά

Δημοσίευση: 26 Απρ 2013 22:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:52
Με αφορμή το θέμα των αγροτικών φωτοβολταϊκών το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως ως κόμμα «είχε καταθέσει εγκαίρως τις ενστάσεις του για τον τρόπο που προωθήθηκε από την τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών σε παραγωγική γεωργική γη, κατά προτεραιότητα και με δήθεν ευνοϊκούς όρους για τους αγρότες, δημιουργώντας τους προσδοκίες για ένα «νέο Ελντοράντο».
Τελικά το Ελντοράντο, όπως αποδεικνύουν και οι σημερινές κινητοποιήσεις των αγροτών, αφορά μόνο τις εταιρείες κατασκευής φωτοβολταϊκών πάνελ και τις τράπεζες.  Η εκχώρηση στον όμιλο Πειραιώς της ΑΤΕ, της οποίας η θυγατρική ΑΤΕ leasing που είχε εγκρίνει και αναλάβει τη χρηματοδότηση των περισσότερων αγροτικών φ/β, καθώς και οι μεγάλες καθυστερήσεις στη σύναψη συμβάσεων συνέβαλαν στο να καταλήξουν τα επιτόκια δανεισμού σε υπέρογκα ποσά.
Η προωθούμενη οριζόντια αύξηση της ειδικής εισφοράς «αλληλεγγύης» επί του τζίρου στο 32-35% και η αναστολή στη σύναψη συμβάσεων σύνδεσης και πώλησης, ωθούν τους αγρότες στην απόγνωση. Τα νέα μέτρα δεν αποσκοπούν μόνο σε πρόσθετη οικονομική αφαίμαξη χάριν των δανειστών, αλλά και στην εκκαθάριση του κλάδου από τους αγρότες, προκειμένου να συγκεντρωθεί το σύνολο των εγκατεστημένων μονάδων στους μεγάλους ομίλους του κλάδου.
Ως ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ υποστηρίζουμε την προώθηση των ΑΠΕ στην πρωτογενή παραγωγή και τη σταδιακή απεξάρτηση της γεωργίας από τα ορυκτά καύσιμα, αλλά είμαστε ριζικά αντίθετοι στην θυσία της παραγωγικής γεωργικής γης στα συμφέροντα των επιχειρήσεων του κλάδου των ΑΠΕ.
Η στοιχειώδης υποχρέωση της μνημονικής συγκυβέρνησης και ιδίως της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ και του ΥΠΕΚΑ, είναι να διασφαλίσουν τους αγρότες που παραπλάνησαν και ενέπλεξαν σε αυτή την περιπέτεια, και να αποτρέψουν την ολοσχερή οικονομική καταστροφή τους».  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass