Ο βουλευτής Θ. Ψύρρας για τους μελισσοκόμους

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2013 21:31 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:33
Ο Βουλευτής Λάρισας της ΔΗΜΑΡ Θωμάς Ψύρρας, κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης   και Οικονομικών, σχετικά με «τα πρόβλημα στη λειτουργία του Εθνικού Προγράμματος Βελτίωσης της Παραγωγής και Εμπορίας Μελισσοκομικών Προϊόντων λόγω υπερβολικής καθυστέρησης υπογραφής των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων».
Όπως σημειώνεται στην ερώτηση «το ετήσιο Εθνικό Πρόγραμμα Βελτίωσης της Παραγωγής και Εμπορίας Μελισσοκομικών Προϊόντων που υλοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού κανονισμού 1234/07 (50% Εθνικοί Πόροι και 50% Κοινοτικοί Πόροι) για την περίοδο 2012-2013 ξεκίνησε από 01-09-2012 και λήγει στις 31-0-2013. Παρά το γεγονός ότι έχουν παρέλθει τα ¾ του χρόνου εφαρμογής των δράσεων, οι οποίες ήδη υλοποιούνται μέσω των Κέντρων Μελισσοκομίας (τα οποία επίσης χρηματοδοτούνται από τον ίδιο Κανονισμό), οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις δεν έχουν ακόμη υπογραφεί. Χωρίς τις αποφάσεις αυτές, πάρα την έγκριση της εθνικής συμμετοχής από το Υπουργείο Οικονομικών, δεν είναι δυνατή η χρηματοδότηση των δράσεων.
Τα Κέντρα Μελισσοκομίας με το εξειδικευμένο επιστημονικό τους δυναμικό, το οποίο παρέχει τεχνική στήριξη, εδώ και πολλά χρόνια στους όλο και αυξανόμενους μελισσοκόμους της χώρας, έχουν μείνει εδώ και 9 μήνες χωρίς καμία χρηματοδότηση. Τα Κέντρα Μελισσοκομίας συμμετέχουν επίσης στην υλοποίηση και άλλων προγραμμάτων, όπως το Πιλοτικό Πρόγραμμα Επιτήρησης των απωλειών των μελισσών, και το Πρόγραμμα Πιστοποίησης του Ελληνικού Βασιλικού Πολτού. Παράλληλα, παρέχουν εκπαίδευση, αναλύσεις μελιών, διάγνωση ασθενειών και πολλές άλλες παροχές προς τους μελισσοκόμους.  Επειδή η μη χρηματοδότησή τους δυσχεραίνει το σημαντικό αυτό έργο.
Ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί: Γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση στην υπογραφή των Υπουργικών Αποφάσεων προς υλοποίηση των δράσεων του Κανονισμού 1234/07;  Δεδομένης της εφαρμογής του Κανονισμού 1234/07 για την επόμενη τριετία, πρόκειται να ληφθεί κάποια μέριμνα, ώστε οι σχετικές αποφάσεις να υπογράφονται σε εύλογο χρόνο;
Γιατί στην Ελλάδα η λειτουργία του Κανονισμού 1234/07 γίνεται σε ετήσια βάση και όχι σε τριετή, όπως στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση; Δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος των πολιτών της χώρα μας για το κλάδο της μελισσοκομίας, πώς σκοπεύετε να βοηθήσετε τα Κέντρα Μελισσοκομίας στο όλο και αυξανόμενο έργο τους στον τομέα της τεχνικής στήριξης των νέων μελισσοκόμων;» καταλήγει ο κ. Ψύρρας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass