Ο ΣΥΡΙΖΑ για την φορολόγηση της αγροτικής γής

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2013 23:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:42
Το τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, με αφορμή τη φορολόγηση όλων των αγροτεμαχίων, σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα μετά τη «συμφωνία» των τρικομματικών εταίρων της συγκυβέρνησης να μην φορολογηθούν τα αγροτεμάχια των κατ’ επάγγελμα αγροτών, για να αποκαλυφθεί η απόλυτη υποκρισία τους και η σκόπιμη παραπλάνηση του αγροτικού κόσμου.
Το σχέδιο φορολόγησης των ακινήτων που κατατέθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα στην κυβερνητική διακομματική επιτροπή, όχι μόνο δεν εξαιρεί τα καλλιεργούμενα αγροτεμάχια αλλά τα φορολογεί με έναν απόλυτα ισοπεδωτικό τρόπο ανεξάρτητα από την αξία τους, το είδος της καλλιέργειας, την αποδοτικότητά τους και το παραγόμενο εισόδημα που αποφέρουν.
Η διπλή φορολόγηση του ήδη εξανεμισμένου αγροτικού εισοδήματος, που έρχεται να προστεθεί στη σειρά χαρατσιών και μειωμένων επιστροφών ΦΠΑ και ΕΦΚ πετρελαίου, αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αντίληψη της μνημονιακής συγκυβέρνησης για την «ατμομηχανή της ανάπτυξης» που είναι ο πρωτογενής τομέας.
Μετά το χάρισμα της ΑΤΕ στον όμιλο Πειραιώς, η φορολόγηση της γεωργικής γης θα σπρώξει ακόμα περισσότερες εκτάσεις στα χέρια των τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρήσεων, που ήδη προετοιμάζονται για την πλήρη άλωση του αγροτικού χώρου.
Η ανατροπή των σχεδίων τους και η αντίσταση στη διάλυση της οικογενειακής γεωργίας, της αγροτικής παραγωγής και της επιβίωσης της υπαίθρου είναι στα χέρια των μικρομεσαίων αγροτών» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass