Τσουχτερά πρόστιμα για παράνομα φυτοφάρμακα

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2013 14:39 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:44

Κυρώσεις συνολικού ύψους 268.100 ευρώ σε εμπόρους και παραγωγούς για παράνομη διακίνηση και χρήση μη εγκεκριμένων ή ληγμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων επιβάλει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Διοικητικές κυρώσεις σε 93 εμπόρους και παραγωγούς, από 300 έως και 20.000 ευρώ, συνολικού ύψους 268.100 ευρώ, υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, για παράνομη εισαγωγή, κατοχή, διακίνηση, χρήση και εμπορία μη εγκεκριμένων ή ληγμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Οι κυρώσεις προέκυψαν μετά από ελέγχους των κατά τόπους Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων σε όλη την επικράτεια και σχετικές εισηγήσεις της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥπΑΑΤ.

 

Σε δήλωσή του ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε τα εξής: «Η ασφάλεια των τροφίμων ξεκινά από το χωράφι και πρέπει να χαρακτηρίζει όλη την αγροδιατροφική αλυσίδα μέχρι τον καταναλωτή. Η προστασία της δημόσιας υγείας παραμένει αταλάντευτος γνώμονας χάραξης της πολιτικής μας. Δεν θα επιτρέψουμε η εύφορη ελληνική γη και η πλούσια σοδειά της να υποβαθμιστεί. Δεν θα γίνει ανεκτή η παραμικρή παρέκκλιση από το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που εγγυάται το συγκριτικό πλεονέκτημα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, την ποιότητα. Ούτε θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο η παραγωγή των ευσυνείδητων αγροτών επειδή διάφοροι επιτήδειοι επιδιώκουν πρόσκαιρα κέρδη κάνοντας χρήση ή εμπορία παράνομων φυτοφαρμάκων. Το αντίθετο, όπου διαπιστώνονται παραβάσεις, οι υπαίτιοι τιμωρούνται αυστηρά».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass