Η ΕΟΑΣΝΛ στο πλευρό των χαλαζόπληκτων αγροτών

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2013 23:12 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:47

Πανελλαδική συνάντηση των Συντονιστικών Επιτροπών των μπλόκων της αγροτιάς που υπήρχαν στην διάρκεια των φετινών αγωνιστικών κινητοποιήσεων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στην Λάρισα. Στην σύσκεψη θα συζητηθούν τα οξυμένα προβλήματα των αγροτών που χειροτερεύουν από την πολιτική της κυβέρνησης και η αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων. Πριν την έναρξη της σύσκεψης θα δοθεί συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ.

ΕΟΑΣΝΛ

Στο μεταξύ αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας συμμετείχε στην συνάντηση με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ που πραγματοποιήθηκε στα Δένδρα-Τυρνάβου για την σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε τοπικές κοινότητες του δήμου Τυρνάβου, κατά την διάρκεια της οποίας εκτιμήθηκε ότι οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες αφού έχουν χτυπηθεί ροδάκινα-αμπέλια- βερίκοκα-σιτηρά-καρπούζια-αχλάδια. Οι παραγωγοί πρέπει όσο το δυνατόν γρηγορότερα να κάνουν τις δηλώσεις ζημιάς, ώστε άμεσα να ξεκινήσει η εκτίμηση των ζημιών με προτεραιότητα στις καλλιέργειες που είναι στο στάδιο της συγκομιδής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝΛ «οι διαβεβαιώσεις των υπευθύνων και της διοίκησης του ΕΛΓΑ δεν μας καθησυχάζουν. ΟΙ αγρότες έχουν πικρή εμπειρία από τις κατά καιρούς αποζημιώσεις που έχουν πάρει. Αυτό που απαιτούμε είναι οι εκτιμήσεις να είναι άμεσες και πάνω από όλα αντικειμενικές και οι αποζημιώσεις δίκαιες και να δοθούν γρήγορα στους παραγωγούς.  Αλλιώς υπάρχει ορατός κίνδυνος συνάδελφοι μας να μην μπορέσουν να συνεχίσουν την καλλιεργητική δραστηριότητα. Η ίδια διαδικασία να πραγματοποιηθεί για τις καλλιέργειες που υπέστησαν ανάλογες ζημιές στον Δήμο Ελασσόνας επίσης το βράδυ της Παρασκευής. Η ΕΟΑΣΝΛ για μια ακόμη φορά τονίζει την αναγκαιότητα αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει όλες τις ζημιές που οφείλονται σε φυσικά αίτια, να καλύπτει την παραγωγή αλλά και το κεφάλαιο και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς. Για να γίνει αυτό χρειάζεται επαρκή κρατική χρηματοδότηση, ενώ σήμερα ο ΕΛΓΑ λειτουργεί ανταποδοτικά και στηρίζεται μόνο τις κάθε χρόνο και  υψηλότερες εισφορές των αγροτών και κτηνοτροφών».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass