Χρ. Κέλλας: Να ολοκληρωθούν τα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2013 0:02 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Ιουν 2016 23:40

Ερ ώτηση προς τον Υπουργό Γεωργίας κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη κατέθεσε ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα την άμεση ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων – πληρωμών των αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων μείωσης της νιτρορύπανσης και βιολογικής γεωργίας, καθώς και των συμβάσεων πληρωμών των νέων δικαιούχων.

Ο βουλευτής αναφέρει αναλυτικά  στην ερώτησή του: " Είναι γνωστό ότι στο Ν. Λάρισας παραμένουν απλήρωτοι αγρότες για τα προγράμματα μείωσης νιτρορύπανσης και βιολογικής γεωργίας της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου για τα έτη  2010 και 2011

Κυρίως το πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης αλλά και της βιολογικής γεωργίας είναι προγράμματα μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας   τα οποία εφαρμόστηκαν με επιτυχία στο Ν. Λάρισας για αρκετά χρόνια.

 Στις αγροπεριβαλλοντικές δράσεις η  συμμετοχή της χώρας μας είναι μόλις 15% ενώ το υπόλοιπο 85% καλύπτεται από ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Γνωρίζουμε ότι οι πληρωμές των αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων παύουν να πραγματοποιούνται στην περίοδο  Νοεμβρίου - Φεβρουαρίου. Με δεδομένο ότι οι εν λόγω παρτίδες έχουν αποσταλεί από την ΔΑΟΚ ΠΕ Λάρισας από τον Νοέμβριο και τον Μάρτιο για πληρωμή προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ γεννά ερωτηματικά η  αναίτια καθυστέρησή τους.

 Σαν να μην έφτανε αυτό, στις παραπάνω οικονομικές εκκρεμότητες έρχονται να προστεθούν και οι δικαιούχοι των νέων προγραμμάτων μείωσης νιτρορύπανσης  και  της βιολογικής γεωργίας, είτε για τη νέα πενταετία είτε για την παράταση της διετίας που αναμένεται να ανακοινωθούν το προσεχές χρονικό διάστημα και θα προβούν σε υπογραφή συμβάσεων και  αιτήσεις πληρωμής αυτών.

Κατόπιν τούτων

 

ΕΡΩΤΑΣΘΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ

 

1.    Πότε αναμένεται να πληρωθούν οι εκκρεμότητες των αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων για τα προηγούμενα έτη;

2.    Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των υπογραφών συμβάσεων – αιτήσεων πληρωμών του πρώτου έτους εφαρμογής για τους δικαιούχους της νέας πενταετίας – παράταση διετίας για τα 2 αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα;"

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass