ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Αγροτική σύσκεψη στον Πλατύκαμπο

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2015 0:04

Σε ανοικτή συγκέντρωση – συζήτηση για τα μεγάλα αγροτικά προβλήματα καλούν αγροτικοί φορείς αγρότες και κτηνοτρόφους αύριο Τετάρτη 21 Οκτωβρίου και ώρα 6:00 μ.μ., στην αίθουσα του πρώην δημαρχείου Πλατυκάμπου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της σύσκεψης «το τρίτο πλέον Μνημόνιο μας εκτελεί. Μας δημιουργεί τεράστια οικονομικά προβλήματα. Μας αφανίζει! Η σημερινή κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Ο πρωτογενής τομέας είναι ο μεγάλος χαμένος των διεθνών και εγχώριων αγορών. Δεν υπάρχει ανάπτυξη. Η Πολιτεία χρωστά – αρνείται να καταβάλλει 700 εκατομμύρια ευρώ στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που αφορά σε προγράμματα – εξισωτική – επιστροφή φόρου πετρελαίου κ.α., ενώ μεγάλη απώλεια εισοδήματος καταγράφεται από βροχές και χαλάζι στους βαμβακοπαραγωγούς. Η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ είναι σε λάθος κατεύθυνση, είναι αντιαγροτική και αντιαναπτυξιακή. Μειώνει έως το 2019 κατά 45% την οικονομική στήριξη προς τους αγρότες. Μοιράζει σε όλους ψίχουλα. Αναλογιζόμενοι όλοι μας για το νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί είναι αναγκαίο να γίνει ένα ενιαίο μέτωπο αντίστασης από Αγρότες – Κτηνοτρόφους – Επιστημονικούς Φορείς- Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού. Απαντάμε σε τρόικα και κυβέρνηση ότι είναι λανθασμένη πολιτική επιλογή η φοροεπιδρομή στα αγροτικά εισοδήματα. Μας εκτελούν! Θα αντιδράσουμε στη φορολογία από το πρώτο ευρώ στις επιδοτήσεις, στην αύξηση του ΦΠΑ από 13% στο 23%, στην αύξηση του φόρου από 13% στο 29%, στην προκαταβολή φόρου στο 100%, στην κατάργηση επιστροφής του φόρου πετρελαίου, στην επιβολή ΕΝΦΙΑ σε αγροτεμάχια και αποθήκες, στον τριπλασιασμό εισφορών του ΟΓΑ, στην αύξηση της ενέργειας 40%;»

Τα παραπάνω υπογράφουν οι παρακάτω Σύλλογοι, ως Επιτροπή Αγώνων Αγροτών: Αγροτικοί Συνεταιρισμοί ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ, ΚΙΛΕΛΕΡ, ΝΕΟΥ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ, ΝΙΚΑΙΑΣ, ΜΕΛΙΑΣ, ΑΜΦΙΘΕΑΣ, ΦΑΛΑΝΗΣ, ΔΕΝΔΡΩΝ, Α.Σ. ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙΟΥ, ΛΥΓΑΡΙΑΣ, ΓΥΡΤΩΝΗΣ, ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΩΝ, ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ, ΧΑΛΚΗΣ Α΄ ΚΑΙ Β΄, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass