Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο «στρατάρχης» Τσιώλης

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2016 14:19

Η επίσημα παρουσίαση του νέου τεχνικού της ΠΑΕ ΑΕΛ Σάκη Τσιώλη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ από τον πρόεδρο Αλέξη Κούγια που τον χαρακτήρισε «στρατάρχη» και του έδωσε εν λευκώ τη διαχείριση της ομάδας.

Ο Αλέξης Κούγιας μεταξύ άλλων είπε: «Σήμερα είναι η προτελευταία φορά που θα έχω δημόσια παρουσία για την ΑΕΛ. Η τελευταία θα είναι στην γιορτή της πίτας του Σαββάτου. Ο λόγος είναι σημασιολογικός. Ο ένας είναι γιατί θα θεωρούσα αδιανόητο τη στιγμή που η ΑΕΛ θα αρχίσει να λειτουργεί ως σοβαρή Ανώνυμη Εταιρία με το Α και το Ω να είναι ο προπονητής. Γιατί οι σοβαρές εταιρίες λειτουργούν πρώτα με ένα καλό προπονητή.

Είναι σχέση ζωής. Να το συνειδητοποιήσετε όλοι. Πρέπει να γίνει βίωμα όλων των οπαδών μας αυτό εφόσον θέλουμε ο Τσιώλης να κάνει τη δική του σχολή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η δική μου καταξίωση θα είναι να ακούσω το AEL FC ARENA να δονείτε με το όνομα του προπονητή μου. Με τα ονόματα των παικτών μας. Θα είμαι ο πιο επιτυχημένος παράγοντας. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο φτάσανε να υπάρχουν παράγοντες ως πρωταγωνιστές. Δεν θα με ξαναδείτε ποτέ στη πρώτη γραμμή. Θα είμαι σε ένα τραπέζι πιο εκεί και θα απολαμβάνω το έργο μου. Το δημιούργημα μου. Αυτή θα είναι η ικανοποίηση!

Ζητάω από τους οπαδούς ένα πράγμα. Όταν έχεις πάρει τον καλύτερο προπονητή. Εναν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας σου στο παρελθόν. Όταν ένας προπονητής πήρε ομαδούλες και τις έκανε ομάδες. Πρέπει οι οπαδοί μας να ηρεμήσουν και στην αποτυχία να σκέφτονται και ποιον άλλο να φέρουμε; Μήπως αυτός που δεν παίζει, γιατί παίζουν οι παίκτες, θα πρέπει να το βοηθήσουμε να φτιάξει κάτι; Εμείς πρέπει να αναρωτιόμαστε ποιον να φέρναμε!

Δεν έχω κάνει το απόλυτο και το αναγνωρίζω στις επιλογές των παικτών. Ο προπονητής θα βοηθήσει σε αυτό. Του εύχομαι καλή τύχη Θέλω να ευχαριστήσω ένα φίλο μου το Μάκη τον Σαμαρτζή που τον είχα παίκτη και του οφείλω την ευτυχή κατάληξη της υπόθεσης».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Σάκης Τσιώλης που τόνισε: «Σε αυτές τις περιπτώσεις τι να πει ο προπονητής; Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο που ξεκλείδωσε το δρόμο για να επιστρέψω στην ΑΕΛ. Στη κρίσιμη και όχι δύσκολη καμπή του πρωταθλήματος.

Με έναν άνθρωπο που είχε κάνει δηλώσεις και σαν προπονητή με κέρδισε. Όταν δήλωσε πως είμαι ένας από τους αδιάφθορους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και είναι επίτευγμα σε αυτό το σύστημα να παραμείνεις αδιάφθορος.

Δεν ήταν δύσκολη η απόφαση να έρθω εδώ. Όταν ένας άνθρωπος σου ανοίγεται κατά αυτό το τρόπο σε κερδίζει απευθείας. Η στιγμή είναι κρίσιμη. Θα πρέπει σήμερα να τελειώσουν όλες οι μουρμούρες με τους προπονητές και τα εσωτερικά θέματα μιας και πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες. Η οργάνωση και όλο αυτό το όραμα είναι πάρα πολύ μεγάλο και μπορεί να γίνει εδώ στη Λάρισα.

Σαν μέλος της χρυσής δεκαετίας έχω να σας διαβεβαιώσω πως η Λάρισα θα επανέλθει στη Σούπερ Λιγκ. Διαβεβαίωσα στους παίκτες πως πρέπει αυτό να γίνει με εσάς και τα ονόματα σας να συνδεθούν με αυτό.

Η Λάρισα δεν είναι μόνο για την άνοδο. Είναι και η άνοδος. Ο στόχος είναι πιο μεγάλος και είναι αυτός. Θα πρέπει να οργανωθεί και να έρθει αυτή η αρμάδα και πάλι στο πιο υψηλό επίπεδο. Αυτή τη δυναμική μπορεί να ταράξει τις μεγάλες ομάδες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το κόσμο που με συγκίνησε με τα μηνύματα του.»

Σχετικά Άρθρα