Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκκλησιάστηκε η ΑΕΛ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2016 11:53
Πανηγυρική Αρχιερατική θεία Λειτουργία τελέσθηκε την Κυριακή του Παραλύτου, 22 Μαΐου 2016, το πρωί, στον Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στην Λάρισα, ιερουργήσαντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ.Θεοκλήτου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος ομίλησε στους πολυπληθείς χριστιανούς για το θαύμα της θεραπείας του παραλύτου  και αναφέρθηκε στο θέμα της μοναξιάς και της απομόνωσης των ανθρώπων της σημερινής κοινωνίας μας.
IMG 52941
¨Προδώθηκε από πολλούς παράγοντες, ακόμη κι από θεσμούς ο σύγχρονος άνθρωπος, μα ποτέ δεν θα τον προδώσει ο Θεός και η αγία Του Εκκλησία, κοντά στην οποία θα ευρίσκει πάντοτε και σταθερά την δύναμη, την παρηγοριά και την θεραπεία των ψυχικών και σωματικών του τραυμάτων,¨ τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης, ο οποίος εν κατακλείδι ευχαρίστησε τον οικείο Ιεράρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιο για την πρόσκλησή του να ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του αγίου Αχιλλίου, την ημέρα αυτή που η τοπική Εκκλησία τιμά τους εν Λαρίση αγίους Ιεράρχες.
IMG 52931
Χαρά μεγάλη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.Θεόκλητο, τους πατέρες και τον λαό του Θεού,  έδωσε την λαμπρά αυτή ημέρα  η ποδοσφαιρική ομάδα και το τεχνικό επιτελείο της ΑΕΛ, τα μέλη των οποίων εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό του Πολιούχου και συμπροσευχήθηκαν λίγες ώρες πριν τον σημερινό  (τελευταίο εντός έδρας) αγώνα και τη φιέστα που είχε ετοιμάσει η ΠΑΕ, ολοκληρώνοντας τον άθλο του φετινού πρωταθλήματος.
IMG 52961
Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τα παιδιά και τον προπονητή αφού κατάφεραν να επαναφέρουν την ομάδα εκεί που δικαιωματικά αξίζει, στην μεγάλη κατηγορία του πρωταθλήματος και τους ευχήθηκε ο Άγιος Αχίλλιος,  να τους χαρίζει δύναμη και υγεία για μεγαλύτερες και περισσότερες επιτυχίες τη νέα χρονιά, αν και μεγαλύτερη σημασία πάντοτε έχει, όπως τόνισε ο Ιεράρχης,  ο τίμιος και δίκαιος αγώνας, η προσπάθεια και η ευγενής άμιλλα.
IMG 53001
 

Σχετικά Άρθρα