Πειθαρχική δίωξη από την FIFA σε Ουαλία και Β. Ιρλανδία

Δημοσίευση: 24 Νοε 2016 12:20

Η FIFA άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ουαλίας, για το γεγονός ότι αμφότερες δεν έλαβαν υπόψη τους κανονισμούς της, που απαγορεύουν θρησκευτικά, πολιτικά ή εμπορικά σύμβολα στις διοργανώσεις της.

Σε ορισμένα στάδια των προαναφερόμενων Ομοσπονδιών και σε αγώνες των Εθνικών ομάδων τους εκτέθηκε η εικόνα της παπαρούνας, ως φόρος τιμής στους πεσόντες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ίδιο μέτρο είχε ληφθεί επίσης πριν από μερικές ημέρες εναντίον Αγγλίας και Σκωτίας, των οποίων οι ποδοσφαιριστές, στον μεταξύ του αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στις 11 Νοεμβρίου, έφεραν στο βραχίονα το σχέδιο μιας ολοκόκκινης παπαρούνας.

Η FIFA είχε προειδοποιήσει πριν από το παιχνίδι τις Ομοσπονδίες του Λονδίνου και του Εδιμβούργου να μην το πράξουν προκειμένου να μην παραβούν τους κανονισμούς, προκαλώντας τότε την αντίδραση της πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

Βόρεια Ιρλανδία και Ουαλία είχαν επιλέξει να εκθέσουν το σύμβολο στις κερκίδες, στους αγώνες με το Αζερμπαϊτζάν στο Μπέλφαστ (11/11) και εναντίον της Σερβίας στο Κάρντιφ, την επόμενη ημέρα.

  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass