ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ 13 ΒΑΘΜΩΝ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ΤΗΣ Α’ ΕΠΣΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

Αλλαγές στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΛ

• Μπαράζ ανόδου και παραμονής και στην Α1 ΕΠΣΛ • Μέχρι και τα ημιτελικά θα ισχύει το πλεονέκτημα έδρας του αδύνατου στο κύπελλο • Νωρίτερα φέτος θα ξεκινήσουν τα παιδιά, ενώ θα διατηρηθούν οι ίδιες ηλικίες με πέρσι

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2017 22:10

Με στόχο να δοθούν ισχυρότερα κίνητρα στις ομάδες ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα στα τοπικά πρωταθλήματα, η νέα διοίκηση της ΕΠΣΛ αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων της φετινής περιόδου 2017-18.

Οι προτάσεις για τις αλλαγές θα συζητηθούν στη δεύτερη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της Ένωσης που έχει προγραμματισθεί για την ερχόμενη Πέμπτη, ωστόσο κάποια ιδιαίτερα θέματα, όπως για παράδειγμα η πλήρης αναδιάρθρωση της Α1 κατηγορίας και η διάσπασή της σε δύο ομίλους σε βάθος χρόνου, θα τεθούν και ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του Αυγούστου αλλά και στις κατά τόπους συναντήσεις με τους εκπροσώπους των ομάδων προκειμένου να γίνει ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων πριν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
Το σχέδιο των αλλαγών στις προκηρύξεις επεξεργάζεται ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου κ. Λευτέρης Γρηγοριάδης, ο οποίος θα καταθέσει τις προτάσεις του προς συζήτηση και έγκριση στη συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης.
Το πλάνο λοιπόν του κ. Γρηγοριάδη αφορά στις εξής αλλαγές:


Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία: Πρόταση για μείωση της βαθμολογικής διαφοράς για τη μη διεξαγωγή των πλέι οφ και την αυτόματη ανάδειξη του πρωταθλητή. Πέρσι είχε οριστεί στους 13 βαθμούς, ενώ φέτος η διαφορά αυτή αναμένεται να είναι από 7 έως 10 βαθμούς (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι μονοψήφιος αριθμός). Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου αυτό θα γίνει γιατί «η περσινή χρονιά έδειξε ότι η διαφορά των 13 βαθμών ήταν πολύ μεγάλη και δεν λειτούργησε θετικά. Θέλουμε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και ειδικότερα πιο ανταγωνιστική τη μάχη του τίτλου. Φυσικά υπάρχει και η άποψη για κατάργηση των πλέι οφ την οποία θα τη δούμε».
Σχετικά με την παραμονή στη μεγάλη τοπική κατηγορία η διαδικασία των πλέι άουτ δεν θα αλλάξει. Η τελευταία ομάδα θα υποβιβασθεί απευθείας και η δεύτερη θα αναδειχθεί μέσα από τα πλέι άουτ με την ίδια διαδικασία που έγιναν και πέρσι. Εάν υποβιβασθεί ο Αχιλλέας Φαρσάλων τότε θα υποβιβασθεί και τρίτη ομάδα.
Και σ’ αυτήν την περίπτωση, όπως είπε ο κ. Γρηγοριάδης υπάρχουν προτάσεις για κατάργηση των πλέι άουτ και τον υποβιβασμό των δύο τελευταίων ομάδων απευθείας ή για θέσπιση βαθμολογικής διαφοράς για τη διεξαγωγή πλέι άουτ (κάτι αντίστοιχο δηλαδή με τα πλέι οφ) οι οποίες θα συζητηθούν.


Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία: Το φετινό πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΛ θα διεξαχθεί με 16 ομάδες (δύο λιγότερες από πέρσι) και η βασική πρόταση αφορά στη διεξαγωγή αγώνων μπαράζ ανόδου και παραμονής.
Η πρωταθλήτρια ομάδα θα ανέρχεται αυτομάτως στην Α’ ΕΠΣΛ, ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 2, 3, 4 και 5 θα δώσουν αγώνες μπαράζ για την άνοδο δύο ακόμα ομάδων (συνολικά θα προβιβασθούν τρεις ομάδες).
Σχετικά με την παραμονή τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πόσες ομάδες θα ανέλθουν από την Β’ ΕΠΣΛ. Συγκεκριμένα εάν ανέβουν συνολικά 5 ομάδες από την Β’ ΕΠΣΛ τότε από την Α1 ΕΠΣΛ θα υποβιβασθούν απευθείας οι 3 τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα και μία ακόμα (ή δύο εάν υποβιβασθεί ο Αχιλλέας Φαρσάλων) μετά από αγώνες μπαράζ, στους οποίους θα παίξουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 13, 12, 11 και 10.
Εάν προβιβασθούν 4 ομάδες από την Β’ ΕΠΣΛ, τότε θα υποβιβασθούν απευθείας οι 2 τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα και μία ακόμα (ή δύο εάν υποβιβασθεί ο Αχιλλέας Φαρσάλων) μετά από αγώνες μπαράζ, στους οποίους θα παίξουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 14, 13, 12 και 11.
Σε ό,τι αφορά στην πλήρη αναδιάρθρωση της Α1 ΕΠΣΛ και τη διάσπασή της σε δύο ομίλους των 14 ομάδων αυτό θα εξετασθεί σε βάθος χρόνου.
«Είναι μία δική μου σκέψη και πρόταση που γίνεται καθαρά για οικονομικούς λόγους. Δηλαδή να μειωθεί το κόστος των μετακινήσεων για τα σωματεία της κατηγορίας, καθώς θα μικρύνουν οι αποστάσεις. Θα γίνουν δύο όμιλοι των 14 ομάδων με χιαστί στο τέλος παιχνίδια για τον πρωταθλητή, την άνοδο και την παραμονή. Είναι κάτι που θα έρθει προς συζήτηση στην Γ.Σ. αλλά θα το εξετάσουμε και στις περιφερειακές συγκεντρώσεις με τους παράγοντες για να ακούσουμε τις απόψεις τους. Εάν αποφασισθεί κάτι τέτοιο θα υλοποιηθεί σε βάθος χρόνου, δηλαδή όχι νωρίτερα από το 2019» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγοριάδης.


Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία: Από τη Β’ ΕΠΣΛ θα προβιβασθούν 4 ή 5 ομάδες. Αυτό θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες από το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ. Θα προβιβάζονται οι πρωταθλητές των τριών ομίλων ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν τη δεύτερη θέση θα δώσουν αγώνες μπαράζ για την άνοδο μιας ή δύο ομάδων ανάλογα.
Σε ό,τι αφορά στον υποβιβασμό, την κατηγορία θα αποχαιρετήσουν οι ομάδες που θα καταλάβουν την τελευταία θέση σε κάθε έναν από τους τρεις ομίλους, ενώ οι προτελευταίες θα δώσουν αγώνες μπαράζ για τον υποβιβασμό άλλων δύο (συνολικά πέντε). Σε περίπτωση υποβιβασμού του Αχιλλέα Φαρσάλων τότε οι αγώνες μπαράζ δεν θα γίνουν και αυτομάτως θα υποβιβασθούν οι δύο τελευταίες ομάδες από κάθε όμιλο (συνολικά έξι)

Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία: Το σίγουρο σύμφωνα με τον κ. Γρηγοριάδη είναι ότι από τη Γ’ ΕΠΣΛ θα προβιβασθούν 6 ομάδες. Ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί στις 8 προκειμένου να συμπληρωθούν κάποια κενά στην Β’ ΕΠΣΛ και όλοι οι όμιλοι να έχουν 14 ομάδες (πέρσι για παράδειγμα υπήρχαν δύο όμιλοι των 13 και ένας των 14 ομάδων).

 

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Αλλαγές εξετάζονται και στο κύπελλο ΕΠΣΛ, με σημαντικότερη αυτή της διατήρησης του πλεονεκτήματος της έδρας του αδυνάτου μέχρι και τα προημιτελικά. Ούτως ή άλλως οι ημιτελικοί και ο τελικός διεξάγονται σε ουδέτερα γήπεδα. Παράλληλα υπάρχει σκέψη για μπόνους στον κυπελλούχο.

 

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ
Σε ό,τι αφορά στα παιδικά πρωταθλήματα η εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου είναι αυτά να ξεκινήσουν πολύ νωρίτερα φέτος, δηλαδή τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου και να διατηρηθούν οι ίδιες με πέρσι ηλικίες. Όλα αυτά θα συζητηθούν σε ειδική σύσκεψη με τους εκπροσώπους των σωματείων που θα προγραμματιστεί από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου.

 

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
Ως ημερομηνία έναρξης των πρωταθλημάτων της Α’ και της Α1 ΕΠΣΛ, εξετάζεται η 10η Σεπτεμβρίου, ενώ υπάρχει πρόταση και για τις 17 Σεπτεμβρίου. Η Β’ ΕΠΣΛ θα ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου και μία ή δύο εβδομάδες αργότερα (ανάλογα από το πόσες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή και πόσες αγωνιστικές θα υπάρχουν) θα ξεκινήσει η Γ’ ΕΠΣΛ.
Το κύπελλο θα ξεκινήσει στις 17 ή 24 Σεπτεμβρίου και στις δύο πρώτες αγωνιστικές θα μετέχουν μόνο οι ομάδες της Β’ και της Γ’ ΕΠΣΛ.

 

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΣΧΗΜΑ
Εν τω μεταξύ, εντός των ημερών αναμένεται να στελεχωθεί με τα υπόλοιπα μέλη η νέα Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου η οποία θα είναι αρκετά διευρυμένη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συμπεριληφθούν οι διοικητικοί της ΕΠΣΛ κ. Καρκατσέλας, Γκρίμπας, Αλατάς και Καρυώτης, καθώς επίσης και άλλα τέσσερα πρόσωπα από τα αναπληρωματικά μέλη, ενώ θα γίνει πρόταση και στο μέλος της προηγούμενης διοίκησης κ. Συρακούλη.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass