ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΑΘΗΝΩΝ (0-0)

ΤύΧη βουνό για την ΑΕΛ

*Πώς ο Μπόζοβιτς έδωσε ένα βαθμό * Τι έδειξε ο Ματάισεν...

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2017 22:35

ΤύΧη βουνό είχε η ΑΕΛ στο χθεσινό εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο Αθηνών (0-0) στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα που έγινε στο Ael Fc Arena παρουσία περίπου πέντε χιλιάδων φιλάθλων.

Για να ακριβολογούμε η λαρισινή ομάδα είχε τύχη γιατί έχει ένα «βουνό» κάτω από τα δοκάρια, τον Μπόζοβιτς, που στο 85' κατάφερε με τη γρήγορη αντίδρασή του να ξεγελάσει τον διαιτητή Μάνταλο και κυρίως τον βοηθό Πάτρα όταν με τις αστραπιαίες κινήσεις του τους έκανε να μην δούνε ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος σε μια κεφαλιά του Ρισβάνη που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια το φάλτσο που πήρε καλύφθηκε αμέσως από τον Μπόζοβιτς που με ακαριαία κίνηση συνέχισε το παιχνίδι μη δίνοντας την ευκαιρία να σκεφτούν ο διαιτητής και ο βοηθός τίποτα άλλο.

Η αντίδραση του διεθνή τερματοφύλακα κυριολεκτικά ήταν αυτή που έδωσε τον βαθμό στην ΑΕΛ που όμως προβλημάτισε με την απόδοσή της στο δεύτερο μέρος αλλά είχε και την ατυχία λόγω τραυματισμού του Γκόλια να παίξει στο τελευταίο τέταρτο με δέκα παίκτες ενώ και ο Λαγός φαινόταν ότι υπέφερε από τραυματισμό.

Χθες ήταν και η πρώτη παρουσία του Ματάισεν στον πάγκο της ΑΕΛ. Ο Βέλγος σίγουρα δεν θα κριθεί από αυτό το παιχνίδι, καθώς είχε ελάχιστες ώρες στην ομάδα και μάλλον άκουσε τις συμβουλές των συνεργατών του. Η δουλειά του Βέλγου αλλά και οι επιλογές του θα φανούν σε βάθος χρόνου και ίσως με μια άνεση αφού η ΑΕΛ δίνει δύσκολα παιχνίδια που δεν θα της προκαλέσουν άγχος νίκης.

Αυτή τη στιγμή μετά από ένα καρέ αγώνων παραμένει χωρίς νίκη αλλά έχει πάρει δυο βαθμούς βγάζοντας ένα δύσκολο πρόγραμμα που όμως συνεχίζεται. Αν καταφέρει και μαζεύει κάποιους βαθμούς σε δύσκολα παιχνίδια μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη βαθμολογική της θέση στο τέλος του πρώτου γύρου που θα έχει σαφώς πιο εύκολο πρόγραμμα.

Με τις αλλαγές των παικτών χρειάζεται η ομάδα να αποκτήσει και ομοιογένεια.

Ο μόνος φόβος που υπάρχει είναι να μην αγχωθούν οι παίκτες βαθμολογικά από κάποια αποτελέσματα αλλά αν σ’ αυτό το δύσκολο πρόγραμμα πάρουν μια νίκη τότε η ψυχολογική ώθηση θα είναι τεράστια.

Το χθεσινό παιχνίδι ήταν αρκετά σκληρό με σαράντα φάουλ περίπου και αρκετές κίτρινες κάρτες με τον διαιτητή Μάνταλο να χάνει κάποια στιγμή τον πειθαρχικό έλεγχο.

Στα θετικά για την ΑΕΛ ότι κέρδισε ξανά τον Φάρκας που γύρισε δριμύτερος και έδειξε ότι σωστά παρέμεινε στην ομάδα. Αρνητικό ότι κάποιοι παίκτες είναι πίσω σε επίπεδο φυσικής κατάστασης.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΑΤΑΪΣΕΝ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζάκι Ματάισεν είχε δύο εκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα, τον Φάρκας, που επανήλθε μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και του Μπάμπιτς στην πρώτη του εμφάνιση. Στην τακτική ακολούθησε το γνώριμο 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μπόζοβιτς, στην άμυνα τους: Ρέντζα(δεξιά), Φάρκας, Γκόλια, Γουάλας(αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Φατιόν και Λαγό ενώ πιο μπροστά οι: Ντέλετιτς(δεξιά),Λεοζίνιο, Μπάμπιτς(αριστερά) και στην επίθεση ο Ναζλίδης.

Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο Αυστριακός τεχνικός του Ατρομήτου Νταμίρ Κάναντι έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Γιαννιώτη, στην άμυνα τους: Κιβρακίδη(δεξιά), Ρισβάνη, Χατζηισαΐα(σέντερ μπακ), Γιαννούλη 75' (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Μάντσον , Μπουσούλατζιτ και πιο μπροστά τους: Ουάρντα(αριστερά), Ούμπιδες, Ντιγκινί(αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Μανούσο.

Η λαρισινή ομάδα μπορεί να έκανε το πρώτο σουτ του αγώνα με τον Λεοζίνιο αλλά στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και με κινητήριο άξονα τον εκπληκτικό Ουάρντα προσπαθούσαν να βρούνε διαδρόμους στην άμυνα της ΑΕΛ χωρίς επιτυχία...

Από το εικοσάλεπτο και μετά ισορρόπησε ο αγώνας χωρίς όμως να γίνει η μεγάλη φάση σε ένα πρώτο μέρος που ήταν σκληρό και σημαδεύτηκε από 20 φάουλ και την ΑΕΛ να έχει ελαφρώς μεγαλύτερη κατοχή από τον αντίπαλό της.

Η είσοδος του Κριζμάν στη θέση του Μπάμπιτς που φάνηκε ανέτοιμος λίγο έλειψε να φέρει σε θέση οδηγού την ΑΕΛ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους καθώς ο Κροάτης έχασε μια σημαντική ευκαιρία.

Από κει και πέρα όμως ο Ατρόμητος Αθηνών ήταν σαφώς καλύτερος έκανε περισσότερες ευκαιρίες και η ΑΕΛ γλίτωσε λόγω... Μπόζοβιτς. Πάντως ο Κάναντι στο τέλος έδειξε να παίζει για τη νίκη όταν είδε ότι η ΑΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες από το 75 όταν τραυματίστηκε ο Γκόλιας.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

3':Σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Λεοζίνιο μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια ο Γιαννιώτης.

6': Σουτ του Γιαννούλη μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιαννιώτη.

7': Μακρινό σουτ του Μανούσου αποκρούει ασταθέστατα ο Μπόζοβιτς αλλά ο Ντιγκινί σουτάρει στη συνέχεια άουτ.

27': Ο Ρέντζας από μακριά σουτάρει αλλά αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Γιαννιώτης.

45'+1: Σουτ του Ντιγκινί αποκρούει ο Μπόζοβιτς.

46': Ο Κριζμάν βγαίνει τετ-α-τετ με τον Γιαννιώτα αλλά αποκρούει ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου και στην κόντρα με τον Κροάτη η μπάλα καταλήγει άουτ.

65': Σουτ του Ουάρντα έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

76': Σουτ του Βασιλακάκη μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει την μπάλα ο Μπόζοβιτς.

85': Ο Ούμπιδες εκτελεί φάουλ και ο Ρισβάνης πιάνει κεφαλιά η μπάλα βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι περνάει τη γραμμή του τέρματος χτυπώντας στο έδαφος αλλά παίρνει ανάποδο φάλτσο και ο Μπόζοβιτς μπλοκάρει γρήγορα δίνοντας αμέσως συνέχεια στο παιχνίδι.

86': Μακρινό σουτ του Ουάρντα μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς.

88': Εκτέλεση φάουλ του Ούμπιδες μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς που ήταν σε καλή θέση.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ καλύτεροι οι Φάρκας και Γκόλιας που εκμηδένισαν τον Μανούσο που δεν φάνηκε. Επίσης ο Μπόζοβιτς με εξαίρεση μια φάση του πρώτου μέρους με την ενέργειά του στη φάση του Ρισβάνη τον φέρνει στους καλύτερους. Ο Ρέντζας και ο Γουάλας ταλαιπωρήθηκαν στα πλάγια γι’ αυτό και έβαλε τον Ναβάρο στο τέλος ο Ματάισεν. Και ο Ναβάρο όμως έχασε πολλές μονομαχίες.

Ο Φατιόν πολύ καλός και ο Λαγός στο πρώτο όμως μέρος. Τα ίδια ισχύουν και για τον Λεοζίνιο. Όσο είχε δυνάμεις ήταν πολύ καλός.

Ντέλετιτς και Μπάμπιτς σε «ρηχά νερά». Ο Ναζλίδης πάλευε μόνος του μπροστά. Επίσης και ο Περόνε δεν έκανε τη διαφορά. Ο Κριζμάν φάνηκε στην πρώτη φάση που έκανε και είχε όρεξη στη συνέχεια αλλά δεν έπαιρνε πάσες.

***

Από τον Ατρόμητο Αθηνών καλύτερος ο Ουάρντα και ακολούθησαν οι Ούμπιδες, Ρισβάνης και Χατζηισαΐας.

Φάνηκε όταν μπήκε ο Βασιλακάκης που εξέθεσε τον προπονητή του όπως και ο Ντάουντα. Βέβαια ωφελήθηκαν από το γεγονός ότι η ΑΕΛ έπαιζε με λιγότερους παίκτες.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Μάνταλος (Καβάλας) μαζί με τον βοηθό Πάτρα(Μακεδονίας) έχασαν τη φάση του Ρισβάνη αλλά ο Μάνταλος είχε δίκιο και στις δυο φάσεις που ζήτησαν πέναλτι οι παίκτες του Ατρομήτου Αθηνών. Δεν υπήρχε κανένα πέναλτι και σωστά έδωσε κίτρινη κάρτα στο δεύτερο μέρος στο «θέατρο» που έκανε ο Μπουσούλατζιτς.

Κίτρινες κάρτες είδαν ακόμα οι: Λαγός, Γκόλιας, Ναβάρο, Ντιγκινί, Κιβρακίδης, Μάντσον.

Σωστός ο βοηθός Καραβασίλης(Καβάλας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Ματάισεν): Μπόζοβιτς, Γουάλας, Φάρκας, Γκόλιας, Ρέντζας, Φατιόν, Λαγός, Μπάμπιτς (46' Κρίζμαν), Λεοζίνιο (74' Ναβάρο), Ντέλετιτς, Ναζλίδης (74' Περόνε)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον (88' Βασιλείου), Μπουσούλατζιτς (76' Βασιλακάκης), Ουάρντα, Ουμπίδες, Ντιγκινί, Μανούσος (75' Ντάουντα)

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Χρ. Αρχοντούλης

Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass