ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΠΡΙΤΖ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρχίζουν τα μαθήματα μπριτζ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2018 16:22

Αρχίζουν από την ερχόμενη Κυριακή τα μαθήματα μπριτζ για μαθητές σχολείων από τον Όμιλο Αγωνιστικού Μπριτζ Λάρισας και το πρώτο θα γίνει 18.00-19.00 στον «Μύλο του Παππά» υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων, στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου, τμήμα για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.

Τα μαθήματα θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Κυριακή 18.00 με 19.00 και παρέχονται δωρεάν.
Επίσης στη Λάρισα θα λειτουργήσει ένα τμήμα εκμάθησης μπριτζ για παιδιά στο 14ο Γυμνάσιο στο πλαίσιο προγράμματος αγωγής σταδιοδρομίας από τις 15 Ιανουαρίου.
Ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Λάρισας από τον Οκτώβριο του 2017 μέχρι και τις αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, επισκέφθηκε και υποδέχθηκε στον «Μύλο του Παππά», σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να ενημερωθούν τα παιδιά αλλά και οι γονείς για το μίνι μπριτζ. Επιπλέον ενημερώθηκαν και οι εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια του Εισαγωγικού Σεμιναρίου Σχολικών Δραστηριοτήτων που διοργάνωσε η Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.
Οι βασικές αρχές ήταν:
*Το παιχνίδι του μπριτζ, διαμορφωμένο ειδικά για τα σχολεία, έχει σχεδιαστεί για να δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να βελτιώσουν τη λογική και επαγωγική σκέψη τους μέσα στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού.
*Το μπριτζ είναι εγκεφαλικό παιχνίδι και προσφέρει νοητική άσκηση. Η ενασχόληση με τα σύμβολα και τους αριθμούς της τράπουλας προϋποθέτει εστίαση και αυτοσυγκέντρωση.
*Η ταυτόχρονη παρουσία τριών άλλων παικτών στο τραπέζι ενισχύει την αυτοπεποίθηση των παιδιών, ενώ παράλληλα ευνοεί την επικοινωνία με τους άλλους και την κοινωνικότητα.
*Επειδή το μπριτζ δεν είναι ατομικό άθλημα, αλλά έχει ως μονάδα το ζευγάρι, καλλιεργεί το πνεύμα συνεργασίας και την ομαδικότητα.
*Η επιτυχία στο παιχνίδι εξαρτάται από την καλύτερη αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και από το σωστό μέτρημα των φύλλων.
*Η ενασχόληση με το μπριτζ απομακρύνει τα παιδιά από διάφορες επιβλαβείς ασχολίες που επηρεάζουν αρνητικά τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους και τις σχολικές τους επιδόσεις.
*Το αγωνιστικό μπριτζ είναι αναγνωρισμένο άθλημα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από το 1975. Κατά συνέπεια, όποια παιδιά διακριθούν σε πανελλήνιους, πανευρωπαϊκούς ή παγκόσμιους αγώνες πριμοδοτούνται με επιπλέον μόρια για τις πανελλήνιες.
*Το μπριτζ είναι ένα παιχνίδι που παίζεται από άτομα ηλικίας 9 έως…99 ετών, οπότε αποτελεί μια δραστηριότητα στην οποία μπορούν να ασχοληθούν από κοινού οι γονείς με τα παιδιά!
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6979-791609 (κ. Αβρανά Αικατερίνη), 6974-393942 (κ. Νικολακοπούλου Αγγελική), 6937-909595 (κ. Ντερέκας Χρήστος).

 

ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ
Σήμερα και ώρα 9 μ.μ. θα γίνει στο «Εν Λαρίση» η κοπή πίτας του συλλόγου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass