ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΟ ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο αγώνας συνεχίζεται...

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2018 15:31

Η επιτροπή αγώνα για δημόσιες και δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις για όλους συνέχισε χθες τον αγώνα της με δυναμική διαμαρτυρία έξω από το ΕΑΚ Λάρισας και μαζική είσοδο σ’ αυτό.
Με χθεσινή ανακοίνωση μεταξύ άλλων ανέφεραν: «Συνεχίζουμε εδώ και μια βδομάδα από τη λειτουργία του μέτρου να ανοίγουμε τους χώρους της αίθουσας Βαρέων Αθλημάτων, κρατώντας ανοιχτά τα γυμναστήρια για όλους, κόντρα στην τρομοκρατία που καλλιεργεί μέσω διαρροών η Δ. Ε. του ΕΑΚ για κλήση της αστυνομίας. Μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις της Δ.Ε. του ΕΑΚ που παραδέχθηκε δημόσια την πιλοτική λειτουργία του προγράμματος για όσους θέλουν, θέλουμε να δηλώσουμε ότι εμείς δεν θέλουμε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας για πολύ συγκεκριμένους λόγους που έχουμε δημοσιοποιήσει.


Η στοχοποίηση που γίνεται στα Βαρέα Αθλήματα υποδηλώνει και τους «μύχιους πόθους» ορισμένων που εποφθαλμιούν να κάνουν «μαγαζάκι τους» τα κλειστά γυμναστήρια. Επομένως η μαγνητική κάρτα δεν έρχεται για να «ελέγξει», όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος και η Δ.Ε. του ΕΑΚΛ, αλλά για να διευκολύνει την είσοδο «εργολάβων του αθλητισμού» στο χώρο και σε μια πορεία να πετάξει έξω τα μικρά σωματεία, που δεν είναι «παραγωγικά» και δεν φέρνουν τα ανάλογα έσοδα στα ταμεία».
Ακολούθως στην ίδια ανακοίνωση αναφέρουν και τα αιτήματά τους που είναι:
• Κατάργηση της μαγνητικής κάρτας που ανοίγει το δρόμο στην καθολική επιβολή αντιτίμου και μαζικού φακελώματος των αθλούμενων.
• Γενναία αύξηση της ετήσιας επιχορήγησής του ΕΑΚ στο ύψος των σύγχρονων λειτουργικών αναγκών του. Αμεσες και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για την ομαλή λειτουργία και συντήρησή του.
• Να φτιαχτούν υποδομές για τα ΑμεΑ και να ανοίξουν όλες οι εγκαταστάσεις του Αλκαζάρ (Στάδιο, Βαρέων, Κλειστό) για να υπάρχει ασφαλή πρόσβαση για τους αθλούμενους και τους συνοδούς τους.
• Γενναία αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων προς τις αθλητικές ομοσπονδίες και τα αθλητικά σωματεία, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες ανάπτυξης του κάθε αθλήματος.
• Να καταργηθούν τα χαράτσια για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Λάρισας σε Αλκαζάρ και Νεάπολη για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία. Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα στους αθλητικούς χώρους.
• Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των αθλούμενων με τοποθέτηση απινιδωτών σε κάθε χώρο άθλησης, όπως και του κατάλληλα εκπαιδευμένου ιατρικού προσωπικού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass