Ο ΠΡΩΗΝ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΦΤΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «Ε.τ.Δ.»

Αξιοποίησα το πτυχίο μου...

• Η οικονομική κρίση με έκανε να στραφώ στην επιστήμη μου

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2018 21:24

Μετά το τέλος του προχθεσινού αγώνα ΑΕΛ-Κέρκυρα 0-0 είχαμε την παραίτηση του τεχνικού Ράτκο Ντόστανιτς επειδή διαφώνησε με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια να παύσει από τα καθήκοντά του τον διερμηνέα Θόδωρο Σκύφτα.


Μάλιστα για το διαζύγιο με τον Ντόστανιτς με αφορμή την παρουσία του Θοδωρή Σκύφτα ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε τα εξής: «Τον κ. Ντόστανιτς τον είχα προπονητή στη Football League και ο συγκεκριμένος δεν ήταν καν στο περιβάλλον του. Τον (σ.σ. κ. Σκύφτα) γνωρίζω πολλά χρόνια, ήταν ένας άνθρωπος που ασχολείτο με μικρά παιδιά και είχε έναν φούρνο, από τους καλύτερους στη Λάρισα. Πάντα τον αντιμετωπίζαμε με συγκαταβατικό ύφος. Είχε άλλο επάγγελμα και δεν είχε εργαστεί ποτέ σε μικρότερα σωματεία της Λάρισας, ενώ στην πόλη διηγούνται και διάφορα ανέκδοτα για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Όταν προσέλαβα τον κ. Ντόστανιτς φανταζόμουν ότι τον είχε δίπλα του ως μεταφραστή, αλλά στην πρώτη προπόνηση φόρεσε μία φόρμα της ΑΕΛ, άρχισε να βάζει κώνους και να μιλάει για το πώς θα γίνει η προπόνηση, αγνοώντας όλους τους άλλους του προπονητικού επιτελείου».
Τι λέει όμως ο Θοδωρής Σκύφτας για τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια και το γεγονός ότι έγινε αιτία να παραιτηθεί ο τεχνικός Ράτκο Ντόστανιτς.
Ο Θόδωρος Σκύφτας μας λέει: «Αν είχα αυτή τη στιγμή τον φούρνο - τον οποίο έκλεισα πριν τρία χρόνια - σίγουρα για μένα θα ήταν μια πολύ καλή διαφήμιση. Δυστυχώς όμως λόγω της οικονομικής κρίσης μια οικογενειακή επιχείρηση που μετρούσε μισό αιώνα ζωή έκλεισε και εγώ αποφάσισα να στραφώ στις σπουδές που έκανα για τα προς το ζην.
Είχα πάρει πτυχίο Γυμναστικής Ακαδημίας με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο στο Νις της Σερβίας και αποφάσισα να αξιοποιήσω το πτυχίο μου ενώ έχω και δίπλωμα προπονητή ΟΥΕΦΑ Β και θέλω να δώσω εξετάσεις στην Ελλάδα ή στη Σερβία για το ΟΥΕΦΑ Α».
Και ο διερμηνέας του Ράτκο Ντόστανιτς συνέχισε... «Δεν είχα δουλέψει σε μεγάλη ομάδα, ήμουν στα τοπικά ως πρώτος προπονητής της Δάφνης Γλαύκης, του Ατρομήτου Αγίων Αναργύρων και στη Δόξα Ομορφοχωρίου που πανηγύρισα μια μικρή σε αξία σε σχέση με το μέγεθος της ΑΕΛ άνοδο. Από κάπου ξεκινάμε όλοι...».
*Με τον κ. Ντόστανιτς πώς βρέθηκες:
«Τον κ. Ντόστανιτς τον γνώριζα από τη Σερβία, όταν ήρθε στη Λάρισα αναπτύξαμε φιλικές σχέσεις χωρίς να έχω καμιά συνεργασία μαζί του, δέσαμε ως άνθρωποι και ως οικογένειες. Όταν εργάστηκε μετά την ΑΕΛ στον Λεβαδειακό και στη Βέροια με πήρε άμεσο-συνεργάτη και διερμηνέα γιατί ήθελε έναν άνθρωπο να του μεταφέρει σωστά τις οδηγίες αλλά και τον παλμό της πόλης που ζει. Μου είχε εμπιστοσύνη και το έκανε. Το ίδιο έπραξε και στη Λάρισα όπου εγώ δεν πληρωνόμουν από την ΠΑΕ ΑΕΛ, ούτε την επιβάρυνα.
Όταν πήγαινα στην προπόνηση αντί να κάνω μόνο καθήκοντα διερμηνέα βοηθούσα και σ’ αυτή όπως μπορούσα, μεταφέροντας ακόμα και τους κώνους, γιατί θεωρούσα άσχημο να κάνω απλά τον μεταφραστή.
Μετέφερα τις οδηγίες του προπονητή ενώ δεν το κρύβω επειδή ξεκίνησα από την ερασιτεχνική ΑΕΛ με προπονητή τον Μοράλες είχα και συναισθηματική φόρτιση. Βέβαια δεν έπαιξα μπάλα σε μεγάλη ομάδα. Μέχρι τον Αστέρα Αμπελοκήπων στη Γ’ εθνική έφθασα...».
*Τελικά ήσουν και προπονητής στην ΑΕΛ...
«Όχι, δεν ήμουν, ο κ. Ντόστανιτς αποκλειστικά ήταν... Δεν το κρύβω ότι κοντά του μάθαινα ενώ δεν είναι τυχαίο ότι όταν ήρθε ήθελε για βοηθό τον Κώστα Κατσάρα και εγώ πάλι θα ήμουν διερμηνέας.
Άκουγα τον Ντόστανιτς αλλά δεν μπορούσα να συμβουλεύσω έναν προπονητή με τόση μεγάλη ποδοσφαιρική αξία.
Πάντως θα πω κάτι... Ο Τσίρο Μπλάζεβιτς, ήταν σκουπιδιάρης. Δεν σημαίνει ότι επειδή ήταν σκουπιδιάρης, δεν έγινε μεγάλος προπονητής. Ούτε εγώ είπα ότι θα γίνω μεγάλος προπονητής.
Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή... Δεν έκλεβα, φούρνο είχα... Παράλληλα να θυμίσω πόση βοήθεια πρόσφερα σε πολλές ομάδες χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα».
*Μίλησε ο κ. Κούγιας και για τις σχέσεις μεταξύ των γυναικών σας...
«Η κάθε γυναίκα κάνει πέρα με μια φίλη. Αν κάποιος έχει μια μεγάλη επιχείρηση και κάνει η γυναίκα του παρέα με τη δικιά μου θα γίνω εγώ διευθυντής στην επιχείρησή του; Τι σχέση έχει αυτό... Είμαστε οικογενειακοί φίλοι και εγώ επειδή τον θαύμαζα ως προπονητή αποφάσισα να πάω κοντά του. Να σας πω ότι το ίδιο που έγινε στη Λάρισα, ο κ. Ντόστανιτς το έκανε και ως προπονητής του Ερυθρού Αστέρα. Έφυγε όταν αποφάσισαν να διώξουν τους συνεργάτες του. Είναι άνθρωπος που σέβεται και τιμάει τους ανθρώπους που έχει δίπλα του και αυτό με κάνει περήφανο που έχω ενταχθεί στο τιμ του συγκεκριμένου προπονητή, έστω και με την ιδιότητα του διερμηνέα».
Ο Θόδωρος Σκύφτας στον επίλογό του μας είπε ότι εύχεται η ΑΕΛ να πάει πολύ καλά στο πρωτάθλημα και να κατακτήσει το κύπελλο θεωρώντας ότι ο Ράτκο Ντόστανιτς έβαλε ένα λιθαράκι στα ημιτελικά του θεσμού με τη νίκη που πέτυχε στον πρώτο ημιτελικό επί της ΑΕΚ με 2-1.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass