Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βυσσινί λύκοι» στη Ριζούπολη

*ΔΙΚΑΙΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΛ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΕ 1-0 ΧΑΡΗ ΣΕ ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ *ΣΟΥΠΕΡ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΤΙ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ ΑΠΟ ΓΡΑΝΙΤΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΡΙΣΤΙΝΣΟΝ ΘΕΑΤΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ *ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 32 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2018 22:18

Ο μύθος του Λυκάνθρωπου, ήτοι του ανθρώπου που μεταμορφώνεται σε λύκο με την εμφάνιση της Πανσελήνου, «ζωντάνεψε» χθες στη Ριζούπολη όπου οι παίκτες της ΑΕΛ εμφανίσθηκαν σαν «λύκοι» διψασμένοι για νίκη και το πέτυχαν κερδίζοντας τον Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0, χάση σε τέρμα που πέτυχε ο Ντέλετιτς στο 30'.

Η ΑΕΛ είχε να κερδίσει εκτός έδρας τον Απόλλωνα Σμύρνης από το 1986, αφού στις τελευταίες δέκα αναμετρήσεις δεν πέτυχε νίκη χάνοντας μάλιστα τα έξι τελευταία παιχνίδια.

Για να φθάσει όμως σ’ αυτή τη νίκη υπήρχαν τρία χαρακτηριστικά.

Το πρώτο, η πολύ καλή αμυντική διάταξη με το 3-5-2 που καθιέρωσε από τη μέρα που ανέλαβε την ομάδα ο τεχνικός Σωτήρης Αντωνίου που ξεπέρασε τακτικά και τον τραυματισμό του Μόρα. Δεν δίστασε να βγάλει στο ημίχρονο το Σαχίτι όταν είχε πρόβλημα με τον Ναδάλες, ενώ «κλείδωσε» το 0-1 με την αλλαγή του Καρανίκα χωρίς να αλλάξει την τακτική του παιχνιδιού.

Το δεύτερο η εκπληκτική απόδοση του Ισπανού Πίτι που σε ηλικία 37 χρονών έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο και έδειξε αστείρευτες δυνάμεις.

Το τρίτο, το πάθος των παικτών μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης που δεν άφησαν τον Απόλλωνα Σμύρνης να δημιουργήσει ούτε μια ευκαιρία στην εστία του Κρίστινσον. Κυριολεκτικά ο Ισλανδός δεν ακούμπησε μπάλα...

Δίκαιη νίκη, σπουδαία εμφάνιση και υποσχέσεις για καλύτερη χρονιά... Τι άλλο να ζητούσε η ΑΕΛ στον πρώτο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος....

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σωτήρης Αντωνίου ξεκίνησε με τακτική 3-5-2, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον, στην άμυνα τους: Γρομητσάρη, Μόρα και Χούμπτσεφ. Στη μεσαία γραμμή στα πλάγια τον Ντέλετιτς στα δεξιά με τον Σαχίτι αριστερά, ενώ αμυντικά χαφ ήταν ο Φατιόν με τον Μιλοσάβλιεβιτς. Σε ρόλο επιτελικού χαφ αγωνίσθηκε ο Πίτι και στην επίθεση ο Μόρσι με τον Κούνιτς.

Από την άλλη ο προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης Ίσμαελ ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 3-4-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Χουάντερσον, στην άμυνα τους: Λούκιτς, Κύργια, Κοντοέ, στη μεσαία γραμμή από αριστερά προς τα δεξιά τους: Ναδάλες, Γκονζάλες, Κονέ, Σταθη και πιο μπροστά τους: Τόμας, Εΐλερς και πιο προωθημένο τον Ελ Χέλβε.

Η λαρισινή ομάδα μπήκε αεράτα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και από την αρχή έδειξε ότι θα παίξει για τη νίκη. Και στο 30' χάρη στο πείσμα του Ντέλετιτς που αφού κέρδισε κάθε κόντρα, κατάφερε με ωραίο σουτ να κάνει το 0-1.

Στη συνέχεια τον λόγο είχε η άμυνα που εύκολα απέκρουε κάθε επίθεση των γηπεδούχων κάνοντας τον Κρίστινσον θεατή του παιχνιδιού αφού δεν ακούμπησε ούτε μια φορά την μπάλα.

Ακόμα και τον αναπάντεχο τραυματισμό του Μόρα στο 29' (μπήκε στη θέση του ο Γκόλιας) η ΑΕΛ τον ξεπέρασε χωρίς κανένα πρόβλημα, δείχνοντας ότι για κάθε ατυχία υπάρχει κι άλλο πλάνο.

Στο δεύτερο μέρος ο Γκοΐκοβιτς πήρε τη θέση του Σαχίτι και πλέον πήγε αριστερά ο Χούμπτσεφ ενώ στην άμυνα ήταν οι: Γρομητσάρης, Γκόλιας και Γκοΐκοβιτς. Η ομάδα έγινε πιο αμυντική αλλά μέχρι το 65 ο Απόλλωνας Σμύρνης δεν μπόρεσε να απειλήσει. Τότε άρχισε τα μακρινά σουτ.

Μια φορά βρέθηκε σε όλο το δεύτερο μέρος η ΑΕΛ εκτεθειμένη αλλά ο Ελ Χέλβε δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε...

Παράλληλα με επίδειξη υψηλής τακτικής από τον τεχνικό Σωτήρη Αντωνίου, η ΑΕΛ αν ήταν πιο αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια με τον Πίτι και τον Ντέλετιτς θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο τέρμα ώστε να μην έχει αγωνία μέχρι το τέλος των καθυστερήσεων.

Πάντως ο προπονητής με την είσοδο και του Καρανίκα φρόντισε στα τελευταία λεπτά να κάνει την άμυνα απροσπέλαστη πάλι παίζοντας με 3-5-2, έχοντας δεκάρι τον Ντέλετιτς και μπροστά μόνο τον Κούνιτς με τον Πίτι.

Στο τέλος δίκαια πανηγύρισε η λαρισινή ομάδα την πρώτη φετινή νίκη.

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ

4': Μακρινή εκτέλεση φάουλ από τον Πίτι η μπάλα καταλήγει άουτ.

16' Ο Κούνιτς βρίσκεται μέσα στη μεγάλη περιοχή, σουτάρει αλλά η μπάλα κοντράρει στον Λούκιτς και καταλήγει πλάγιο άουτ.

30': Ο Ντέλετιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή κερδίζει κόντρα από τον Γκονζάλες και με μακρινό υπέροχο σουτ διαμορφώνει το 0-1.

38': Σουτ του Τόμας, η μπάλα βρίσκει την πλάτη του Γκόλια και καταλήγει κόρνερ.

40': Σουτ του Πίτι έξω από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Χουάντερσον.

41': Σέντρα του Στάθη από τα δεξιά και ο Ναδάλες πιάνει δυνατή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κρίστινσον.

44': Σουτ του Εϊλερς μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

65': Σουτ του Ζοάο Πέδρο από τα αριστερά και έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.

67': Εκτέλεση φάουλ του Πίτι, η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Χουάντερσον.

70': Σέντρα από τα δεξιά του Κοντοέ, ο Ελ Χέλβε μόνος από το ύψος του πέναλτι, δεν μπορεί να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε.

77': Ο Ντέλετιτς μεταβιβάζει στον Καρανίκα που κάνει σέντρα από τα δεξιά , η μπάλα φθάνει στον Πίτι που πιάνει σουτ στην κίνηση αλλά στέλνει την μπάλα μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χουάντερσον.

80': Σέντρα-σουτ του Τριάδη η μπάλα καταλήγει άουτ.

88': Κούρσα του Ντέλετιτς από τα αριστερά, μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή, σουτάρει αλλά αποκρούει με γροθιές ο Χουάντερσον.

90': Ανάποδο ψαλίδι του Οριουέλα μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ αλλά ο διαιτητής υποδεικνύει ...κόρνερ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Για την απόδοση των παικτών τα λόγια είναι περιττά. Ο μόνος που δεν φάνηκε ήταν ο Κρίστινσον που δεν μπήκε στο .. παιχνίδι. Ο Χούμπτσεφ έκανε σπουδαίο παιχνίδι μαζί με τον Γκοΐκοβιτς όπως και ο Γρομητσάρης. Σπουδαίοι ο Γκόλιας με το Μόρα. Ο Φατιόν ρίσκαρε στο 10 στο μαρκάρισμα του Τόμας αλλά έβγαλε το παιχνίδι πολύ καλά παρά την κίτρινη κάρτα που δέχθηκε νωρίς. Πολύ καλός και Μιλοσάβλιεβιτς. Ο Σαχίτι δεν πήγε αλλά ο Πίτι κάλυψε και αυτόν με τη απόδοσή του. Ο Ντέλετιτς πέτυχε σούπερ γκολ ενώ ο Κούνιτς έδειξε καλό σέντερ φορ. Ο Μορσί θέλει προσαρμογή ενώ ο Καρανίκας όταν μπήκε ήταν υπέροχος.

Από τον Απόλλωνα Σμύρνης φάνηκε μόνο ο Ναδάλες στο πρώτο μέρος και ο Πέδρο που μπήκε ως αλλαγή.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καλή η διαιτησία του Γκορτσίλα (Μακεδονίας) που έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Ελ Χέλβε, Κονέ, Ντέλετιτς, Φατιόν, Κούνιτς, Γκόλια.

Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί: Βασίλειος Νικολακάκης (Ηρακλείου), Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου)

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Απόλλων Σμύρνης (Ίσμαελ): Χουάντερσον, Κύργιας, Λούκιτς, Στάθης, Κοντοές, Ναδάλες, Γκονζάλες (58' Πέδρο), Κονέ, Τόμας (68' Οριουέλα), Έιλερς (58' Τριάδης), Ελ Χέλβε

ΑΕΛ (Αντωνίου): Κρίστινσον, Ντέλετιτς, Σαχίτι (46' Γκοΐκοβιτς), Γρομητσάρης, Μόρας (29' Γκόλιας), Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς, Πίτι, Μόρσι (68' Καρανίκας)

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ:

Ελπίζουμε να πετύχουμε

περισσότερα από πέρσι

Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Σωτήρης Αντωνίου, μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου. Ήμασταν καλύτεροι από τον Απόλλωνα πετύχαμε ένα ωραίο γκολ, δεν απειληθήκαμε παρά μόνο με κάποια γεμίσματα, δημιουργήσαμε κι άλλες ευκαιρίες για να κλειδώσουμε το παιχνίδι, ήμασταν καλοί τακτικά και γι' αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα κι ελπίζουμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα από πέρσι. Είμαστε μια ομάδα η οποία θέλουμε να πιστεύουμε πως φέτος θα έχει μια διαφορετική χρονιά από τις προηγούμενες. Θέλω να πω κι ένα ευχαριστώ στον κόσμο που ήρθε, μας στήριξε και στο τέλος μας έδωσε μια ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια για να έρθει αυτή η νίκη».

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Gallery άρθρου