Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δικαιολογημένες οι κάρτες, πάμε για «διπλό» στου Χαριλάου

Τι έλεγε χθες ο τεχνικός της ΑΕΛ, Σωτήρης Αντωνίου Ο Ακόστα αναμένεται αύριο στη Λάρισα

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2018 22:26

Ιδανικό ξεκίνημα έκανε η ΑΕΛ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League καθώς προχθές κέρδισε στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0, που ήταν η πρώτη νίκη επί της συγκεκριμένης εκτός έδρας ομάδας μετά από 32 χρόνια και η πρώτη νίκη στην Αττική μετά από οκτώ χρόνια!


Το ξεκίνημα φαντάζει ιδανικό για την ΑΕΛ, καθώς, αν πιστέψουμε ότι οι δύο ομάδες έχουν τον ίδιου στόχου (παραμονή στην κατηγορία), αυτή η νίκη είναι διπλή.
Το παιχνίδι αυτό αποτέλεσε μια δικαίωση για τον τεχνικό Σωτήρη Αντωνίου που είδε την τακτική του 3-5-2 να τον δικαιώνει και έχει τους κατάλληλους παίκτες στις κατάλληλες θέσεις(με σωστή διαχείριση του έμψυχου δυναμικού) αφού δεν την άλλαξε καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Απλά χρησιμοποίησε τους πλάγιους μέσους ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού. Όταν ήθελε πιο επιθετικογενή ομάδα είχε Ντέλετιτς και Σαχίτι ενώ όταν προτίμησε αμυντικογενή ομάδα έβαλε Χούμτπσεφ και Καρανίκα.
Γενικά πήγε πολύ καλά ενώ και οι παίκτες έπεισαν με την απόδοσή τους. Η αμυντική γραμμή απροσπέλαστη ενώ Πίτι και Ντέλετιτς δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν σπουδαίο πρωτάθλημα. Κούνιτς και Μορσί μόλις προσαρμοστούν στην ελληνική πραγματικότητα θα βοηθήσουν.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο τεχνικός μίλησε στους παίκτες, τους έδωσε συγχαρητήρια ενώ τους είπε… «Πάμε τώρα και για το διπλό στου Χαριλάου» ενώ προέτρεψε να μην κάνουν μακροπρόθεσμα σχέδια αλλά βραχυπρόθεσμα κοιτώντας παιχνίδι-παιχνίδι την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα.
Όταν ρωτήθηκε από κάποιο άτομο του φιλικού του περιβάλλοντος αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι η ομάδα δέχθηκε τέσσερις κίτρινες κάρτες στο πρώτο παιχνίδι γύρισε και απάντησε: «Είμαστε αρσενική ομάδα και φυσικό είναι να δεχόμαστε κάρτες».

 

ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΕΚΤΟΣ Ο ΜΟΡΑΣ
Στο πρώτο παιχνίδι η ΑΕΛ πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης αλλά είχε μία απώλεια, τον Μόρα που υπέστη θλάση στον δικέφαλο και θα είναι εκτός αγωνιστικής δράσης για έναν μήνα περίπου. Μετά τον Ζίζιτς είναι το δεύτερο στόπερ που χάνουν οι «βυσσινί» λόγω τραυματισμού ενώ απών θα συνεχίσει να είναι και ο Πασχάλης Κάσσος λόγω τραυματισμού. Χθες οι παίκτες είχαν ρεπό ενώ σήμερα θα επανέλθουν σε προπονητικούς ρυθμούς.

 

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΚΟΣΤΑ
Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός Νόε Ακόστα Ριβέρα που συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΛ αναμένεται αύριο στη Λάρισα καθώς βρίσκεται σε διαδικασία λύσης του συμβολαίου του με τη ρουμανική Πετρούλι Πλοέστι που αγωνίζεται στη Β’ Ρουμανίας και είχε ενταχθεί στη δύναμή της στις 16 Αυγούστου. Ο Ακόστα προτίμησε την ΑΕΛ και το ελληνικό πρωτάθλημα από την Πετρούλι και τη Β’ Ρουμανίας.

 

ΑΠΟΚΤΑΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΝΙΚΗΤΗ
«Αυτό το αποτέλεσμα θα έχει μεγάλο όφελος γιατί φαίνεται ότι αποκτάμε νοοτροπία νικητή και τη χαμένη αίγλη», τόνισε ο τεχνικός της ΑΕΛ Σωτήρης Αντωνίου στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης Απόλλωνα Σμύρνης –ΑΕΛ 0-1.
Ο Αντωνίου ξεκίνησε λέγοντας:
 «Καταρχήν θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Πήραμε μία νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος δείχνοντας χαρακτήρα μεγάλης ομάδας. Ήμασταν καλύτεροι από τον Απόλλωνα και πετύχαμε ένα πανέμορφο γκολ δίχως να απειληθούμε καθόλου στο ματς, παρά μόνο από μεγάλες πάσες. Από την πλευρά μας δημιουργήσαμε κι άλλες ευκαιρίες για να πετύχουμε κάποιο τέρμα. Ακολουθήσαμε το πλάνο μας σωστά τακτικά και τα παιδιά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Στο δεύτερο μέρος, ενώ είχαμε μια αναγκαστική αλλαγή, κάναμε άλλη μία για να κλείσουμε τους χώρους. Εκεί κλειδώσαμε το ματς, ο Απόλλων είχε ανούσια κατοχή και μπορούσαμε με Πίτι και Ντέλετιτς να κάνουμε το 0-2. Πήραμε μια νίκη σε μια έδρα που η ΑΕΛ είχε να πανηγυρίσει από το 1986», είπε καταρχήν ο Αντωνίου.
*Για το αν δίνει ώθηση αυτό το αποτέλεσμα:
«Δίνει ώθηση στην ομάδα μας, η ΑΕΛ όπως όλοι γνωρίζετε έχει γράψει μεγάλη ιστορία. Αυτό το αποτέλεσμα θα έχει μεγάλο όφελος γιατί φαίνεται ότι αποκτάμε νοοτροπία νικητή και τη χαμένη αίγλη. Μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε. Η ΑΕΛ δεν έχει ταβάνι, δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο στόχο. Βλέπουμε τα ματς ένα -ένα και θέλουμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας. Η ΑΕΛ είναι μία μεγάλη ομάδα και φέτος πιστεύουμε πως θα κάνει το κάτι παραπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Είναι μία νέα ομάδα με νέα πρόσωπα. Πολλά από τα παιδιά είναι άγνωστα στον ποδοσφαιρικό χώρο, αλλά είμαστε μία ομάδα που στο τέλος θα κάνει μία διαφορετική χρονιά. Να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε δίνοντας μία ιδιαίτερη πνοή στο τέλος».
*Για το πρόβλημα του Μόρα:
«Ο Μόρας έχει ένα μυικό πρόβλημα, θλάση όπως είπαν οι γιατροί και ίσως μείνει εκτός για έναν μήνα».

 

 

Γενέθλια για τον Μόρα

Ο Βαγγέλης Μόρας απάλυνε την ατυχία του τραυματισμού του στον προχθεσινό αγώνα με τη νίκη της ομάδας, αλλά και τον γιορτασμό χθες των γενεθλίων του σε μπιτς μπαρ του Αγιοκάμπου.

 

 

Του Σωτ. Κέλλα

Gallery άρθρου