Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρίτο ευρωπαϊκό για τον Καρατσιβή!

*Ασημένιο μετάλλιο και στο αγώνισμα των πόντων

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2018 15:33

Ο ευρωπαϊκός θρίαμβος του Λαρισαίου ποδηλάτη του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας Πάνου Καρατσιβή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστας εφήβων ποδηλασίας που έγινε στην Ελβετία ολοκληρώθηκε με ένα ακόμα μετάλλιο καθώς κατέκτησε το ασημένιο στο αγώνισμα των πόντων, φθάνοντας συνολικά τα τρία ευρωπαϊκά μετάλλια-ρεκόρ που θα είναι απλησίαστο για Λαρισαίο ποδηλάτη.

Είχαν προηγηθεί το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα σκρατς και το ασημένιο μετάλλιο στο ατομικό πουρσουί.

Η επιτυχία αυτή ξεπερνάει κάθε προηγούμενο για την πόλη της Λάρισας και το άθλημα του αγωνιστικού ποδηλάτου αλλάζει σελίδα.

Ο Καρατσιβής (προπονείται με τον Αποστόλη Τσοπούρογλου και τον ομοσπονδιακό τεχνικό Σαλπαδήμο Στέργιο αλλά και τον Παναγιώτη Μαρεντάκη) αποτελεί πλέον αθλητή-πρότυπο για τη Θεσσαλική πρωτεύουσα που μπορεί να ελπίζει σε ένα ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο το 2020 αλλά κυρίως λόγω της ηλικίας του Καρατσιβή στο Παρίσι το 2024.

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΠΟΝΤΩΝ

Το αγώνισμα πόντων είναι ένας αγώνας με μαζική εκκίνηση των αθλητών. Η προκριματική φάση είναι μεγαλύτερη των 15 χιλιομέτρων, ενώ η τελική φάση βρίσκεται συνήθως μεταξύ 30-40 χιλιομέτρων. Κάθε δέκα γύρους πραγματοποιούνται ενδιάμεσα sprint με 5, 3, 2 και 1 πόντο στους 4 πρώτους κάθε sprint. Αν κάποιος αναβάτης «ρίξει» γύρο στους υπόλοιπους, κερδίζει 20 πόντους και φυσικά νικητής στο τέλος είναι αυτός που έχει μαζέψει τους περισσότερους πόντους. Το sprint τερματισμού προσμετράται στους πόντους, μόνο αν υπάρχει ισοπαλία πόντων μεταξύ των αναβατών. Στοιχεία απαραίτητα για τους αναβάτες είναι η ταχύτητα, η αυτοσυγκέντρωση, η αντοχή και η καλή τακτική.

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Στην εθνική ομάδα κλήθηκαν οι αθλητές του Π.Γ.Σ. Λάρισας Πάνος Kαρατσιβής και Δήμος Κόκκαλης, κατηγορίας εφήβων, η αθλήτρια Αθανασία Δοξαρά, κατηγορίας κορασίδων και αναπληρωματικός ο Γιώργος Τσιρογιάννης, κατηγορίας παίδων, για να συμμετέχουν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα δρόμου που θα γίνει στην Π.Δ.Γ.Μ. (Σκόπια).

Ο Καρατσιβής Παναγιώτης δεν θα μπορέσει να συμμετέχει λόγω της αποκατάστασης που απαιτείται μετά τις συνεχείς διαδοχικές υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πίστας.

Gallery άρθρου