Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεταγραφικό μπαράζ για την ΑΕΛ

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΚΟΣΤΑ, ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΚΑΙ  ΜΕ ΤΡΙΠΟΤΣΕΡΗ - ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΧΘΕΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΠΡΟΒΙΔΑΣ ΚΑΙ ΒΑΝΗΣ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2018 22:29

Η νίκη της ΑΕΛ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League επί του Απόλλωνα Σμύρνης έφερε το πρώτο «τρίποντο» αλλά και προβληματισμό για τον τραυματισμό του Μόρα με αποτέλεσμα η λαρισινή ομάδα να κινηθεί για την απόκτηση στόπερ για το 3-5-2 που παίζει ο Αντωνίου (μην ξεχνάμε και τον τραυματισμό του Ζίζιτς).


Για τον λόγο αυτό η ΑΕΛ χθες ήρθε σε συμφωνία με τον 32χρονο αμυντικό Θόδωρο Τριποτσέρη που επιστρέφει στην ΑΕΛ μετά από οκτώ χρόνια.
Ο Τριποτσέρης γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1986 και πέρυσι αγωνίσθηκε στον Λεβαδειακό όπου αγωνίσθηκε για 18 αγώνες όσους και την προηγούμενη χρονιά. Στο Λεβαδειακό είχε παίξει και την περίοδο 2014(δεύτερο μισό)-2016 όπου την πρώτη χρονιά είχε μόλις 8 συμμετοχές ενώ τη δεύτερη 25 αγώνες.
Την περίοδο 2004-2006 ανήκε στον Παναθηναϊκό για να πάει στη συνέχεια στην κυπριακή Ανόρθωση όπου αγωνίσθηκε 51 παιχνίδια.
Στον Λεβαδειακό αγωνίσθηκε για πρώτη φορά την περίοδο 2008-2009 όπου είχε 21 συμμετοχές και στη συνέχεια για δύο χρόνια με 5 συμμετοχές ανήκε στην ΑΕΛ.
Κατόπιν αγωνίσθηκε σε Δόξα Δράμας (25 συμμετοχές), Καβάλα (34 συμμετοχές) και δύο περιόδους στον ΟΦΗ (47 συμμετοχές). Τη δεύτερη δεν την ολοκλήρωσε αφού τον Ιανουάριο του 2015 πήγε στον Λεβαδειακό όπου αγωνιζόταν μέχρι πέρυσι.
Εκτός του Τριποτσέρη συμφωνία υπάρχει και με τον Νόε Ακόστα που τον περιμένουν σήμερα στη Λάρισα. Ο Ακόστα μάλλον θα λύσει το συμβόλαιό του με τη ρουμανική Πετρολούλ Πλοέστι.
Ο Νόε Ακόστα Ριβέρα γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 1983 στη Γουαδαλαχάρα, στο διαμέρισμα της Καστίλλης-Λα Μάντσα. Ο Ακόστα ξεκίνησε το 2002 με την Κολόνια Μοσκάρντο και συνέχισε στις: Ατλέτικο Μαδρίτης C, Ρεάλ Μούρθια Ιμπεριάλ, RSD Αλκαλά. Ο Ακόστα μετακόμισε στο εξωτερικό τον Ιανουάριο του 2010, υπογράφοντας με την FC Ουνιβερσιτάτεα Κλουζ και παίζοντας για πρώτη φορά σε πρώτη κατηγορία. Στο δεύτερο έτος, εμφανίστηκε σε 11 παιχνίδια για να βοηθήσει την ομάδα του να τερματίσει στην όγδοη θέση στη Λίγκα I, δύο βαθμούς μπροστά από τη γειτονική CFR Cluj. Και πάλι στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ο Ακόστα μετακόμισε στην Ελλάδα το 2011, ξεκινώντας με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ακόμη αγωνίστηκε στο 2011-12 UEFA Γιουρόπα Λιγκ με την ομάδα, σκοράροντας σε μια 3-0 εκτός έδρας νίκη εναντίον της FC Ντιφερντάνζ για τον τρίτο προκριματικό γύρο. Τον Σεπτέμβριο του 2011 πήγε στον Άρη Θεσσαλονίκης. Τον Ιούλιο του 2012 πήγε στον Λεβαδειακό. Τον Αύγουστο του 2013 επέστρεψε στον Ολυμπιακό Βόλου. Τον Ιανουάριο του 2014 υπέγραψε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Το καλοκαίρι του 2017, μετά το τέλος του συμβολαίου του, κατέληξε στη Λαμία, με την οποία αγωνίσθηκε τη περσινή σεζόν. Με την ομάδα της Λαμίας τη σεζόν 2017-208, αγωνίσθηκε σε 29 παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις, πέτυχε δύο γκολ και μοίρασε μια ασίστ.


ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ
Μια τριανδρία της ΑΕΛ βρέθηκε χθες στη Λαμία για να παρακολουθήσει διά ζώσης την αναμέτρηση μεταξύ της Λαμίας και του Άρη καθώς η ομάδα του Άρεως είναι ο προσεχής αντίπαλος της ΑΕΛ. Συγκεκριμένα το παιχνίδι είδαν ο τεχνικός Σωτήρης Αντωνίου με τον συνεργάτη του Γιάννη Προβίδα και τον τεχνικό διευθυντή Βασίλη Βάνη.
Πριν μεταβεί στη Λαμία ο τεχνικός Σωτήρης Αντωνίου έκανε προπόνηση στην οποία δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Μόρα, Ζίζιτς, Κάσσο, ενώ ο Μορσί έκανε ατομικό πρόγραμμα.
Στην ομιλία του προς τους παίκτες αφού τους έδωσε συγχαρητήρια όχι τόσο για τους τρεις πόντους αλλά για τη νοοτροπία νικητή που έδειξαν στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου με τον Απόλλωνα Σμύρνης τους επανέλαβε ότι την ερχόμενη Κυριακή στον αγώνα με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη στόχος είναι η νίκη.

 

 

Ο Βιέρα έγραψε ιστορία...

O τερματοφύλακας της ΑΕΛ την αγωνιστική περίοδο 2010, Σεμπάστιαν Βιέρα, σκόραρε για έκτη φορά στην καριέρα του με απευθείας εκτέλεση φάουλ και έγραψε ιστορία.
Ο 35χρονος γκολκίπερ, που πλέον αγωνίζεται στην Ατλέτικο Τζούνιορ της Κολομβίας, πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του με απευθείας εκτέλεση φάουλ στον αγώνα με τη Μεντεγίν.
Μάλιστα ο ίδιος έγινε κάτοχος ενός μοναδικού ρεκόρ στα χρονικά του πρωταθλήματος Κολομβίας, καθώς με αυτό το φάουλ έφτασε τα πέντε τέρματα στην καριέρα του, ξεπερνώντας τους Ρενέ Χιγκίτα και Λουίς Ντελγκάδο που είχαν από τέσσερα.

 

 

Του Σωτ. Κέλλα

Gallery άρθρου