Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ετήσιος αποκλεισμός σε διεθνείς για σεξουαλικό σκάνδαλο

ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2018 21:07

Με αποκλεισμό ενός έτους τιμωρήθηκαν οι τέσσερις παίκτες της Εθνικής ομάδας Μπάσκετ της Ιαπωνίας, οι οποίοι αποπέμφθηκαν από τους Ασιατικούς Αγώνες, επειδή πέρασαν επί πληρωμή μια νύχτα σε ξενοδοχείο στην Τζακάρτα με ιερόδουλες.

Η επικεφαλής της ιαπωνικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ, Γιούκο Μιτσούγια, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι στους παίκτες επιβλήθηκε αποκλεισμός από επίσημες διοργανώσεις για έναν χρόνο, προσθέτοντας ότι η ενέργειά τους «βλάπτει την τιμή και την εμπιστοσύνη του αθλητικού κόσμου της Ιαπωνίας». Πάντως, η Μιτσούγια πρόσθεσε ότι οι τέσσερις παίκτες θα μπορούν να μετέχουν σε προπονήσεις.
Η ιαπωνική Ομοσπονδία επέβαλε τη συγκεκριμένη ποινή ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, όπου οι παίκτες έδωσαν εξηγήσεις για το συμβάν. Παράλληλα με την τιμωρία των διεθνών, στην πρόεδρο, Γιούκο Μιτσούγια, επιβλήθηκε μείωση μισθού της τάξης του 10% για τρεις μήνες, ενώ κάποια άλλα στελέχη της Ομοσπονδίας τιμωρήθηκαν με μείωση 10% του μισθού τους για δύο μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες συναντήθηκαν με τις γυναίκες μέσω Ιαπώνων, οι οποίοι λειτούργησαν ως ενδιάμεσοι, και τις πήγαν σε κοντινό ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας. Οι τέσσερις αθλητές φορούσαν τις φανέλες της Εθνικής, ενώ μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος οι υπεύθυνοι της ομάδας τούς έστειλαν άμεσα πίσω στην Ιαπωνία.
Η αποπομπή των Γιούγια Ναγκαγιόσι, Τακούγια Χασιμότο, Τακούμα Σάτο και Κεΐτα Ιμαμούρα προκάλεσε μεγάλη αμηχανία στην Ιαπωνία, η οποία ετοιμάζεται για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. «Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη για τις απρόσεκτες ενέργειές μας, οι οποίες έχουν φέρει ντροπή όχι μόνο στους φιλάθλους του μπάσκετ, αλλά επίσης σε ολόκληρο τον λαό της Ιαπωνίας» δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Σάτο, μετά την επιστροφή των τεσσάρων παικτών στο Τόκιο.