Εκτύπωση αυτής της σελίδας

20 ΧΡΟΝΙΑ ΟΑΜΛ

Το μπριτζ γιορτάζει...

Με τη διοργάνωση του πανελλήνιου περιφερειακού Πρωταθλήματος Κεντρικής Ελλάδας στη Λάρισα

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2018 19:46

Στη Λάρισα πριν από 20 χρόνια, τον Ιανουάριο του 1998, δημιουργήθηκε ο ΟΑΜΛ (Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Λάρισας) με σκοπό να φέρει το αγωνιστικό Μπριτζ στη Λάρισα.


Από τότε και μέχρι σήμερα μεγάλος αριθμός Λαρισαίων μυήθηκε στον κόσμο του Μπριτζ και ήρθε σε επαφή με το απαιτητικό αυτό παιχνίδι - άθλημα, παίζοντας σε όλες τις βαθμίδες, από τοπικές έως πανελλήνιες, με σημαντικές επιτυχίες κατά καιρούς τόσο σε ατομικό όσο και συλλογικό επίπεδο. Η ομάδα του ΟΑΜΛ αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην Α’ Εθνική ανάμεσα στις 8 καλύτερες ομάδες πανελληνίως.
Τη φετινή χρονιά μάλιστα και στις αρχές Σεπτεμβρίου (6, 7, 8 και 9) με αφορμή τα 20 χρόνια του, ο ΟΑΜΛ διοργανώνει το Πανελλήνιο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Μπριτζ Κεντρικής Ελλάδος, μία εκδήλωση που αναμένεται να φέρει πολλούς παίκτες του Μπριτζ από όλη την Ελλάδα για 4 ημέρες συναρπαστικών αγώνων ζευγών και ομάδων.
Οι αγώνες θα γίνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΕΥΑΛ, Τέρμα Τυχερού.
Πρόγραμμα Αγώνων:
Πέμπτη    6/9/18    20:30'    1η ημερίδα Ομάδων
Παρασκευή    7/9/18    20:30'    1η ημερίδα Ζευγών
Σάββατο    8/9/18    11:00'    2η ημερίδα Ομάδων
Σάββατο    8/9/18    19:00'    2η ημερίδα Ζευγών
Κυριακή    9/9/18    11:00'    3η ημερίδα Ζευγών
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Το Μπριτζ μαζί με το σκάκι ανήκουν στα πνευματικά αθλήματα όπου ο παράγοντας τύχη εκμηδενίζεται και χρειάζεται η εκπόνηση στρατηγικού στόχου και η σύλληψη και εκτέλεση του κατάλληλου σχεδίου για την επίτευξή του.
Το αγωνιστικό Μπριτζ ανήκοντας στα πνευματικά αθλήματα έχει δικά του πρωταθλήματα, τοπικά, περιφερειακά, πανελλήνια και παγκόσμια με την Εθνική Ελλάδος να αγωνίζεται σε αυτό με αξιόλογες επιτυχίες ενίοτε.
Εκτός όμως από τα χαρακτηριστικά του αθλήματος το Μπριτζ επιτυγχάνει εξίσου την ψυχαγωγία: διασκεδάζει, συναρπάζει, κρατά το μυαλό σε εγρήγορση και είναι κατ’ εξοχήν κοινωνικό μιας που παίζεται από αντίπαλα ζεύγη.
Είναι για όλες τις ηλικίες (από 8 ως 98) και τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια διάδοσής του στα παιδιά και τα σχολεία - με προσπάθειες της ομοσπονδίας (ΕΟΜ), των δήμων (και του δικού μας) και των τοπικών ομίλων - καθώς προάγει την αυτοσυγκέντρωση, την προσήλωση στον στόχο, την επαγωγική σκέψη αλλά και τη συνεργασία με τον συμπαίκτη.
Το 2018 είχαμε και την πρώτη εμφάνιση Εθνικής Ελλάδος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων (κάτω των 16 ετών) που διεξήχθη στη Σαγκάη της Κίνας, με αξιόλογη εμφάνιση και κατάταξη στην 9η θέση της βαθμολογίας.
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Λάρισας όλα τα χρόνια αλλά και φέτος διοργανώνει σειρά μαθημάτων για τη γνωριμία και την εκμάθηση του Μπριτζ. Τα μαθήματα γίνονται στον Μύλο του Παπά, μία φορά την εβδομάδα και έχουν διάρκεια περίπου έξι μήνες. Η έναρξη των μαθημάτων φέτος θα γίνει την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου στις 6:00 μ.μ. Σε συνέχεια δε της περσινής χρονιάς θα υπάρξει υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και νέα σειρά γνωριμίας και μαθημάτων Μπριτζ για μαθητές του Δημοτικού (μίνι μπριτζ) και του Γυμνασίου όπως και η συνέχεια των μαθημάτων για τους περσινούς μαθητές.