Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πλήρωσε» στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων ο Οικονόμος

* ΟΙ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΙΩΤΕΣ ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ 2-1 ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2018 15:34

Στο Αμύνταιο έμελλε να σταματήσει η πορεία του Οικονόμου Τσαριτσάνης στο Κύπελλο Ελλάδος, καθώς οι ποδοσφαιριστές του Κώστα Κατσάρα γνώρισαν την ήττα με 2-1 από τον τοπικό Ερμή και πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους αποκλειστικά στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Κατά τη χθεσινή αναμέτρηση, οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι πλήρως το καλό τους ξεκίνημα στα δύο ημίχρονα έφθασαν στην επίτευξη δύο τερμάτων και, παρά την πίεση που δέχθηκαν στη συνέχεια, κράτησαν τη νίκη - πρόκριση που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους 400 περίπου φιλάθλους τους. Για τον κυπελλούχο Φλώρινας, πάντως, λειτούργησε καθοριστικά και ένα σημαντικό διαιτητικό λάθος που θα μπορούσε να αλλάξει την αγωνιστική ισορροπία, πριν την ανάπαυλα του παιχνιδιού.

Στο 12' άνοιξε το σκορ, όταν σε φάση διαρκείας και μετά την εντυπωσιακή απόκρουση του Νούσια σε σουτ του Ηλιάδη, ο Θεοδουλίδης με νέο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσαριτσανιώτη τερματοφύλακα (1-0). Στο 32' σε προσπάθειά του να βρεθεί σε θέση βολής ο Καραλούλης ανατράπηκε, χωρίς ο διαιτητής Γιουματζίδης - που έδειξε να τα χάνει στη φάση αυτή - να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών.

Εξίσου αποδοτικό για τους τελικούς νικητές ήταν και το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης, καθώς με υποδειγματική αντεπίθεση στο 56' διαμόρφωσαν το 2-0, όταν ο Αθανασιάδης «έβγαλε» σε θέση τετ α τετ τον Τσορλίνη που από το σημείο του πέναλτι δεν αστόχησε. Ακολούθως, τα ηνία του παιχνιδιού πέρασαν στους φιλοξενουμένους που προσπάθησαν να μειώσουν το σκορ στο 60' με τον Καραγκούνη (καθυστέρησε να σουτάρει και στη συνέχεια βρέθηκε στο έδαφος, κάτι που ο Εδεσσαίος ρέφερι θεώρησε «θέατρο»), ενώ στο 77' πολύ μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Γκαμπέτας πλασάροντας λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Την ίδια τύχη είχε και το καλοχτυπημένο φάουλ του Κουμπούρα στο 86' και, τελικά, στο 89' σημειώθηκε το 2-1 και ήταν γκολ για «Όσκαρ» από τον Παναγιώτη Γαλάνη που με βολέ από αριστερά εκτός περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον γκολκίπερ Στόικο. Στο 90'+1' μάλιστα, ο Πετράκης δημιούργησε προϋποθέσεις ισοφάρισης διεισδύοντας στη μεγάλη περιοχή αλλά την ενέργειά του ανέκοψε ο διαιτητής, καταλογίζοντας αμφισβητούμενο επιθετικό φάουλ.

Δεν είχε την καλύτερη δυνατή εικόνα ο διαιτητής Μελέτης Γιουματζίδης (Πέλλας, πρόσφατη μεταγραφή από την ΕΠΣ Χανίων) που «κιτρίνισε» τους Χαϊτίδη (40'), Πιριτζάους (43'), Θεοδουλίδη (54'), Αμαραντίδη (65'), Τσορλίνη (80'), Στόϊκο (90'+2') από τους γηπεδούχους και τους Τσακάλι (28'), Καραλούλη (32'), Τόλιο (42'), Καραγκούνη (60'), Ντούφα (78') από τον Οικονόμο. Αντίθετα, ορθές ήταν οι υποδείξεις των βοηθών, Θανάση Παπαδάκη (Ημαθίας) - Θανάση Δέλλιου (Πέλλας).

ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ (Κώστας Μαριορίδης): Στόικος, Γιορετζίδης, Κουτσομήτρος(76' Δόνες), Σιδηρόπουλος, Πιριτζάους, Αμαραντίδης, Ηλιάδης (79' Μαρκόπουλος), Θεοδουλίδης, Χαϊτίδης (62' Χαμαλίδης), Τσορλίνης, Αθανασιάδης.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας, Γκαμπέτας, Γαλάνης, Τσακάλι, Κουμπούρας, Μιφτάρι (52' Μουλτσιάς), Καραλούλης (85' Καλφούντζος), Χάμος, Πετράκης, Τόλιος (66' Ντούφας), Καραγκούνης.

* Άψογη ήταν η φιλοξενία που επιφύλαξε προς την αποστολή του Οικονόμου Τσαριτσάνης η διοίκηση του Ερμή Αμυνταίου με προεξάρχοντα τον πρόεδρο Λευτέρη Καραπαναγιωτίδη, αλλά και με τη συνδρομή του συμβούλου της ΕΠΣ Φλώρινας Παντελή Παπαϊωάννου που άσκησε και τα καθήκοντα του υπευθύνου οικονομικής επιστασίας, αφιλοκερδώς.

* Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί τελικά - κατόπιν νεότερης συνεννόησης - το φιλικό παιχνίδι του Οικονόμου στην Νεοκαισάρεια με αντίπαλο τον τοπικό Αχιλλέα, εκ των αντιπάλων στον 4ο όμιλο της Γ' Εθνικής.

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1η ζώνη(βορράς)

-Αμύνταιο-Οικονόμος 2-1 (12' Θεοδουλίδης, 56' Τσορλίνης/89' Γαλάνης)

-Τρίκαλα Ημαθίας- Γιαννιτσά 0-1 (89' Ιορδανίδης Ν.)

-Αναγ.Πλαγιάς-Θεσπρωτός 0-5 (22' -53' Πέντσας, 46' Ευθυμίου, 58' Μπίκας, 79' Γώγος)

*Άνευ αγώνα προκρίθηκαν οι: Απόλλων Παραλιμνίου, Άρης Αβάτου, Νίκη Βόλου, Α.Ο. Καρδίας, Τηλυκράτης

2η ζώνη (Νότος)

Αντίμαχος – Αιολικός(11/9-16.30)

Επισκοπή –Παλληξουριακός (9/9-16:00)

* Άνευ αγώνα προκρίθηκαν οι: Εθνικός, Ερμιονίδα, Θύελλα Καμαρίου, Ιεράπετρα, Κόρινθος 2006, Κιθαιρών Καπαρελλίου.

Σήμερα η συγκρότηση των ομίλων της Γ' Εθνικής

Αλλαγές αναμένονται στη συγκρότηση του 4ου ομίλου της Γ' Εθνικής κατηγορίας, όπου θα βρίσκεται και ο Οικονόμος Τσαριτσάνης.

Συγκεκριμένα οι ομάδες της Βοιωτίας θα μετακινηθούν σε άλλο όμιλο (Αμβρυσσέας, Ύπατο) και θα έρθουν στον 4ο τα σωματεία της ΕΠΣ Πιερίας, ο Πιερικός και ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας.

Η συγκρότηση των ομίλων της Γ' Εθνικής έχει προγραμματιστεί να γίνει σήμερα και το πρωτάθλημα να ξεκινήσει στις 23 του μηνός. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν ο 4ος όμιλος θα περιλαμβάνει τα παρακάτω 14 σωματεία:

-Οικονόμος Τσαριτσάνης (Λάρισα)

-Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου, Αλμυρός, Θησέας Αγριάς (Θεσσαλία)

-Μετέωρα (Τρίκαλα)

-Αναγέννηση Καρδίτσας, Σέλλανα, Απόλλων Μακρυχωρίου (Καρδίτσα)

-Πιερικός, Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (Πιερία)

-Στυλίδα (Φθιώτιδα)

-Φωκικός, Αστέρας Ιτέας (Φωκίδα)