Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βυσσινί» καλπασμός και στο beach volley

Ευοίωνα τα μηνύματα για το νεοσύστατο τμήμα της Ερασ. ΑΕΛ - Χρ. Βουτυρίτσας και Άγγ. Τριανταφύλλου κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Κ17 - Πολύ σημαντική επιτυχία και για τις Μ. Κουμπαρά και Ελ. Βελεσιώτη στην Κ19

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2018 22:10

Δυναμικό ξεκίνημα πραγματοποίησε το τμήμα beach volley της Ερασ. ΑΕΛ στις επίσημες πανελλήνιες διοργανώσεις.

Τα πρώτα μηνύματα από το νεοσύστατο τμήμα των «βυσσινί» είναι άκρως ενθαρρυντικά και αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Στην παρθενική τους εμφάνιση στο επίσημο φετινό καλεντάρι οι «βυσσινί» κατάφεραν να ανεβούν στο βάθρο των μεταλλίων, καταδεικνύοντας ότι η Λάρισα χτίζει γερές βάσεις για το μέλλον σ’ ένα άθλημα που δεν είναι ευρέως διαδεδομένο στην πόλη.
Οι Χρήστος Βουτυρίτσας και Άγγελος Τριανταφύλλου κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ17, ενώ οι Μαρία Κουμπαρά και Ελίζα Βελεσιώτη τερμάτισαν στην 5η θέση στην κατηγορία Κ19. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς ότι το τμήμα beach volley της Ερασ. ΑΕΛ άρχισε να λειτουργεί τον περασμένο Μάιο και πλέον ανοίγει ο δρόμος για νέες επιτυχίες στο μέλλον.
«Είναι η πρώτη χρονιά για το beach volley στην ΑΕΛ. Όλη η δουλειά έγινε σύμφωνα με τα πρότυπα της Ομοσπονδίας και στο στιλ παιχνιδιού που εφαρμόζεται στις παγκόσμιες διοργανώσεις. Τα τμήματά μας ξεκίνησαν από τον Μάιο στα γήπεδα beach volley στην κοίτη του Πηνειού και συνεχίστηκαν στα νέα γήπεδα στη δημοτική πισίνα της Νεάπολης. Η κατασκευή αυτών γηπέδων ήταν ιδιαίτερα σημαντική γιατί έγινε ένα βήμα παραπάνω για το συγκεκριμένο άθλημα» σχολίασε ο προπονητής beach volley της Ερασ. ΑΕΛ, Νίκος Καλαθάς και πρόσθεσε:
«Υπήρξε πολύ γρήγορη κινητοποίηση για το πρώτο επίσημο τουρνουά που διεξήχθη στη Λάρισα με συνδιοργανωτές την ΕΣΠΕΚΕΛ, τον Δήμο Λαρισαίων και την ΑΕΛ. Με τα νέα γήπεδα στην πισίνα της Νεάπολης και τη μεθοδική δουλειά που κάναμε ήρθαν οι πρώτες πανελλήνιες επιτυχίες, για ένα άθλημα το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη Λάρισα. Αυτό σίγουρα δίνει υποσχέσεις για το μέλλον, παράλληλα καθιστά την πόλη ικανή να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις και επιπλέον δίνει κίνητρα στους νέους να ασχοληθούν με το beach volley.
Φυσικά η αγωνιστική συντήρηση των αθλητών τον χειμώνα θα γίνει κανονικά. Οι αθλητές θα συνεχίσουν να προπονούνται στη Νεάπολη και καλούμε τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το beach volley να έρθουν και να γνωρίσουν το άθλημα».

 

Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Όλα ξεκίνησαν το διήμερο 14-15 Ιουλίου στο πανελλήνιο Regional K17 και Κ19 σε αγόρια και κορίτσια στη δημοτική πισίνα της Νεάπολης. Ήταν η πρώτη επίσημη διοργάνωση που φιλοξένησε η Λάρισα και η οποία αποτέλεσε τα προκριματικά για την τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος.
Οι Χρήστος Βουτυρίτσας και Άγγελος Τριανταφύλλου πέτυχαν το απόλυτο με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στην κατηγορία Κ17 και έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στην Κ19.
Στα κορίτσια οι Μαρία Κουμπαρά και Ελίζα Βελεσιώτη τερμάτισαν δεύτερες στην κατηγορία Κ17 χάνοντας στον τελικό και πρώτες στην Κ19 με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.
Η συνέχεια δόθηκε για την Κ17 στις 28-29 Ιουλίου στην Κυανή Ακτή στην Πρέβεζα, όπου οι Χρήστος Βουτυρίτσας και Άγγελος Τριανταφύλλου κέρδισαν το αργυρό μετάλλιο και στις 4-5 Αυγούστου στις Ράχες Φθιώτιδας για την Κ19 όπου οι Μαρία Κουμπαρά και Ελίζα Βελεσιώτη τερμάτισαν την 5η θέση ενώ τα αγόρια κατετάγησαν στην ένατη.

 


ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Για τη φετινή μεγάλη επιτυχία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αλλά και τους μελλοντικούς στόχους τους, μίλησαν στην «ΕτΔ» οι αθλητές της ΑΕΛ, οι οποίοι παρουσιάστηκαν αισιόδοξοι για ένα καλύτερο αύριο με περισσότερες διακρίσεις.
Χρήστος Βουτυρίτσας: «Ήταν κάτι που αρχικά δεν το περιμέναμε γιατί ξεκινήσαμε να δραστηριοποιούμαστε στον χώρο του beach volley περισσότερο γιατί μας άρεσε. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ο χρόνος για τις προπονήσεις ήταν ελάχιστος παρ’ όλα αυτά όσο περνούσε ο καιρός το πιστεύαμε περισσότερο και καταφέραμε να φτάσουμε σε μία μεγάλη επιτυχία. Πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι ανάλογη».
Άγγελος Τριανταφύλλου: «Ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους προπονητές μας και γενικότερα τους ανθρώπους της Ερασ. ΑΕΛ. Στο μέλλον θα έχουμε κι άλλες επιτυχίες. Θα προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Του χρόνου θα αγωνιζόμαστε στην κατηγορία Κ19 και πιστεύω ότι η φετινή εμπειρία να μας βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου μας».
Μαρία Κουμπαρά: «Αρχικά η ενασχόλησή μας με το beach volley ήταν σε ερασιτεχνικό επίπεδο, αλλά με τη βοήθεια των προπονητών μας, το είδαμε με άλλο μάτι, πιο επαγγελματικά και καταφέραμε να πάρουμε μία θέση σε πανελλήνιο επίπεδο που αποτελεί σημαντική επιτυχία. Παίξαμε σε κατηγορία μεγαλύτερη από την ηλικία μας και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να επενδύσουμε στο μέλλον».
Ελίζα Βελεσιώτη: «Είναι μία επιτυχία που αφενός μας γεμίζει με χαρά και αφετέρου μας επιβάλλει να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο στη συνέχεια. Πιστεύω ότι οι βάσεις έχουν μπει. Θα δουλέψουμε σκληρά προκειμένου τη νέα χρονιά να ανέβουμε ένα ακόμα σκαλί».

 

ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΤΙΜ
Επικεφαλής του τμήματος βόλεϊ και κατ’ επέκταση του beach volley στην Ερασ. ΑΕΛ είναι ο κ. Θανάσης Κανάκης. Το τεχνικό τιμ απαρτίζουν οι Νίκος Καλαθάς (προπονητής), Γιάννης Τσιώλης (γυμναστής) και Άννα Μπαλαμώτη (διατροφολόγος).

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Gallery άρθρου