Νίκη με ανατροπή για τον Οικονόμο

Επικράτησε του Φωκικού με σκορ 2-1 - Τεράστια ψυχικά αποθέματα από τους «πράσινους»

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2018 20:08

Με... ανατροπή ο Οικονόμος Τσαριτσάνης πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στον 4ο όμιλο της Γ' Εθνικής, κερδίζοντας χθες στο «Γ. Μητσιμπόνας» τον μαχητικό Φωκικό, με σκορ 2-1. Σε ένα παιχνίδι όπου οι «Πράσινοι» του Κώστα Κατσάρα έδειξαν πως έχουν τεράστια ψυχικά αποθέματα, καθώς στο 21' η ομάδα της Άμφισσας προηγήθηκε με γκολ του Χατζηστάμου και ο Οικονόμος «απάντησε» στο 39’ ισοφαρίζοντας με τον Περτζιόνι ενώ η ολική ανατροπή έγινε στο 58', με τον Κατσαμάγκα. Το παιχνίδι κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των 400 περίπου φιλάθλων. Η ομάδα της Τσαριτσάνης ακόμη και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις της και, καθώς πίστεψε στη νίκη, τα κατάφερε παρότι πιέστηκε από τον αντίπαλό της, ειδικά στο τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης. Από την πλευρά του και ο Φωκικός έδειξε πως έχει ένα αξιόμαχο σύνολο, δεν το έβαλε κάτω μετά το     2-1 και προσπάθησε κυρίως στην αντεπίθεση να κάνει τη ζημιά, χωρίς όμως τελικά να καταφέρει να πάρει έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Κώστας Κατσάρας παρέταξε τον Οικονόμο με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αναστασίου, δεξιά στην άμυνα ο Περτζιόνι, αριστερά ο Γαλάνης, σέντερ μπακ ο Τσακάλι με τον Κουμπούρα, εσωτερικά χαφ οι Χάμος, Καραλούλης και εξάρι ο Καλφούντζος, ενώ στην επίθεση οι Κατσαμάγκας (φορ), Μουλτσιάς (αριστερά), Γκαμπέτας (δεξιά). Με 4-4-2 αγωνίστηκε η ομάδα της Άμφισσας, ενώ το σύστημα άλλαζε όταν επιτίθεντο οι φιλοξενούμενοι.

*Στο παιχνίδι, η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους καταγράφηκε στο 8', όταν, μετά από κόρνερ του Καραλούλη, ο Τσακάλι έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Παπαδόπουλου.

Έξι λεπτά αργότερα στο 14’, ο Μουλτσιάς από δεξιά μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε, όμως η μπάλα βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι και εν συνεχεία την απομάκρυναν αμυντικοί του Φωκικού. Πάντως ο Φωκικός προηγήθηκε στο 21', όταν ο Χατζηστάμου από αριστερά ξέφυγε, μπήκε δυνατά στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 0-1. Η ομάδα της Τσαριτσάνης προσπάθησε να αντιδράσει και στο 26'σε γύρισμα του Γκαμπέτα στο σουτ του Μουλτσιά η μπάλα κατέληξε άουτ. Μεγάλη ευκαιρία για τους «Πράσινους» στο 33', όταν ο Γκαμπέτας γύρισε την μπάλα στον Χάμο, αυτός επιχείρησε το σουτ και ο γκολκίπερ του Φωκικού εντυπωσιακά απέκρουσε την μπάλα στην αριστερή του γωνία. Ό,τι δεν κατάφερε όμως ο Οικονόμος σε αυτή τη φάση, το πέτυχε στο 39'με έξοχο πλασέ του Περτζιόνι, ο οποίος αξιοποίησε ιδανικό γύρισμα του Γκαμπέτα και ισοφάρισε σε 1-1. Η ανατροπή για τον Οικονόμο ήρθε στο 58’. Ο Καραλούλης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι πετάχτηκε ο Κατσαμάγκας και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-1. Στο 63'από δεξιά ο Γκαμπέτας έβγαλε τη σέντρα και στην κεφαλιά του Κατσαμάγκα η μπάλα πέρασε άουτ. Σε εκτέλεση φάουλ του Σταθουλόπουλου στο 71', ο Αναστασίου μπλόκαρε την μπάλα και λίγο μετά στο 74'ο γκολκίπερ του Οικονόμου έκανε σωτήρια απόκρουση σε κοντινό πλασέ του Κυριακόπουλου.

Στο 79' σε μακρινό σουτ του Χάμου ο Παπαδόπουλος με γροθιές απέκρουσε την μπάλα και στο 81' η ομάδα της Τσαριτσάνης άγγιξε το 3-1. Ο Καραλούλης πλασαριστά μοίρασε την μπάλα στον Γκαμπέτα, αυτός έβγαλε τη σέντρα, στο δεύτερο δοκάρι πετάχτηκε ο Τσακάλι και εντυπωσιακά απέκρουσε την μπάλα ο πορτιέρο του Φωκικού. Και στις καθυστερήσεις στο 90'+2, ο Γκαμπέτας βγήκε τετ-α-τετ με τον Παπαδόπουλο και σούταρε άουτ, ενώ μια καλύτερη επιλογή θα ήταν αν μοίραζε την μπάλα αριστερά του, όπου σε κενό τέρμα δύο συμπαίκτες του ετοιμάζονταν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Γενικά έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, όπου ο Οικονόμος βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ανέτρεψε το εις βάρος του 0-1, απέναντι σε μια ομάδα αρκετά επικίνδυνη και μαχητική μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

 

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Όλοι οι παίκτες του Οικονόμου πάλεψαν φιλότιμα και για μία ακόμα φορά αποδείχτηκε πως η ομάδα της Τσαριτσάνης στηρίζεται στο σύνολο των ποδοσφαιριστών της. Αν θέλαμε να αναφερθούμε σε κάποιους παίκτες ιδιαίτερα αυτοί είναι οι Κουμπούρας, Κατσαμάγκας, Περτζιόνι, Γκαμπέτας και Γαλάνης, χωρίς να υστερήσουν τα υπόλοιπα παιδιά, ενώ ο γκολκίπερ Αναστασίου στο 74'απέτρεψε με σωτήρια απόκρουση την ισοφάριση. Καλύτεροι των φιλοξενουμένων οι Χατζηστάμου, Κυριακόπουλος, Αμπραχαμιάν, πάλεψε στο πρώτο μέρος ο Μπαλαμπάνος, ενώ ο Παπαδόπουλος με τις αποκρούσεις του κράτησε τον Φωκικό μέχρι το τέλος στο παιχνίδι.

 

11 ΚΙΤΡΙΝΕΣ...

Ο διαιτητής κ. Λαθύρης (Φθιώτιδας) έδειξε συνολικά 11 κίτρινες κάρτες, 5 σε παίκτες του Οικονόμου και 6 σε ποδοσφαιριστές του Φωκικού(σ.σ. η ομάδα της Άμφισσας καλείται να πληρώσει και πρόστιμο 300 ευρώ στην ΕΠΟ).

Διαμαρτυρίες υπήρξαν στο τέλος προς τον νεαρό ρέφερι από τους φιλοξενούμενους, που έκαναν λόγο για το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο κακώς ακυρώθηκε με υπόδειξη του πρώτου επόπτη ως οφσάιντ γκολ που σημείωσε ο Χατζηστάμου, ενώ υποστήριξαν πως δεν τους δόθηκαν και δύο πέναλτι, για κάτι που δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Συνεργάτες του ήταν οι κ. Καλύβας, Λιτοσελίτης (Ένωση Φθιώτιδας).

Κίτρινες: 35'Χάμος, 70'Τσακάλι, 72'Γκαμπέτας, 74'Περτζιόνι, 75'Καλφούντζος/ 34'Χατζηστάμου, 40'Μπαλαμπάνος , 44'Κουρελής, 50'Κυριακόπουλος, 61'Σταθουλόπουλος, 68'Αμπραχαμιάν.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ (Κώστας Κατσάρας): Αναστασίου, Περτζιόνι, Γαλάνης, Τσακάλι, Κουμπούρας, Καλφούντζος, Γκαμπέτας (90'+3 Ντούφας), Καραλούλης (83'Μιφτάρι), Μουλτσιάς (81'Δραχαλίβας), Χάμος, Κατσαμάγκας (68'Πετράκης).

ΦΩΚΙΚΟΣ (Γιάννης Λύτρας): Παπαδόπουλος, Κουβέλης (82'Χρυσαθόπουλος), Ζιώγας, Κοτσάι, Κουρελής, Σταθουλόπουλος, Κυριακόπουλος, Αμπραχαμιάν, Μεγάλος, Μπαλαμπάνος (69'Κολοβός), Χατζηστάμου.

*Λαρισινό... χρώμα είχε η ομάδα του Φωκικού, καθώς αγωνίστηκαν οι Μπαλαμπάνος (Τσαριτσανιώτης που έπαιξε στους Νέους της ΑΕΛ και πέρυσι ήταν στον Α.Ο. Σελλάνων), Κουρελής (αγωνίστηκε στον Αχιλλέα Φαρσάλων), Κυριακόπουλος(έπαιξε στον Ατρόμητο Αγίων Αναργύρων), Παπαδόπουλος(έπαιξε στον Αμπελωνιακό) και Κολοβός(πρώην ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Λάρισας ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στον Διγενή Νεοχωρίου).

*Σημαντική ήταν η συμβολή από το «Ράδιο Ελασσόνα» και τον συνάδελφο Ανδρέα Νικούλη, όσον αφορά στο φωτογραφικό κομμάτι της χθεσινής αναμέτρησης.

 

oikonomos proponhtes

Πρωταγωνιστές οι παίκτες

- Εγκώμια από τον τεχνικό του Οικονόμου Κ. Κατσάρα

- Παράπονα για τη διαιτησία εξέφρασε ο κ. Λύτρας

 

Το εγκώμιο των παικτών του έπλεξε για μία ακόμη φορά ο τεχνικός του Οικονόμου Κώστας Κατσάρας, ενώ ο προπονητής του Φωκικού εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία του κ. Λαθύρη. Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο προπονητών:

Γιάννης Λύτρας (Φωκικός): «Να ευχαριστήσω την ομάδα της Τσαριτσάνης για τη φιλοξενία. Για το ματς, η μια ομάδα είχε τις ευκαιρίες που τις έκανε γκολ και η άλλη τις έχανε. Δυστυχώς η ομάδα που έχασε τις ευκαιρίες ήταν η δική μου. Σε μεγάλο βαθμό όμως ρόλο έπαιξε και η διαιτησία. Σημειώστε για τον κ. Λαθύρη, πως θα τον δούμε πιο ψηλά από ό,τι βρίσκεται χωρίς να θέλω να μειώσω τη νίκη του Οικονόμου. Έχω ενστάσεις για κάποιες φάσεις, το είπα και προσωπικά στον κόουτς(Κατσάρα). Εύχομαι να έχει δίκιο ο διαιτητής και να κάνω λάθος εγώ, αλλά νομίζω πως από την αρχή δεν ήταν σωστός. Θα μπορούσε να είχε μετρήσει κανονικά το γκολ που βάλαμε, παρότι μου είπαν ότι είχε σηκώσει τη σημαία ο επόπτης πριν μπει το γκολ και φωνάζουμε για δύο φάσεις, για ένα τράβηγμα και ένα χέρι στην περιοχή, που διαφωνούμε με τον κόουτς του Οικονόμου. Μακάρι και εύχομαι, να διαψευστώ. Ο Φωκικός είναι μεγάλη ομάδα, συνεχίζει, έχει δρόμο το πρωτάθλημα και δεν τελειώνει στην 3η αγωνιστική».

-Μια γενικότερη εκτίμηση για τη μέχρι τώρα εικόνα του πρωταθλήματος:

«Οι ομάδες εκτός από τρεις-τέσσερις, είναι μαζί. Δηλαδή εξαρτάται από την ημέρα που θα βρεθεί η αντίπαλη ομάδα, τι απουσίες θα έχει, πόσο τυχερή θα είναι. Νομίζω ότι είμαστε όλοι κοντά και θα είναι πάρα πολύ καλό το πρωτάθλημα».

Κώστας Κατσάρας (Οικονόμος): «Έγινε ένα καλό και δυνατό παιχνίδι, μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Η αντίπαλη ομάδα έπαιξε καθαρά, διεκδίκησε το παιχνίδι μέχρι τη λήξη, όπως και εμείς. Νομίζω πως στο πρώτο ημίχρονο με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο ήμασταν καλύτεροι, είχαμε ευκαιρίες για να προηγηθούμε, πριν δεχθούμε το γκολ. Καταφέραμε εφόσον προηγήθηκε ο αντίπαλος, να ισοφαρίσουμε πριν το ημίχρονο και αυτό ήταν το κομβικό σημείο. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε δυνατά, πετύχαμε το 2-1, είχαμε και άλλες ευκαιρίες. Βέβαια και ο Φωκικός έχασε ευκαιρίες. Νομίζω πως ήταν ένα παιχνίδι μοιρασμένο στην καθαρότητα των φάσεων.

Και κερδίσαμε δίκαια. Εμείς είμαστε τυχεροί, διότι έχουμε μια πολύ καλή διοίκηση και πάνω από όλα έχουμε καλά παιδιά. Εξάλλου οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές, αξίζουν πολλά περισσότερα και βήμα-βήμα θα κοιτάξουμε να πετύχουμε τον στόχο, την άνετη παραμονή στην κατηγορία».

-Ο συνάδελφός σας μίλησε για τη διαιτησία. ‘Ένα σχόλιο από τη δική σας πλευρά:

«Ο κόουτς έχει τη δική του άποψη. Εμείς δεν είμαστε οι αρμόδιοι για να κρίνουμε τον διαιτητή. Είμαστε προπονητές, μιλάμε για το ποδόσφαιρο, ο συνάδελφος είπε μια άποψη και την ακούσαμε».

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass